avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Buna ziua!
Spuneti-mi va rog pot sa dau la baroul Bucuresti in cazul in care imi fac viza de flotant pe un an zile?
Adeverinta medicala consta intr-o adeverinta de la medicul de familie sau trebuie facut un set de analize medicale pt ca am vazut ca trebuie si un test psihiatric?
O ultima intrebare ar fi daca stiti cumva daca se vor da 20 de intrebari din fiecare materie?
In speranta ca imi veti raspunde va multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Ioniera, utilizator
Pt Ioniera:
E nevoie de o adeverinţă de la medicul de familie care să ateste faptul că eşti aptă de a profesa, după care trebuie să mergi la un psihiatru care să îţi facă o evaluare şi să îţi elibereze o adeverinţă favorabilă. Doar atât ţine de partea medicală. Nu trebuie nicio analiză nimic altceva.

La fiecare din cele 5 materii vom avea câte 20 de grile iar condiţia pentru a promova nu constă doar în faptul să obţii cele 70 de puncte ci să faci corect măcar câte 10 grile per fiecare materie în parte. E cam dificil dar nu imposibil.

Multă baftă.
Multumesc f. mult Madalina28!
Referitor la examenul de admitere stii cumva daca pot sa sustin examanul la Bucuresti daca imi fac viza de flotant pt un an de zile? Eu am buletin de PH si asta ar insemna sa ma duc la Brasov pt sustinerea examenului
Conteaza mult in ce barou te inscrii deoarece acolo vei ramane vesnic inscrisa. Sa iti explic si de ce.

Cand te inscrii intr-un barou acolo urmeaza sa platesti cotele luna de luna. In cazul in care vei dori sa te transferi in cadrul altui barou acest lucru se va face foarte greu. De obicei un transfer se face cu mare dificultate si numai pentru motive temeinice si bine justificate.

Daca tu crezi ca vei locui doar pentru o perioada de 1 an de zile in Bucuresti, atunci nu are rost sa te inscrii la Buc ci in localitatea de unde provii si in care stii ca vei ramane permanent ca sa preintampini eventuale batai de cap pe viitor. Cu atat mai mult ai motive sa te inscrii in Prahova intrucat tu deja ai domiciliul acolo.

Discuta cu cei de la baroul Prahova despre situatia ta si vezi ce parere au si ei. Am auzit cazuri care greu au putut fi lasati sa plece dintr-un barou sau chiar deloc. Fiecare barou trage de avocatii sai pentru ca e vorba de bani in joc si nu prea isi permit sa lase pe oricine sa plece cum vrea si cand vrea.

Sfatul meu este sa te consulti cu baroul Prahova inainte de a face pasul.

Multa bafta.
Madalina28, utilizator
mrsmonik a scris:

s-a publicat pe adresa web a UNBR Decizia privind aprobarea Regulamentului de examinare
nr. 128 din 08.07.2014.
testul grila(100 intrebari) va contine si probe practice, este declarat admis candidatul care obtine punctaj total minim 70 cu conditia obtinerii a 10 puncte la fiecare disciplina

Nu se specifica ca intrebarile au o varianta de raspuns corecta sau doua!!!

In HOTÃRÂREA Nr. 962/24.05.2014 se mentioneaza urmatoarele: \"Testul grilă cuprinde 100 de întrebări la următoarele materii:
a. organizarea şi exercitarea profesiei de avocat;
b. drept civil;
c. drept procesual civil;
d. drept penal;
e. drept procesual penal.
- Întrebările din testul grilă pot avea unul sau două răspunsuri corecte.
- La testul grilă pentru fiecare întrebare corect soluţionată se acordă un punct.\"

Mai mult ca sigur ca grilele vor fi tot cu o varianta sau 2 variante de raspuns corecte, avand in vedere ca acest lucru e mentionat in hotararea din mai 2014.

Georgy19, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)