avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Repet> nu sunt suficiente doar codurile. Cel putin la penal este extrem de succint codul. In cursuri ai definitii, teorie, clasificari, etc. In cod nu ai decat o schema generala.

Imi cer scuze ca raspund cu intarziere insa nu mai dispun de timp suficient pentru a intra permanent pe forum. Acum lucrez grile dupa ce am terminat de studiat toate cursurile de la A la Z. Am luat cartea de grile a Gabrielei Raducan si altii de la Ed. Hamanagiu editia 2014. E foarte buna cartea si merita lucrata. Anul trecut tot din aceasta am lucrat insa era editia 2013 si am trecut fara probleme de proba tip grila. Mai ales ca doi dintre autori sunt si formatori ai INPPA. Cartea costa 69 lei si cred ca o gasiti la orice librarie.

Multa bafta.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Madalina28, utilizator
Madalina28 a scris:

Repet> nu sunt suficiente doar codurile. Cel putin la penal este extrem de succint codul. In cursuri ai definitii, teorie, clasificari, etc. In cod nu ai decat o schema generala.

este extrem de succint dar si numai pe baza lui anul trecut s-a putut lua punctaj maxim, am verificat la drept penal, nu si la drept procesual penal.
atunci de ce sa-mi incarc timpul cu tratate si informatii suplimentare, nu mai bine invat dumnezeieste codurile?

Monica, fiecare invata cum crede de cuviinta. Madalina a spus cum vede ea situatia. Daca tu crezi ca sunt suficiente codurile, invata atunci doar din coduri. Dar acum ti-as adresa eu o intrebare logica: daca ar fi suficiente codurile si nu ai mai avea nevoie de alte carti, nu ar putea mai multe persoane sa treaca mai usor aceste examene? Pentru ca, bineinteles, intrebarile ar fi doar din cod si nu ar mai exista discutii( cum au fost de exemplu anul trecut pe tema unor clasificari care in unele carti erau , in altele nu si care s-au dat la examen) pe subiecte care chiar nu se gasesc in cod. Si nu ai inteles ideea de ansambu, interesul celor care organizeaza examenul este sa intre cat mai putini, subiectele sa fie de nuanta si elaborate in mare parte din lucruri care au legatura cu aceste coduri si nu neaparat din ele.
Spor la invatat tuturor in continuare!
RopMihaela are dreptate. Eu doar am expus un punct de vedere. Stiu prin ce am trecut si la examenul de anul trecut iar codurile nu sunt baza. Spre exemplu acum lucrez grile si am mare noroc de toata materia citita din cursuri pentru ca asa pot raspunde corect la intrebari.

Sfatul meu este sa invatati totul cu o logica pentru ca mecanic nu veti reusi la examen. Sunt prea multe chestiuni care daca nu le gandesti logic nu ai nicio sansa decat daca nimeresti pe ghicite varianta corecta.

Dar fiecare invata in ce mod doreste si nu trebuie sa ne contrazicem pentru acest lucru. Este bine sa ne impartasim fiecare din experientele noastre, sa descoperim unde se greseste adesea in modalitatea noastra de a studia, sa fim uniti si nu sa ne criticam. Doar asa vom promova cat mai multi daca stim cum sa ne organizam.
Felicitari Madalina28! Sincer te invidiez ca deja ai parcurs materia si ai ajuns la grile! Nu cred ca ai cum sa dai gres anul acesta....si eu am incercat anul trecut, dar penalul l-am tratat cu superficialitate si dovada a fost ca din cauza lui am picat la grile....am o intrebare....materia ai aprofundat-o sau doar ai citit? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)