avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
iuli_c a scris:

grila 28 G 3

in materie de partaj judiciar

b-nu se poate dispune judecarea separata a cererii reconventionale prin care se solicita completarea masei partajabile

avem un art pt varianta asta ?

Asta i grila de jurisprudenta.
Daca faci o analiza intre vechiul cpc si noul cpc,in speta art.120 si art 210,disjungerea cererii reconventionale de cererea principala are aceleasi conditii,nu s a schimbat absolut nimic,doar ca noul cod de procedura a adaugat cateva amanunte cu care si jurisprudenta pe vechiul cod era de acord.In concluzie,daca intre cererea principala si cererea reconventionala exista o stransa legatura(cazul nostru completarea masei partajabile)nu poate exista disjungere.Incearca sa gasesti decizii in sensul asta.exista.
Multumesc :D Ma lamurisem de ce nu este a,c dar cu b voi m-ati lamurit :))
eu m-am edificat intre timp.....
e o interpretare a 984 al 2
pag 544 vol 2 cod comentat GBoroi

multumesc de precizari...:)
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
iuli_c, utilizator
gr 29 G3

in procedura judiciara a divortului

c-cererea de divort intemeiata pe culpa sotului parat se judeca in camera de consiliu,fara citarea partilor ,dc sotul parat recunoaste faptele care au dus la destramarea vietii conjugale

varianta nu e corecta dar nu stiu exact de ce......
e sedinta publica,cu citare?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
iuli_c, utilizator
iuli_c a scris:

gr 29 G3

in procedura judiciara a divortului

c-cererea de divort intemeiata pe culpa sotului parat se judeca in camera de consiliu,fara citarea partilor ,dc sotul parat recunoaste faptele care au dus la destramarea vietii conjugale

varianta nu e corecta dar nu stiu exact de ce......
e sedinta publica,cu citare?

nu e divort prin acord sa fie in camera de consiliu ... astfel incat cererea se solutioneaza in sedinta publica cu citare......unde codul nu prevede expres fara citare sau in camera de consiliu se aplica regula generala....

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)