Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Dar ptr cei care s-au dus la televiziune. Mentionatile ca ne-au aruncat grilele pe jos si ca erau oamenii din personalul facultatii care au trecut cu masina peste ele!!!! ca sa le explicam si cum s-a incheiat acest exam. intr-o umilinta pe care nici animalele nu o merita
Salut!
Felicitari tuturor celor admisi!
Acum pentru cei care se tot plang pe acest forum:
1. Stiu ce inseamna examenul de admitere in barou...am dat prima data in 2012, nu am intrat. Am mai invatat 1 an si am luat examenul in 2013. Organizarea examenului e execrabila, faptul ca nu ai dreptul la apa decat in situatii exceptionale este de neinteles. Unele grile (maxim 2-3) ar trebui anulate intrucat fie sunt valabile toate raspunsurile, fie nici un raspuns nu este complet. Anul trecut la redactional la penal am pierdut 50 de sutimi pentru ca n-am invatat din cartea dupa care a fost facut baremul,
DAR
2. 80% din grile sunt usoare, pentru cei care au cunostinte de un nivel mediu. Restul de 20% sunt pentru cei care sunt de un nivel mediu spre avansat. Chiar si acele mini-spete au fost formulate in asa fel incat sa poata fi rezolvate fara prea mult efort, strict pe baza codurilor. Insa nu e suficient sa inveti, trebuie sa si gandesti...
3. Nu toti cei care au facut o facultate de Drept au cunostintele si abilitatile de a intra in barou, in special cei de la facultatile private (am facut un semestru de master la Cantemir si am vazut ca intre cei de la stat si cei de la privat sunt diferente enorme in ceea ce priveste cunostintele juridice si nu numai. Drept dovada, pe centru teritorial Cluj a intrat o singura persoana in Barou care isi facuse studiile la o facultate privata). Nu degeaba incepand cu anul II si pana in ultimul an un numar impresionant de studenti se transfera de la universitatile de stat la cele private. Cu toate acestea, sunt sigura ca atat intr-o parte, cat si in celalta sunt numeroase exceptii, asa ca nu dati cu parul ca NU am generalizat.
4. Am recunoscut pe acest forum niste nume pe care le-am vazut si pe forumul de anul trecut. La examenul precedent se plangeau de redactional si de modul de corectare, anul acesta se plang de formularea grilelor. Din moment ce exista numeroase persoane care au luat examenul si unii dintre voi nu reusiti sa-l luati, simtindu-va mereu nedreptatiti, nu va ganditi ca problema ar putea fi la voi si nu la cei care formuleaza subiectele/corecteaza lucrarile?
Sunt vreo 6-7 intrebari pe care ar trebui sa le anuleze. Defapt despre asta este vorba.Oricum e foarte ironic... niste " avocati " care desi au cartile si codurile in fatza si habar nu au ... drept ( penal, civil, etc) . Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul. Adica ei niste analfabeti care au ajuns avocati asa cum au ajuns... ca toata lumea stie cum se intra inainte la barou... vor sa ridice ei stacheta... si sa faca intrebari dificile. Au omis o mica si nesemnificativa chestie... TREBUIE SA AI CARTE!!! HABAR !!! SA NU FII PE LANGA.
daca era un examen corect... nu s-ar fii simtit nimeni nedreptatit. Nu se intampla pe forumurile de la admitere inm asta spre exemplu. Ptr ca ajungi acasa. Citesti grila, iei codul, cartile si gasesti greseala. deci ceea ce este spus mai sus este o aberatie. Iar grilele din 2011 2012 si 2013 au fost mult mai usoarare decat astea de anul acesta. 2-3 grile sunt gresite doar la penal ( am vbit cu oameni de specialitate care mi-au dat dreptate , avocati si profersori de drept penal ). Faptul ca 80 % sunt usoare nu da dreptul nimanui sa isi bata joc de restul 20. Asta fiind o gandire securisto-comunista de dinainte de 1989... Examenul trebuie sa fie transparent si corect astfel incat fiecare om sa inteleaga ce a gresit, unde a gresit, unde trebuie sa mai invete si unde s-a descurcat.Mie nu imi vine sa cred uneori ca oameni de pana in 30-40 de ani pot sa aiba o astfel de gandire...
@TonyP. Sa stii ca pana prin 2000 examenul de admitere in Barou era serios, admiterea se dadea la Bucuresti la o singura comisie formata din profesori universitari de renume. Intr-adevar, dupa aceea a urmat perioada pe care o stim cu totii, in care intrau toti prostii care aveau pile (si aici exista exceptii, bineinteles). Dar subiectele nu sunt facute de avocati, ci sunt preluate din carti, cu tot cu raspunsuri.
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)