avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Eu cred ca la 1 corect este c (lovituri cauzatoare de moarte). Poate ne lamureste vreun avocat.
Nu-s avocat, dar stiu asa:
-pt. a diferentia LCM de infr. de omor, se tine cont de zona vizata, numarul loviturilor, intensitatea acestora, obiectul folosit, raportul de forte fizice dintre agresor si victima.

Aplicand aceste criterii in speta, un observator de nivel mediu ar fi prevazut si acceptat posibilitatea decesului, deci avem intentia indirecta. Rezulta astfel ca incadrarea corecta este in infractiunea de omor.

Parerea mea.
Nofacenoname0 a scris:

Nu-s avocat, dar stiu asa:
-pt. a diferentia LCM de infr. de omor, se tine cont de zona vizata, numarul loviturilor, intensitatea acestora, obiectul folosit, raportul de forte fizice dintre agresor si victima.

Aplicand aceste criterii in speta, un observator de nivel mediu ar fi prevazut si acceptat posibilitatea decesului, deci avem intentia indirecta. Rezulta astfel ca incadrarea corecta este in infractiunea de omor.

Parerea mea.

Parerea ta si a altor cateva sute/mii de juristi.Avocatii ii excludem ca au alte pareri se pare..
Nu se tine la sediul Baroului Buc. Din arhiva care este si pe site0ul inppa s-a sustinut in Fac. De Drept, Nicolae Titulescu parca. Sunt peste 2000 candidati. Lista se va afisda sper sapt viitoare.

ionita_ramona a scris:

Buna ziua,
As mai dori si eu cateva lamuriri vis a vis de sustinerea examenului pt Baroul Bucuresti (mentionez ca este prima data cand sustin acest examen si nu sunt din Bucuresti):

1. Examenul se va sustine la sediul Baroului unde am depus dosarul (respectiv Baroul Bucuresti)?
2. Se va afisa pe site repartizarea pe sali si daca da, cu cat timp inainte?
3. De la ce ora trebuie sa fim prezenti?

Multumesc pt raspuns.

Inainte de toate multumesc pentru raspunsuri.

Raspunsul meu la aceste grile:

1.- C, - GRESIT,. Nofacenoname0, a pus punctul pe "I" - cum se spune. Mersi (nu cred ca le voi mai confunda de acum inainte - LCM cu Omorul). Si cartea indica ca raspuns corect varianta A.

2. Aici am raspuns clar c - e strict pe cod, insa am bifat si A. Varianta corecta in carte este numai C.
Aici nu m-am lamurit. Din ce am inteles eu, ca sa ne aflam in fata infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii incercarea de sinucidere trebuie sa fi avut loc - nu intereseaza rezultatul actiunii - adica daca s-a soldat cu un deces sau nu. De aici pleaca si raspunsul meu, daca incercarea nu a avut loc faptele de determinare sau inlesnire nu sunt incriminate, ori ma gandesc acum, se considera a fi tentastiva si nu se pedepseste ? Ma ajutati aici ? Unde gresesc? Multumesc.

3.- B: Omorul comis pentru a ascunde savarsirea altui omor reprezinta reprezinta doar omor calificat pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni. Gresit. Varianta corecta este C.
Aici iar m-am pierdut. Din ce am inteles ne aflaM in fata omorului calificat comis de o persoana care a mai comis anterior o infractiune de omor doar daca exista o condamnare in acest sens. La fel se aplica si in cazul tentativei. Grila nu face precizare ca a mai fost condamnat inainte pentru infractiunea de omor ca sa ne aflam in acest caz. Si aici se pare ca gresesc. Ma lamureste cineva?

4. Aici este gresita solutia B - asta e clar. Cartea raspunde cu A SI B. De ce var. B e gresita?
Pt mine x savarseste tentativa de omor asupra lui Y - clar si asupra lui Z - vatamare corporala din culpa?

Deci raspunsuri corecte (din carte) sunt:
1 - A ,
2 - C,
3 - C ,
4 - A si B

Pfffff .............. sunt praf! Multumesc celor care imi vor raspunde.

Spor la repetat.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)