avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
am facut grilele ce s-au dat anii anteriori la testul eliminatoriu, cred ca sunt o metoda buna de verificare a cunostintelor desi grilele din acest an vor fi cu siguranta cu grad sporit de dificultate
Intrebarile au fost formulate strict pe cod(cel putin in 2013), la penal din grilele admiterii in 2013 nu am inteles raspunsul la 2 intrebari
Invatam si cuantumul pedepsei la infractiuni dar cred ca nu are rost
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
mrsmonik, utilizator
Georgy19 a scris:

mitreraluca a scris:

Mai oameni buni, va rog lamuriti-va voi in legatura cu examenul acesta din septembrie, cum va fi pana la urma ....din cate am inteles eu din hotararea publicata, examenul va costa doar in teste grile si doar intr-o singura zi, adica mai exact in 15 septembrie, si atat.........numai scris,numai nimik.......se afla cativa sa-mi spuna mie ca nu-i tocmai asa si ca se va da si scris pe langa grile......acuma ori sunt eu......ori incep sa fiu daca ma iau dupa ei, astept niste rasp neaparat

Atata vreme cat in hotararea publicata pe site-ul unbr si pe site-ul inppa scrie negru pe alb ca examenul consta DOAR intr-o proba grila de 100 de intrebari (20 de intrebari pt fiecare materie), pe data de 15 septembrie, nu inteleg cum mai pot exista nelamuriri in privinta acestor aspecte si cum se mai pot gasi persoane care sa sustina ca se va da si proba teoretica ulterior. Intelegeam asta daca nu era inca afisata hotararea, dar in conditiile de fata, mi se pare pur si simplu... Oricum, fiecare este liber sa creada ce vrea dar aceste intrebari mi se par de-a dreptul puerile.
In final, sper ca te-a lamurit raspunsul si ca sa inchei intr-un mod cat mai conchis: Da! Se va da DOAR GRILA. NU si proba teoretica.
Bafta!

Scrie undeva ca va fi cate 20 de intrebari la fiecare materie?
intreb pentru ca au fost ani in care s-au dat doar 10 grile la oepa

A luat cineva aceasta carte? Imi puteti spune, va rog, daca este ok sau este prea schematica?
[ link extern ]
Multumesc anticipat!
madalina1004 a scris:

A luat cineva aceasta carte? Imi puteti spune, va rog, daca este ok sau este prea schematica?
[ link extern ]
Multumesc anticipat!

Eu o am dar nu sunt mulţumit de ea , mai bun este codul , este mai mult copy paste de pe cod această lucrare de doi lei a lui Mister Univers .....
Madalina eu am luat tot pachetul de Fise ale lui Udroiu si mi se par fff bine facute schematic scurt si la obiect sa retii ce trebuie numai.
Se subintelege ca o sa citesti cartea impreuna cu codul si atunci nu iti scapa nimic!!!! :)=D>

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)