avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.

Baremul se afiseaza pe site-urile barourilor in timpul examenului. Deci pana ajungi acasa sunt afisate. Nu am auzit sa le afiseze la fiecare sala de examen.

mrsmonik a scris:

Eu consider ca modalitatea de examinare tip grila este mai corecta.
Pentru cei care au dat in anii trecuti examenul as avea 2 intrebari:
Baremul de corectare se afiseaza la iesirea din examen?
- avem dreptul la ciorna? Ca atunci am putea sa ne calculam punctajul la iesirea din examen, chiar daca rezultatele se afiseaza in cateva zile
Multumesc

Pentru cei care au mai dat: putem sa plecam cu ciorna din examen?
Salut! Urmaresc si eu cu interes topicul vostru, insa nu am intervenit in discuii pana acum.
Am nevoie de ajutorul vostru, cum raspundeti la urmatoarele grile:

1. Fapta inculpatului de a aplica victimei in varsta de doi ani mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului pentru a o impiedica sa mai tipe ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei reprezinta:
a)infr. de omor
b)infr. de omor calificat
c)infr. de loviri sau alte violente cauzatoare de moarte

2. In cazul infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii:
a)daca incercarea de sinucidere nu a avut loc, fapta nu este infractiune
b)limitele speciale de pedeapsa se majoreaza cu o treime daca fapta a fost savarsita prin constrangere
c)se va retine varianta agravanta daca este savarsita asupra unui minor cu varsta sub 13 ani

3. Omorul comis pentru a ascunde savarsirea altui omor:
a)reprezinta doar omor calificat comis de o persoana care a mai comis anterior infractiunea de omor
b)reprezinta doar omor calificat pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni
c)reprezinta omor calificat comis atat de catre o persoana care a mai comis anterior o infractiune de omor cat si pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni

4. x vrand sa sa-l ucida pe y a condus cu mare viteza masina inspre bicicleta pe care se afla y impreuna cu fiul acestuia z, cu urmarea decesului lui z si a ranirii grave a lui Y. In acest caz este gresita solutia prin care|:
a)x a fost condamnat pentru tentativa de omor in concurs cu uciderea din culpa
b)x a fost condamnat pentru omor calificat comis asupra a doua persoane
c)in sarcina lui x s-a retinut un concurs de infractiuni contra vietii

Asi avea nevoie de raspunsuri motivate si nu simplu 1.a, 3 c..., ca asa le am si in carte.
Pentru cei care vor da atentie celor scrise de mine le multumesc anticipat.
Si bafta multa la toata lumea! :)

lacramioara_25ani a scris:

Salut! Urmaresc si eu cu interes topicul vostru, insa nu am intervenit in discuii pana acum.
Am nevoie de ajutorul vostru, cum raspundeti la urmatoarele grile:

1. Fapta inculpatului de a aplica victimei in varsta de doi ani mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului pentru a o impiedica sa mai tipe ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei reprezinta:
a)infr. de omor
b)infr. de omor calificat
c)infr. de loviri sau alte violente cauzatoare de moarte

2. In cazul infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii:
a)daca incercarea de sinucidere nu a avut loc, fapta nu este infractiune
b)limitele speciale de pedeapsa se majoreaza cu o treime daca fapta a fost savarsita prin constrangere
c)se va retine varianta agravanta daca este savarsita asupra unui minor cu varsta sub 13 ani

3. Omorul comis pentru a ascunde savarsirea altui omor:
a)reprezinta doar omor calificat comis de o persoana care a mai comis anterior infractiunea de omor
b)reprezinta doar omor calificat pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni
c)reprezinta omor calificat comis atat de catre o persoana care a mai comis anterior o infractiune de omor cat si pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni

4. x vrand sa sa-l ucida pe y a condus cu mare viteza masina inspre bicicleta pe care se afla y impreuna cu fiul acestuia z, cu urmarea decesului lui z si a ranirii grave a lui Y. In acest caz este gresita solutia prin care|:
a)x a fost condamnat pentru tentativa de omor in concurs cu uciderea din culpa
b)x a fost condamnat pentru omor calificat comis asupra a doua persoane
c)in sarcina lui x s-a retinut un concurs de infractiuni contra vietii

Asi avea nevoie de raspunsuri motivate si nu simplu 1.a, 3 c..., ca asa le am si in carte.
Pentru cei care vor da atentie celor scrise de mine le multumesc anticipat.
Si bafta multa la toata lumea! :)

1-a NCP nu mai retine omor calificat cel savarsit asupra unei persoane aflate in neputinta de a se apara,copilul in cazul de fata.
2-zic C
3-C,aici nu am ce explica...nu vad de ce sa nu fie corect!
4-zic AC
Referitor la dificultatea grilelor de la barou VS inm va pot spune ca anul trecut am bifat 66 corecte la barou in conditiile unui 47 la inm.Anul acesta din pacate doar 55 inm iar la barou sper sa imi dea bine ca m-am saturat!
Madalina ma bucur sa aud ca ai facut 64,nu iti contest bagajul de cunostinte insa iti aduc la cunostinta ca e putina diferenta intre a sta acasa in fotoliu si a rezolva subiectele si de a te afla in sala de examen cu nodul acela in gat si golul din stomac.Am avut grile la care am schimbat raspunsul la transcriere datorita si acestor factori,pe langa nesiguranta.

Ps:ciorna ramane in sala,foaia cu subiectele o puteti lua acasa!

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)