avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil de 3 ani speriat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil de 3 ani speriat

Buna seara,

Sunt tatal unui baietel care azi a implinit 3 ani.L-am avut la mine in program de vizita.
S-a jucat si s-a simtit foarte bine, a primit si cadouri.
Cand l-am dus acasa,in masina mi-a spus de mai multe ori ca sa ascundem masina primita cadou.
Nu l-am luat in seama.In masina erau si verisoarele lui cu care s-a jucat si care l-au insotit in drum spre casa.Dupa ce am juns si l-am dat jos din masina,am luat si masinuta,iar copilul mi-a repetat din nou sa ascundem masina.Am intrebat de ce."Ca sa n-o vada mami."
Ce credeti ca se in tampla cu un copil care la trei ani are teama de a nu-i vedea mama jucaria primita cadou de ziua lui?
In primavara a mai refuzat odata sa ia acasa o jucarie cumparata de mine pe motiv ca are destule.
Credeti ca trebuie mers la un psiholog?Ce trebuie sa fac?
Va rog, niste opinii.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca medierea se face in 2 zile.

colegul nostru @medieribucuresti nu a precizat rezolvarea in 2 zile,ci a spus 1-2 sedinte. Se referea la 2 sedinte de mediere,nu la 2 zile !

Nu vreau sa-i iau apararea colegului nostru,insa el fiind de profesie mediator,stie f.ok ca clientii se rezuma la parcurgerea unor sedinte cat mai scurte,poate ca una dintre partile aflate in conflict la mediere,dupa prima sedinta anunta si da declaratie ca nu vrea sa mai continua sedinte de mediere. Asa ca se poate spune ca dureaza 1-2 sedinte de mediere.
proastasatului ,

Nu am zis ca nu a avut partea ei de contributie,dar cu psihologia e la pamant;si acum il ingrijeste dar partea de educatie pe care i-o face ,mie nu-mi place,stiu cum procedeaza.Ea se crede deasupra tuturor,nu accepta alte pareri.De la inceput am vrut sa ajungem la o intelegere si i-am spus sa nu deschida actiune,dar nu a vrut.Mi-a interzis sa vad copilul si a chemat politia cand m-am dus sa-l vad.Am fost nevoit la randul meu sa apelez la instanta ca sa pot sa-mi vad copilul.In opinia ei, eu ar trebui sa las copilul in pace pana la 10 ani,iar atunci sa-l intrebe pe el:"uite-l pe tata,vrei sa stai cu el?"

medieribucuresti ,

Nu stiu ce face copilul decat in timpul in care este cu mine.Am rugat-o odata sa-mi spuna ce a facut copilul cu o noapte inainte,deoarece l-am avut la mine si a dormit dupa amiaza cam 3 ore,ceeace nu se prea intampla de obicei.Mi-a raspuns ca nu e treaba mea ce face copilul in timpul cand sta cu ea.De mediator nici nu vrea sa auda.Toate incercarile mele de colaborare pentru binele copilului sunt sortite esecului.Stiu ce insemn pentu acest copil,sufletul lui a fost lipit de al meu pana la 2 ani jumatate.Stiam din felul cum plange de ce are nevoie.Acum trebiue sa ma multumesc cu cateva ore pe saptamana impreuna.

Lara12,

Este hotararea lui daca vrea sa ia acasa o jucarie sau nu.Relatia mea cu copilul este excelenta si in conditiile astea,chiar daca timpul este foarte putin.Dar intr-adevar nu-i place cand il intreb ce a facut pe acasa,nu spune mai nimic si e suparat cand il intreb.
Aveti dreptate,am mai citit de cazuri cu cei de la protectia copilului cand au facut niste anchete exact pe dos,mai ales daca le dai si "dreptul".
Ea nu intelege ca toata aceasta situati il afecteaza pe copil.In momentul in care am apelat la ordonanta pentru program de vizita provizoriu nu m-am gandit ca vom ajunge cu procesul de fond in toamna,si am cerut doar doua zile pe saptamana dupa amiaza,si o zi in wekend.Mi s-a aprobat o zi pe saptamana si in fiecare sambata.A facut recurs iar instanta a hotarat o zi pe saptamana si doua sambate pe luna.In acest moment dupa acest program il vizitez.

Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Interventie moderator

@adixadi, varog sa nu mai citati mesajele carora le raspundeti si nu postati mesaje consecutive, multumesc !

Incercati sa aflati ceva de la copil, poate in joaca, sau incercand sa cumparati impreuna o jucarie. De multe ori reusim sa-i facem sa manance cu avionul care zboara, sa le facem baie cu jucaria preferata si, de ce nu, sa ii facem sa vorbeasca cu o mica povestioara.
Cu siguranta ceva nu este in regula, copiii nu refuza jucarii. Dar, fiind foarte apropiati, poate il faceti sa vorbeasca, sa stiti cum sa actionati apoi.
adixadi, copiii sunt inteligenti, mai inteligenti decat credeti.Ei isi simt mama si fara ca ea sa spuna ceva rau despre dvs. Credeti ca baietelul dvs. e altfel? El nu vede ca merge cand cu tata, cand cu mama si niciodata de mana cu tata si mama, el la mijloc?
Se uita la desene animate la televizor? Acolo sunt filmele cu purcelul tata, purceaua mama, sau pisica mama si motanul tata, etc.
Sincer, cand vad ca micutul nostru se uita la asemenea filme, am o strangere de inima, si copilul meu vrea sa aiba si mama si tata, probabil nu pe rand;
Copilul dvs. a simtit despartirea si stie ca este conflict intre dvs. si mama sa si subconstientul sau lucreaza.
Deunazi, copilasul a primit jucarii de la tatal sau si se juca cu una dintre ele; l-am intrebat de unde are jucaria si s-a uitat speriat la mine, eu am sesizat privirea si i-am admirat jucaria, atunci mi-a spus ca e de la tata.
Nu mai fiti asa suspicios, orice ati face, copilul este incercat de despartirea dvs. si va fi si in continuare, pentru tot ce v-am povestit mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Copilul nu vrea cu tata roxy2011 roxy2011 buna seara am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica a unui minor impotriva vointei lui poate fi considerata un abuz? vasy_v23 vasy_v23 BUNA SEARA...AS DORI SA MA SFATUIASCA CINEVA LEGAT DE URMATOAREA MEA PROBLEMA......IN URMA DIVORTULUI,MEU DE FOSTA SOTIE,COPILUL MINOR,IN VIRSTA DE 6 ANI A ... (vezi toată discuția)