avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil de 3 ani speriat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil de 3 ani speriat

Buna seara,

Sunt tatal unui baietel care azi a implinit 3 ani.L-am avut la mine in program de vizita.
S-a jucat si s-a simtit foarte bine, a primit si cadouri.
Cand l-am dus acasa,in masina mi-a spus de mai multe ori ca sa ascundem masina primita cadou.
Nu l-am luat in seama.In masina erau si verisoarele lui cu care s-a jucat si care l-au insotit in drum spre casa.Dupa ce am juns si l-am dat jos din masina,am luat si masinuta,iar copilul mi-a repetat din nou sa ascundem masina.Am intrebat de ce."Ca sa n-o vada mami."
Ce credeti ca se in tampla cu un copil care la trei ani are teama de a nu-i vedea mama jucaria primita cadou de ziua lui?
In primavara a mai refuzat odata sa ia acasa o jucarie cumparata de mine pe motiv ca are destule.
Credeti ca trebuie mers la un psiholog?Ce trebuie sa fac?
Va rog, niste opinii.
Cred ca inainte de a ajunge la un psiholog cu copilul ar fi bine sa va rezolvati Dvs ca adulti problemele. Incercati sa aveti o discutie cu mama sa vedeti care este motivul acestui comportament. Este foarte posibil ca mama sa ii interzica sa se joace cu jucarii primite de la Dvs ceea ce nu este ok. Daca nu reusiti sa aveti un dialog cu mama, macar in interesul copilului, apelati la ajutorul unui mediator care sa va ajute sa identificati problemele si sa gasiti solutiile. Nu rapiti copilaria copilului Dvs si nu il faceti parte dintr-un razboi inutil.
Trebuie mers la psiholog.
Medierea dureaza mult si nu e timp.

Doar daca s-ar impune un proces ar fi necesara medierea dar sa aiba si avocat la mediere.
Mă gândesc că o abordare a mamei, în cazul ăsta, n-ar face decât să-i sugereze că i se cere socoteală, că i se caută nod în papură. Genul acesta de situații e creat de spirite răzbunătoare care nu așteaptă decât un motiv ca să-și alimenteze atitudinea vindicativă.
Ce ar fi dacă i-ați îngădui copilului să păstreze la dvs. acasă jucăriile primite? I-ar crea o stare de siguranță, benefică pentru relația tată-copil. Odată consolidată realția cu dvs. copilul va începe să vă spună maii multe, se va deschide, ați afla ce i se întâmplă și veți putea acționa mai precis.
Experiența îmi spune să nu apelați la psihologii de la protecția copilului - vor merge la copil acasă, vor vorbi cu el în prezența mamei și veți primi un raport stupid din care veți afla că e bne hrănit, iubit de mamă și că merge la grădinița cutare.
Daca bugetul vă permite consultați un psiholog bun care vă va învăța pas cu pas cum să vă comportați cu cel mic, spre binele lui, pentru a reduce efectele nocive ale comportamentului matern.
Am dubii serioase că un părinte care-și privează copilul de prezența celuilalt părinte ar fi capabil să conclucreze cu cel pe care-l urăște pentru a-l feri pe copil de traumele psihice pe care chiar el le produce. Mama copilului însăși are nevoie de suport psihologic, fiindca nu pricepe că atitudinea ei îi traumatizează copilul.
Puteți solicita în instanță completarea programului de vizită cu o zi în cursul săptămânii.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
lara12, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Trebuie mers la psiholog.
Medierea dureaza mult si nu e timp.

Doar daca s-ar impune un proces ar fi necesara medierea dar sa aiba si avocat la mediere.

Dar de ce ar dura mult medierea? Se trimit rachete pe luna? E vorba de o discutie intre parinti care poate dura 1-2 sedinte.
De ce trebuie neaparat un proces ca sa inceapa medierea? E vorba de un conflict care poate fi rezolvat fara mediere chiar daca nu exista intentia declansarii unui proces...
Nu cred ca medierea se face in 2 zile.

Luati copilul si mergeti la psiholog deoarece trebuie stiut exact ce se intampla.
Aveti acest drept si asta e tot ce conteaza.

Alte discuții în legătură

Copilul nu vrea cu tata roxy2011 roxy2011 buna seara am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)