avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
marius1408 a scris:

lacramioara_25ani a scris:

Salut! Urmaresc si eu cu interes topicul vostru, insa nu am intervenit in discuii pana acum.
Am nevoie de ajutorul vostru, cum raspundeti la urmatoarele grile:

1. Fapta inculpatului de a aplica victimei in varsta de doi ani mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului pentru a o impiedica sa mai tipe ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei reprezinta:
a)infr. de omor
b)infr. de omor calificat
c)infr. de loviri sau alte violente cauzatoare de moarte

2. In cazul infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii:
a)daca incercarea de sinucidere nu a avut loc, fapta nu este infractiune
b)limitele speciale de pedeapsa se majoreaza cu o treime daca fapta a fost savarsita prin constrangere
c)se va retine varianta agravanta daca este savarsita asupra unui minor cu varsta sub 13 ani

3. Omorul comis pentru a ascunde savarsirea altui omor:
a)reprezinta doar omor calificat comis de o persoana care a mai comis anterior infractiunea de omor
b)reprezinta doar omor calificat pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni
c)reprezinta omor calificat comis atat de catre o persoana care a mai comis anterior o infractiune de omor cat si pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni

4. x vrand sa sa-l ucida pe y a condus cu mare viteza masina inspre bicicleta pe care se afla y impreuna cu fiul acestuia z, cu urmarea decesului lui z si a ranirii grave a lui Y. In acest caz este gresita solutia prin care|:
a)x a fost condamnat pentru tentativa de omor in concurs cu uciderea din culpa
b)x a fost condamnat pentru omor calificat comis asupra a doua persoane
c)in sarcina lui x s-a retinut un concurs de infractiuni contra vietii

Asi avea nevoie de raspunsuri motivate si nu simplu 1.a, 3 c..., ca asa le am si in carte.
Pentru cei care vor da atentie celor scrise de mine le multumesc anticipat.
Si bafta multa la toata lumea! :)

1-a NCP nu mai retine omor calificat cel savarsit asupra unei persoane aflate in neputinta de a se apara,copilul in cazul de fata.
2-zic C
3-C,aici nu am ce explica...nu vad de ce sa nu fie corect!
4-zic AC

1 a....loviturile in coditiile date reprezinta acte de executare ce privesc infr de omor
2 c este strict pe cod...
a daca nu are loc sinuciderea insa actele de determinare s-au petrecut si au fost urmate de o incercare este infractiune...grila nu spune nimic deci nu exclude
b prin constrangere este omor
3 c se incadreaza in ambele variante
ab nu sunt bune pentru ca are ”doar”
4 ab
infractiunile sav sunt omor si vatamare corporala ( nu din culpa pentru ca vatamarea a fost sav cu intentie ind), deci a nu e bun ca are din vat culpa, b nici atat ca a murit doar o persoana
Buna ziua,
As mai dori si eu cateva lamuriri vis a vis de sustinerea examenului pt Baroul Bucuresti (mentionez ca este prima data cand sustin acest examen si nu sunt din Bucuresti):

1. Examenul se va sustine la sediul Baroului unde am depus dosarul (respectiv Baroul Bucuresti)?
2. Se va afisa pe site repartizarea pe sali si daca da, cu cat timp inainte?
3. De la ce ora trebuie sa fim prezenti?

Multumesc pt raspuns.
pai sa ne intelegem :
1. - c; scrie foarte clar ca intentia a fost ca acel copil sa nu mai tipe si nu a fost aceea de a-l ucide; apoi reiese clar ca este o infractiune progresiva (au urmat hemoragii cerebrale si apoi moartea); reiese si mai clar ca rezultatul este din culpa; deci raspunsul corect este c.

2. a si c; atentie ca la a. nu spune daca moartea nu a avut loc ci daca incercarea de sinucidere nu a avut loc;

3. b.; pentru infractiunea anterioara este necesar sa existe o hotarare definitiva de condamnare

4.sunt gresite sol. b. si c.; e corecta sol. a. deoarece a tentat (cu intentie) sa-l omoare pe y si din culpa l-a omorat pe z; nu e omor calificat asupra a doua persoane fiindca nu au murit amandoua; nu e nici concurs ca nu sunt reunite conditiile nici de la cel real nici de la cel formal

mirei2012 a scris:

marius1408 a scris:

lacramioara_25ani a scris:

Salut! Urmaresc si eu cu interes topicul vostru, insa nu am intervenit in discuii pana acum.
Am nevoie de ajutorul vostru, cum raspundeti la urmatoarele grile:

1. Fapta inculpatului de a aplica victimei in varsta de doi ani mai multe lovituri puternice cu picioarele in zona capului pentru a o impiedica sa mai tipe ce au condus la o hemoragie cerebrala urmata de decesul victimei reprezinta:
a)infr. de omor
b)infr. de omor calificat
c)infr. de loviri sau alte violente cauzatoare de moarte

2. In cazul infractiunii de determinare sau inlesnire a sinuciderii:
a)daca incercarea de sinucidere nu a avut loc, fapta nu este infractiune
b)limitele speciale de pedeapsa se majoreaza cu o treime daca fapta a fost savarsita prin constrangere
c)se va retine varianta agravanta daca este savarsita asupra unui minor cu varsta sub 13 ani

3. Omorul comis pentru a ascunde savarsirea altui omor:
a)reprezinta doar omor calificat comis de o persoana care a mai comis anterior infractiunea de omor
b)reprezinta doar omor calificat pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni
c)reprezinta omor calificat comis atat de catre o persoana care a mai comis anterior o infractiune de omor cat si pentru a ascunde savarsirea altei infractiuni

4. x vrand sa sa-l ucida pe y a condus cu mare viteza masina inspre bicicleta pe care se afla y impreuna cu fiul acestuia z, cu urmarea decesului lui z si a ranirii grave a lui Y. In acest caz este gresita solutia prin care|:
a)x a fost condamnat pentru tentativa de omor in concurs cu uciderea din culpa
b)x a fost condamnat pentru omor calificat comis asupra a doua persoane
c)in sarcina lui x s-a retinut un concurs de infractiuni contra vietii

Asi avea nevoie de raspunsuri motivate si nu simplu 1.a, 3 c..., ca asa le am si in carte.
Pentru cei care vor da atentie celor scrise de mine le multumesc anticipat.
Si bafta multa la toata lumea! :)

1-a NCP nu mai retine omor calificat cel savarsit asupra unei persoane aflate in neputinta de a se apara,copilul in cazul de fata.
2-zic C
3-C,aici nu am ce explica...nu vad de ce sa nu fie corect!
4-zic AC

1 a....loviturile in coditiile date reprezinta acte de executare ce privesc infr de omor
2 c este strict pe cod...
a daca nu are loc sinuciderea insa actele de determinare s-au petrecut si au fost urmate de o incercare este infractiune...grila nu spune nimic deci nu exclude
b prin constrangere este omor
3 c se incadreaza in ambele variante
ab nu sunt bune pentru ca are ”doar”
4 ab
infractiunile sav sunt omor si vatamare corporala ( nu din culpa pentru ca vatamarea a fost sav cu intentie ind), deci a nu e bun ca are din vat culpa, b nici atat ca a murit doar o persoana

Zoya, la 1 este a. In situatia data, dupa cum sunt aplicate loviturile este clar infractiunea de omor. Este intentie indirecta. Prevede posibilitatea ca victima sa moara, nu o urmareste , dar o accepta.
Spor.
Draga Zoya esti cam stapana pe raspunsuri dar asta nu inseamna ca esti la fel de stapana si pe materie.Atat timp cat la grila1 iei ca fiind corecta varianta C eu zic ca nu e totul roz!
Eu poate nu sunt asa pregatit dar Mirei te asigur ca mai stie ”cate ceva”(acum poate ma aleg si cu o bere pt ca am laudat-o).

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)