avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Va multumesc pt raspunsuri. Intr-adevar cu NCPC merge mai repede. Am citit aproape juma din cartea aia a lui Briciu si e ok.. limbaj accesibil si usor de retinut.
Drept procesual civil. Drept executional civil. Arbitraj. Drept notarial....
Autor: Viorel Mihai Ciobanu, Traian Cornel Briciu, Claudiu Constantin Dinu

Efectele cererii de chemare in judecata NCPC.... Poate ajuta cineva cu amanunte ce articole sunt din ca m-am zapacit si nu gasesc ce si unde.
La penal eu ma axez strict pe articole si merge repede... din moment ce spune articolele daca le visezi credeti ca mai trebuie ceva in plus??? Adica sa iau Fise de drept penal de Udroiu? Are rost??
absolventa3 a scris:

Va multumesc pt raspunsuri. Intr-adevar cu NCPC merge mai repede. Am citit aproape juma din cartea aia a lui Briciu si e ok.. limbaj accesibil si usor de retinut.
Drept procesual civil. Drept executional civil. Arbitraj. Drept notarial....
Autor: Viorel Mihai Ciobanu, Traian Cornel Briciu, Claudiu Constantin Dinu

Efectele cererii de chemare in judecata NCPC.... Poate ajuta cineva cu amanunte ce articole sunt din ca m-am zapacit si nu gasesc ce si unde.
La penal eu ma axez strict pe articole si merge repede... din moment ce spune articolele daca le visezi credeti ca mai trebuie ceva in plus??? Adica sa iau Fise de drept penal de Udroiu? Are rost??

Daca merge repede se uita si mai repede,ti-o spun din experienta examenelor picate...in niciun caz la penal nu vor fi suficiente codurile.Daca tu din cod iti reusesti sa afli cum e treaba cu tentativa idonee/neidonee,concursul cu conexitate etiologica/consecventiala si multe altele,atunci esti minte luminata.La proceduri sa zicem ca poti risca sa inveti strict codul dar la celelalte nu prea merge.
Daca mrge asa repede procedura civila iti reecomand noua carte de grile a lui Viorel Voineag doar pe pr civila(1400grile parca),acolo o sa iti dai seama cat de repede se uita sau nu se observa citind codul ;)
Marius 1408 multumesc pt raspuns. Uite chiar am sa urmez sfatul tau cu grilele alea. O sa iti spun atunci.
Ideea este ca si dupa prima citire la procesual civil tot a ramas ceva in cap si parca e mai usor decat civilul unde am tocit efectiv 835 pagini de carte Luminalex Curs civil pt admitere barou si parca tot am uitat jumatate. Am sa trec la teste la procesual saptamana viitoare si am sa iti scriu.

La teste vroiam sa va intreb despre testele din cartea lui Raducan & comp editiile a 4-a si a 5-a. Ati lucrat din ele? Pe langa faptul ca mi se par incalcite, mi se pare ca despaseste cu mult programa pentru ca sunt teste pentru mai multe examene...
Asa se da si la examen - teste cu formulare greoaie si la tipurile de raspuns fff asemanatoare intre ele. .. ????
Apoi la examen intrare barou avem variante de raspuns 1 si 2 ori avem, ca in cartea lui Briciu ori a lui Motiu cu 1, 2, 3, 4 si nici una variante de raspuns? Eu stiam de 1 ori 2 variante de raspuns pentrru intrare la barou.. corect?
Si ... apropo de Procesual civil la masurile asiguratorii si sechestul asigurator stie cineva daca avem si dispozitiile referitoare la sechestul asigurator ale navelor civile?
Ce carti cu grile recomandati?
Tot cartea lui Raducan o am si eu pt grile. Intr-adevar e greuta insa daca vrei sa faci ceva la examen trebuie sa faci grile de un nivel mai mare decat cele de la examenul nostru. Nu va temeti de grilele greoaie pentru ca asa invatati carte. Eu am lucrat anul trecut multe grile inainte de examen, cam o luna am stat numai pe grile si am trecut cu brio de proba grila. Dureaza ceva timp pana te acomodezi cu logica lor si odata ce le prinzi firul ai sa vezi ce usoare ti se vor parea.

In momentul de fata eu inca mai am de studiat materia si cred ca peste 2 saptamani intru si eu sa lucrez grile. Abia astept. Un sfat> fiti atenti la fiecare detaliu citit din coduri pentru ca grilele sunt strict pe coduri, majoritatea. Eu cand am facut grilele am regasit paragrafe intregi din cod cu diverse variante de raspuns.

Multa bafta.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)