avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
alext a scris:

mirei2012 a scris:

Pe noul cod pluralitatea de subiect pasiv conduce la concurs nu unitate de infractiune...pt intrebarea 79 grila 1.

Subiect pasiv la darea de mita este institutia, nu functionarul. Verifica orice carte de doctrina.

M-am exprimat gresit dar cred ca ai inteles despre ce vorbesc ...pari inteligent ...nu cred sa ma insel.
mirei2012 a scris:

alext a scris:

mirei2012 a scris:

Pe noul cod pluralitatea de subiect pasiv conduce la concurs nu unitate de infractiune...pt intrebarea 79 grila 1.

Subiect pasiv la darea de mita este institutia, nu functionarul. Verifica orice carte de doctrina.

M-am exprimat gresit dar cred ca ai inteles despre ce vorbesc ...pari inteligent ...nu cred sa ma insel.

Sunt inteligent. Si gresesti.
Este unitate naturala de infractiune, o singura infractiune mai exact.
Daca mita este data la intervale diferite, poate fi infractiune continuata.
Concurs nu poate fi. Este aceeasi rezolutie infractionala si acelasi subiect pasiv.
M-am referit ca nu ma insel in ce priveste inteligenta....e cum zici tu...dar nu-mi explic cum ii inculpa DNA-ul pe cei care dau/iau mita cu cate 10-15 infractiuni...prababil ca tre sa treaca pe la scoala procurori si deopotriva judecatori ca nu stiu nimic ;)

si prin.... aici au vrut sa ajunga . "Si prin" a cantarit mult.

bellabianca52 a scris:

Iuli_c da-ne un tips. Unde scrie cu rechizitoriu?

iuli_c a scris:

c_ramona23 a scris:

Grila 4, intrebarea 96:

Solutia clasarii se poate dispune:
A. intotdeauna prin ordonanta
B. si prin rechizitoriu
C. prin referatul organelor de judecata

Baremul spune B, si prin rechizitoriu.

Eu stiam ca numai prin ordonanta.
Ma corecteaza cineva? Poate n-am prins eu ideea.

P.S. Dati ACCEPTURI pe grupul de pe FACEBOOK, stam la coada sa intram sa discutam si acolo :)

in cauzele cu mai multi inculpati unii sunt trimis in judecata iar altii primesc solutii de clasare,toti prin acelasi act,rechizitoriul....

Din pacate nu am trecut. Am obtinut 54 puncte. Nu imi pot da seama ce mi s-a intamplat in timpul examenului... din cauza ca am stat prea mult sa rezolv grilele la civil si OEPA care m-au dezgustat complet. Niciodata in viata mea nu am patit sa nu am timp sa rezolv toate subiectele ca la carte, adica sa le gandesc logic pe fiecare in parte. A trebuit sa pun unele raspunsuri din burta cu viteza luminii doar ca sa am timp sa completez toata foaia de examen. la procedura civila, penal si procedura penala am obtinut cel mai bun rezultat desi au fost si alea grele m-am descurcat onorabil. Pe fondul oboselii accentuate eram cat pe ce sa renunt, sa adorm acolo cu capul pe banca dupa numai 3 ore de dormit noaptea, trezita la ora 3 ca sa ajung la examen dimineata. A fost un cosmar cumplit pentru mine si o experienta trista in acelasi timp. Cu o zi inainte visam materia, eram stapana pe mine, am facut mai bine si grilele celor de la INM. Un dezastru ce sa mai zic. Astea nu au fost grile de cultura generala pentru niste stagiari care abia intra in profesie, ci au fost grile de nivel avansat, care te sileau sa iti pui mintea la contributie si sa gandesti in profunzime pana la cel mai mic detaliu.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)