Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Draga mea mergi la orice psihiatru mai ieftin gasesti...
La omor calificat la litera e - efectuat de catre o persoana care a mai comis o infr. de omor ori o tentativa in Boroi pg. 24 spune ca ... nu se va retine aceasta agravanta in privinta omorului anterior daca NU exista o cauza justificativa sau de neimputabilitate care are ca efect inlaturarea caracterului penal al faptei.
Eu cred ca acel nu este gresit .. nu mi se pare logic ... voi ce puneti__???
Ba este cat se poate de logic. Sa interpretam asa>
Daca nu exista o cauza justificativa sau de neimputabilitate care are ca efect inlaturarea caracterului penal al faptei, nu se va retine aceasta agravanta in privinta omorului anterior.
Asadar exista o conditionare a situatiei in care nu se va retine aceasta circumstanta agravanta, respectiv aceea de a nu exista o cauza justificativa s.a.m.d.
Pe Boroi trebuie sa il intelegi. De ce nu ai ales Udroiu la penal? Era mult mai simplu si pe intelesul tuturor. Eu fug de cartile lui Boroi deoarece sincer nu imi place stilul sau de a explica in tratate. Face multe greseli .
In orice caz acel NU de care ziceai isi are rostul in aceasta propozitie dar trebuie sa iti bati capul sa il intelegi.
Si mie mi se pare gresit tiparita negatia aceea.... Sa citam dih cod: Cauze justificative - art.18(1) Ncp " Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca exista vreuna dintre cauzele justificative prevazute de lege" respectiv Cauze de neimputabilitate:" art.23(1) Ncp" Nu constituie infratiune fapta prevazuta de legea penala, daca a fost comisa in conditiile vreuneia dintre cauzele de neimputabilitate" si acum sa revenim la textul propus : "NU se va retine aceasta agravanta in privinta omorului anterior DACA EXISTA o cauza justificativa sau de neimputabilitate care are ca efect inlaturarea caracterului penal al faptei - pentru ca inlaturandu-se caracterul penal al faptei nu ne mai incadram in infractiunea de omor calificat, litera "e" textul de lege cerand sa se mai fi savarsit anterior un omor/ tentativa de omor , ori noua cauza justificativa/ de neimputabilitate ne-a inlaturat caracterul penal al faptei -si fapta anterioara, desi prevazuta de legea penala, nu constituie infractiune deci - daca individul savarseste in prezent un omor/ tentativa de omor asupra unei persoane va raspunde pentru omor simplu respectiv tentativa la omor simplu- art 188 Ncp, doar fapta prezenta luandu-se in considerare.
Intr-adevar am analizat si eu mai bine acest text si amandoua aveti dreptate. Imi cer scuze ca m-am pripit cu raspunsul. Acel NU este categoric gresit.
Ai vazut draga mea Madalina?? Deci o greseala iaca!!! Deci numai invatat cu logica putem.. A si am gresit nu stiu de ce am scris Boroi caci e Fise de Drept Parte Speciala de Udroiu pg 24!!! Atentie toti cei care invatati din Udroiu - e unica greseala care mi-a sarit in ochi.. sper sa nu mai fie si altele. Si apropo il ador pe Udroiu... Cartea asta de parte speciala am inteles-o imediat si nu mi-a pus probleme.
La civil... Curs integral Luminalex mi-au iesit ochii in 3 luni de studiu si acum simt ca am uitat tot - in 2 sapt ma intorc la civil sa il reinvat din cursuri de la o prietena caci simt ca nu mai stiu nimic din el / si ca mai am multe de inteles din el!!!
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)