avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Sa stii ca indiferent cat de mult inveti e imposibil sa retii absolut totul. Si eu cred ca am citit de n ori cursurile intregi insa am retinut numai elementele importante nu toate detaliile pt ca hai sa fim sinceri nu invatam nici mecanic si nici nu avem o memorie gen Einstein. Important e sa retinem cat mai mult pentru a face fata examenului.

Uite pe mine m-a ajutat foarte mult faptul ca am invatat materia inainte iar acum cand lucrez grile imi aduc aminte ceea ce am citit. Tot prin rezolvarea grilelor ma verific, spre exemplu pana acum am reusit sa rezolv grilele doar pe partea de civil si mai am putin din succesiuni si dr familiei. Mi-am dat seama cu aceasta ocazie ca pe la obligatii le cam stalcesc, respectiv trebuie sa iau cartea si sa mai citesc odata obligatiile. Asa te verifici si sa stii ca inveti foarte multe din grile.

Eu de obicei sunt o persoana foarte repezita si asta e motivul pentru care gresesc adesea, dupa cum ai vazut ca am gresit si la ceea ce ai expus tu doar pentru simplul fapt ca m-am grabit. Trebuie sa imi corectez acest defect si sa lucrez mai cu incetinitorul si sa citesc de 10 ori inainte de a da un raspuns.
:))
Madalina si eu sunt repezita ca am un stil de viata mai rau ca Napoleon fac 5 lucruri deodata. Acum de ex. Scriu aici, citesc un material interesant, ma pregatesc sa fac o traducere si vb si la telefon....#-o. deci rezultatul gresit este normal intr-o astfel de situatie.
Grilele si pe mine ma ajuta sa inteleg ce si unde nu stiu... cu siguranta este o metoda excelenta de verificare si de confirmare ori indreptare a cunostintelor pe care le stim ori le-am aiurit in cap!!
Uite am gasit un material interesant care sa ne ajute sa evitam greselile din grile. Eu il citesc acum sa vad daca spune ceva interesant. Il pun aici sa il copiati si voi.

[ link extern ]
La mine nu apare nimic . Multumesc oricum. Eu am prins singura smecheriile din grile. Stiu care sunt capcanele si cum sa ma feresc de ele. Desigur nu totdeauna functioneaza acest lucru. In orice caz daca nu stii materia macar un 70% bine nu faci fata la grile. Asta e parerea mea sincera. Am lucrat mii de grile anul trecut si cateva sute de grile anul acesta pana acum si le-am prins firul. Intr-adevar unele sunt atat de grele si de neinteles incat recunosc ca uneori ma depasesc peste capacitatea mea de intelegere. Dar asa invatam.

La fel ca si tine invat si eu> vine un client la munca, suna un telefon, acasa tipa copiii, mai intervine cate o problema ce trebuie solutionata. Asta e cred ca toata lumea trece prin astfel de probleme. Important e sa ne intelegem unii pe altii si sa ne ajutam reciproc si nu sa ne vedem ca pe niste concurenti. Imi place concurenta insa mereu ma gandesc si la cel de langa mine. Daca am fi toti buni la suflet sa vezi ce bine ar merge toate in tara asta.

Spor la invatat.

Este vreun invatacel care se inscrie pentru examen la Brasov?
daca dosarul trebuie depus in dublu exemplar din care al doilea in copie, cum procedam cu diploma de licenta si foaia matricola? facem copie dupa ele legalizate?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)