avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Pai unde mama naibii "prevede" adica "intentioneaza" cand intentia e clar enuntata : aceea de a il face sa nu mai tipe?
Nu ai inteles sensul prevederii si confunzi cu culpa. In plus, din faptul ca iti enumera prin cate stadii s-a trecut pana la deces, e clar infractiune progresiva ergo cu praeterintentie.
Cititi cu multa atentie grilele. Rezolvarea sta in detaliu.
luri a scris:

Zoya, la 1 este a. In situatia data, dupa cum sunt aplicate loviturile este clar infractiunea de omor. Este intentie indirecta. Prevede posibilitatea ca victima sa moara, nu o urmareste , dar o accepta.
Spor.

situatia e foarte roz ... iar alea sunt lovituri/vatamari cauzatoare de moarte toata ziua ... dar, ma rog ... voi scrieti ce vreti ... aveti 2 ani sa invatati la INPPA ... eu dau examenul pentru definitivi ca sa fiu in Barou in Romania; sunt deja avocat inscris in Barou dar in alta tara (non-UE), am si niste ani de consilier juridic aici ... o experienta totala de 14 ani ... cam greu sa ma combati chiar daca penalul nu e marea mea iubire :)
marius1408 a scris:

Draga Zoya esti cam stapana pe raspunsuri dar asta nu inseamna ca esti la fel de stapana si pe materie.Atat timp cat la grila1 iei ca fiind corecta varianta C eu zic ca nu e totul roz!
Eu poate nu sunt asa pregatit dar Mirei te asigur ca mai stie ”cate ceva”(acum poate ma aleg si cu o bere pt ca am laudat-o).

Examenul se sustine la Facultatea de Drept. Restul, nu stiu
ionita_ramona a scris:

Buna ziua,
As mai dori si eu cateva lamuriri vis a vis de sustinerea examenului pt Baroul Bucuresti (mentionez ca este prima data cand sustin acest examen si nu sunt din Bucuresti):

1. Examenul se va sustine la sediul Baroului unde am depus dosarul (respectiv Baroul Bucuresti)?
2. Se va afisa pe site repartizarea pe sali si daca da, cu cat timp inainte?
3. De la ce ora trebuie sa fim prezenti?

Multumesc pt raspuns.

Zoya infr progresiva nu se savarseste neaparat cu praeterintentie....poate fi savarsita si din culpa iar rezultatul mai grav sa se produca in timp fara o alta interventie si nici din culpa.

Loviturile cu piciorul in capul unui copil de 2 ani indica intentia indirecta de a ucide...asa cum in cazul in care injunghii un om in regiunea abdomenului/toracelui este considerata tentativa de omor..savarsita cu intentia de a ucide...si nu vatamare corporala.

Nu te repezi la noi ca nu ne speriem nici de experienta nici de calitatea de avocat...singurul lucru la care ne inchinam sunt cunostintele si bunul simt
Sa inteleg ca titulatura de avocat prin tari straine s-ar traduce la noi ca un fel de ”izvor de drept”? Ca sa nu mai dezvoltam subiectul cum se intra in avocatura in alte tari sau cum se intra la noi pana sa ia fiinta INPPA-ul...ca sa vezi cam pe unde esti cu toata experienta ta iti sugerez sa rezolvi grilele date duminica la INM si o sa fii surprinsa cat de iscusita esti la penal ;)

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)