avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
si eu doresc sa dau in septembrie anul acesta 2014, am Boroi si o culegere de teste grila ptr admitere in avocatura si magistratura dar e cam veche, aveti grile ptr 2014 ca se dau numai grile din cele 5 discipline.
Ce am eu nu sunt modificate dupa intrarea in vigoare a NCPP si NCP
Imi puteti da si mie grile de actualitate ca nu gasesc nimic .
Astept un raspuns stimati colegi.
Sunt in orice librarie care vinde carti juridice sau le poti comanda de pe net. Dupa scandalul cartilor de la hamangiu share-uite pe grupuri probabil nu o sa-si riste nimeni viitoarea cariera juridica pentru tine.La subiectul admitere INM se rezolva grile.Poti sa participi acolo la discutii.
Madalina mersi mult pentrru raspuns.
Totusi luand tematica si cu cartea si codul in fata anumite chestii apar in plus / minus. De aceea intreb si eu ca si altii ca sa ne lamurim. Eu oricum nu m-am lamurit cu tematica asta.
Nu este timp sa invatam in plus doar ca sa fim mai pregatiti pentru viitor .. ideea este sa invatam ca sa trecem examenul - strict si la subiect. Cei care puteti invata in plus bravo ca puteti eu una nu pot. Stii cum imi suna asta ca atunci cand am facut masteratul in Dr European care e 0 - ZERO cand nu ai un loc de munca la stat. Dar nu a fost nimeni acolo sa imi spuna sa nu il fac pentru ca e doar pierdere de timp si energie. O diploma in plus care nu iti da o profesie ca multe altele care le am si le aveti si multi dintre voi. Asa si aici important e sa trecem examenul ca restul... vedem noi.

La Proceduri merg pe coduri si completez ce nu e in cod cu cartea. ex. clasificarea hotararilor la NCPC este fff bine explicat in carte si ajuta.
La penal incep peste cateva zile. O sa rod cartea intai apoi codul multam de sfat...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
absolventa3, utilizator
Calcedonia exista o sumedenie de grile prin librarii aparute in iunie iulie 2014. Intra si comanda la alegere.. oferta e mare bani sa avem!
Uite una recomandata de cei care termina acum facultatea si de profesorii lor. [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2014
absolventa3, utilizator
Madalina28 a scris:

la procedura penala am cartea lui Udroiu insa m-am axat mai mult pe cod. Am citit si din udroiu insa e super stufoasa. Sunt doua volume. Iar la procedura civila pot zice cam am reusit sa citesc de doua ori cele doua volume din Tabarca. Mi s-a parut usoara si pe intelesul tuturor. Insa la procedura civila am citit si din cod pentru ca in Tabarca nu ai si contestatie in anulare si revizuire si nici executarea silita.

madalina, la penal si procedura penala nu inveti dupa fise combinate cu cod? Eu inca nu mi le-am achizitionat dar ma uitam si la cursurile complete ale dlui Udroiu, atat de penal cat si de procedura penala si intr-adevar, sunt stufoase. Iar daca nu ma insel, la procedura penala e doar partea generala cuprinsa in respectivul curs, nu si partea speciala. Probabil urmeaza sa apara sau cine stie...
Intrebarea mea ar fi... e oare suficient pt grila sa invatam dupa fise si dupa cod?
Spor tuturor in continuare! :)

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)