avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Buna,
eu mai astept pt. procedura civila, sunt consecventa celor de la nomina lex, am inteles ca apare la inceputul lunii iulie cartea pe tematica..., cat despre teste grila am luat aprox 4 carti de aici: [ link extern ]
Mai apare o carte de teste de Ciobanu, Mihail Udroiu, Rodica Constantinovici etc. pe toate materiile, tot pe la inceputul lunii urmatoare (e ultima din lista din link-ul de mai sus)!
Spor!
marius1408 a scris:

absolventa3 a scris:

Imi puteti spune de pe ce invatati la procedura civila__???
Multumesc. Este urgent. Eu am aceasta carte si nu stiu cat de buna este!!! si daca este dupa noul cod.. asa se pare insa ca ar fi dupa noul cod ...

Asta ... Drept procesual civil. Drept executional civil. Arbitraj. Drept notarial....
Curs de baza pentru licenta si masterat, seminare si examene
Autor: Viorel Mihai Ciobanu, Traian Cornel Briciu, Claudiu Constantin Dinu
Publicat de: Editura National
Colectia: Cursuri
Data aparitiei: Septembrie 2013

Eu invat de pe aceasta carte,nu este stralucita insa nu prea ai alternative si sa stai acum sa citesti codul adnotat al lui Boroi eu zic ca e cam tarziu...pt ce avem noi nevoie cartea aceasta coroborat cu codul este suficient.Sa nu mai vorbim de faptl ca Briciu este directorul Inppa ;)

Si eu mi-am achizitionat la procedura civila tot cursul acesta ai carui autori sunt dl Briciu si dl Ciobanu. Plus Codul, bineinteles. Din ce am rasfoit pana acum mi se pare ca are o exprimare accesibila, fiind usor de inteles...in concluzie, merge repede (avand in vedere timpul pe care (nu) il avem). Combinata cu codul cred ca este arhisuficient. Nu va mai faceti probleme atat de mult de pe carte invatati, cel putin nu la procedura civila. Materia e aceeasi, lucrurile elementare, de baza, sunt aceleasi, mai ales daca combinati si cu codul. In situatia in care se dadea si sinteza era de inteles, avand in vedere ca exista un barem strict ce trebuia respectat.
Am auzit si de cartea de dr.procesual civil de la nomina lex ca ar fi buna (doar de aceasta si de cea de drept civil, anumite capitole), chiar si pentru situatia in care s-ar fi dat sinteza.
Multa bafta si spor!
lawyer2014 a scris:

Buna,
eu mai astept pt. procedura civila, sunt consecventa celor de la nomina lex, am inteles ca apare la inceputul lunii iulie cartea pe tematica..., cat despre teste grila am luat aprox 4 carti de aici: [ link extern ]
Mai apare o carte de teste de Ciobanu, Mihail Udroiu, Rodica Constantinovici etc. pe toate materiile, tot pe la inceputul lunii urmatoare (e ultima din lista din link-ul de mai sus)!
Spor!

Multumim pt informatii! Nu stiam ca este in curs de aparitie acea carte de grile (autori Ciobanu, Udroiu, etc). Cred ca e de achizitionat, cand apare! :D Dar din pacate e si foarte scumpa (72 lei "redus" chipurile de la 80 de lei)...:( si se mai mira ca sunt xeroxate, piratate etc..
Va salut, am si eu o intrebare referitoare la penal partea generala, la capitolul masurile de siguranta invatati doar chestiunile generale plus cele doua confiscari sau si celelalte masuri de siguranta ??? Stiu ca sunt date si articolele dar vreau sa fiu sigur ca nu se stie ... va multumesc
buna..referitor la masurile de siguranta avem strict art. 107, 108 si 112. Confiscarea extinsa nu intra in tematica...aceasta este masura de siguranta distincta fata de confiscarea speciala si prevazuta de art. 112'1, iar daca te uiti cu atentie tematia face referire doar la art 112 si scrie in paranteza k e vb de confiscarea speciala. Deci te rezumi doar la cele 3 articole :)

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)