Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Daca ati putut observa la definitivi a fost cu mult mai usor. Grilele aveau o logica. Insa faptul e consumat. Vor sa ne descurajeze sa mai participam. Dar mai sunt si alte profesii. Chiar daca m-am dedicat numai invatatului, imi place aceasta meserie din suflet, nu cred ca voi mai pune accent prea mult pe invatat pentru ca am ajuns sa fiu neom aproape de la atata materie, ci am sa particip in fiecare an doar de placerea de a merge la un examen, voi citi sa imi reamintesc materia pe care deja mi-am sedimentat-o in cap si daca va fi sa intru asta e. Nu merita atatea sacrificii pentru asta. In viata altele sunt mai importante. Sa nu credeti ca ma dau batuta, nici vorba. Voi incerca in fiecare an insa nu mai pun accent pe asta.
Imi pare tare rau...chiar asa,ai facut mult mai bine grilele de la INM,de aceea ma gandeam ca nu reprezinta o provocare prea mare pentru tine baroul.Si eu la fel,putin peste 50 si din acelasi motiv,la procedura penala ultimele 7-8 puse in graba pentru ca nu mai aveam timp. Eu cand am iesit am zis ca nu mai calc in facultatea aia sa mai sustin o data examenul,nici daca ma platesc ei.Dar dupa 2 zile..ma mai gandesc :) Imi doresc enorm sa profesez...nu a fost sa fie anul acesta.
Grila 3 intreabarea 89 PROC. Pen : toate cele 3 variante de raspuns sunt corecte. ei au pus A si C, dar potrivit art. 64(5) NCPP(care se refera la solutia de NETRIMITERE indicata expres in cuprinsul intrebarii ) si B era.,,asa ca toate cele 3 variante sunt corecte iar grila este potrivnica regulamentului. SA fiu mai expliciti-> intrebarea se referea la verificarea TRIMITERII sau NETRIMITERII, de aiai rezulta :varainta A corecta si prev de art 64(4), art 53 CPC; varianta B corecta si prev de art. 64(5), varianta C e corecta si prev de art. 65(4). 3 raspunsuri corectae din 3 variante :))))
Grila 3 intrebarea 49 Proc. Civ. ei au bifat ca si corect doar varianta C, dar potrivit Art. 64(4)CPC si B este corect-> aceasta grila este tipatoare la cer.
Grila 3 intrebarea 47, ei au pus ca si corecta doar varianta A, dar din moment ce in cuprinsul intrebarii nu este specificata instanta competenta sa se pronunte in cauza se presupune ca s-a avut in vedere inclusiv curtea de apel, or, nepunctarea variantei C, contravine art. 956(1) coraborat cu art. 958 CPC.
ASA ca intrebarile 89 , 49 si 47 de la grila 3 se bat cap in cap cu ceea ce scrie in cod, ceea ce este putin inadmisibil.
Va recomand sa va uitati peste intrebarile de mai sus cu codurile in fata si veti ramane uluiti cum se bat cap in cap cu prevederile legale.
nr.2
rasp c-ei trec abatere disciplinara desi in lege e mentionat,,abatere disciplinara GRAVA,,
nr.8
rasp b-trec ,,are posibilitatea ,,..........in lege ,,e obligat,,
nr 31-nu e in tematica-dr de optiune succesorala
nr 67 -se retine doar cauza justificativa pt ca produce efecte in rem/cu privire la fapta,la toti participantii
nr.68-lit a infr de fav a infractorului NU MAI EXISTA -avem fav faptuitorului
sunt 5 grile furate din ce am observat eu.....:(
cei care au conceput subiectele sunt extrem de slabi ca juristi .........iar la pr civila din lipsa de carte au folosit amanuntul de cod.....cu citare/fara citare...termene...etc, grilele fiind concepute cu codul in fata.....:(
Din punctul meu de vedere cred ca varianta de raspuns ar trebui sa fie una singura. Pot sa mareasca tematica, sa dea cele mai grele grile, sa faca ce vor ei dar sa lase o singura varianta de raspuns. Nu poti intr-un timp asa de scurt sa analizezi detaliul detaliului la fiecare varianta de raspuns si plus ca iti pierzi concentrarea dupa 30 de intrebari. Dau ca varianta de raspuns una pe jumatate alta pe de-a-ntregul si amandoua sunt raspunsuri corecte. Nu este corect si sper ca pana la anul sa se ia in calcul aceasta posibilitate.
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)