lacramioara_25ani a scris:
Salut! Urmaresc si eu cu interes topicul vostru, insa nu am intervenit in discuii pana acum.
Am nevoie de ajutorul vostru, cum raspundeti la urmatoarele grile:
1. Fapta inculpatului de a aplica victimei in varsta de doi ani mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului pentru a o impiedica sa mai tipe ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei reprezinta:
a)infr. de omor
b)infr. de omor calificat
c)infr. de loviri sau alte violente cauzatoare de moarte
2. In cazul infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii:
a)daca incercarea de sinucidere nu a avut loc, fapta nu este infractiune
b)limitele speciale de pedeapsa se majoreaza cu o treime daca fapta a fost savarsita prin constrangere
c)se va retine varianta agravanta daca este savarsita asupra unui minor cu varsta sub 13 ani
3. Omorul comis pentru a ascunde savarsirea altui omor:
a)reprezinta doar omor calificat comis de o persoana care a mai comis anterior infractiunea de omor
b)reprezinta doar omor calificat pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni
c)reprezinta omor calificat comis atat de catre o persoana care a mai comis anterior o infractiune de omor cat si pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni
4. x vrand sa sa-l ucida pe y a condus cu mare viteza masina inspre bicicleta pe care se afla y impreuna cu fiul acestuia z, cu urmarea decesului lui z si a ranirii grave a lui Y. In acest caz este gresita solutia prin care|:
a)x a fost condamnat pentru tentativa de omor in concurs cu uciderea din culpa
b)x a fost condamnat pentru omor calificat comis asupra a doua persoane
c)in sarcina lui x s-a retinut un concurs de infractiuni contra vietii
Asi avea nevoie de raspunsuri motivate si nu simplu 1.a, 3 c..., ca asa le am si in carte.
Pentru cei care vor da atentie celor scrise de mine le multumesc anticipat.
Si bafta multa la toata lumea! :)
1-a NCP nu mai retine omor calificat cel savarsit asupra unei persoane aflate in neputinta de a se apara,copilul in cazul de fata.
2-zic C
3-C,aici nu am ce explica...nu vad de ce sa nu fie corect!
4-zic AC