avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Quod erat demonstrandum. Plange-te in continuare si vei avea succes! Ca eu sunt securista :)

TonyP a scris:

daca era un examen corect... nu s-ar fii simtit nimeni nedreptatit. Nu se intampla pe forumurile de la admitere inm asta spre exemplu. Ptr ca ajungi acasa. Citesti grila, iei codul, cartile si gasesti greseala. deci ceea ce este spus mai sus este o aberatie. Iar grilele din 2011 2012 si 2013 au fost mult mai usoarare decat astea de anul acesta. 2-3 grile sunt gresite doar la penal ( am vbit cu oameni de specialitate care mi-au dat dreptate , avocati si profersori de drept penal ). Faptul ca 80 % sunt usoare nu da dreptul nimanui sa isi bata joc de restul 20. Asta fiind o gandire securisto-comunista de dinainte de 1989... Examenul trebuie sa fie transparent si corect astfel incat fiecare om sa inteleaga ce a gresit, unde a gresit, unde trebuie sa mai invete si unde s-a descurcat.Mie nu imi vine sa cred uneori ca oameni de pana in 30-40 de ani pot sa aiba o astfel de gandire...

Apropo, in care centru s-au pus foile candidatilor pe jos? Ma mir ca n-au fost linsati ca asta chiar e bataie de joc!
Nu... Hai sa nu ne plangem. Ia-ti scuipaturi in fatza si mergi mai departe. Asta e culmea ceea ce zici tu... deaia si zic de comunism.... dai 800 lei... isi bat joc... si nici nu ai voie sa zici nimic sa nu ii suparam pe marii avocati. Iar perioada "serioasa" despre care vbesti o fii fost in Bucuresti.( m-am uitat si pe alea de anui trecut, akm 2 ani, nu erau gresite... si nimeni nu a comentat... decat cei care intradevar nu vor fii multumiti niciodata... dar acei oameni sunt 10 din 3000.. ceea ce s-a intamplat anu asta nu are precedent ) In alte orase pana akm era debandata totala. Asa ca e cam tarziu sa-ti versi frustarea si incompetenta ta (membrii Inppa Unbr... toti acei baieti buni) pe viitorii avocati.Iar nedreptatile si bataile de joc sunt atat de multe ca nu avem timp 3 zile sa le comentam pe toate. Asta este rezultatul. Faptul e consumat. Nu mai are importanta. Raul a fost facut. Dar faptul ca oamenii se revolta e un lucru foarte bun. Dar asa suntem obisnuiti....asa zice toata lumea. Nu mai comenta... ca o sa ai probleme. Nu te pune cu oamenii astia ca ei sunt grei... u esti nimeni... etc. Mai gandeste-te... e vina ta defapt, nu a lor. Trebuie la un moment dat sa avem curaj sa spunem lucrurilor pe nume... iar aici e vorba de un principiu. Nu de cine a picat si cine a luat. Examenul trebuie sa fie TRANSPARENT SI CORECT...ceea ce nu este. SI asta e este o chestie de bun simt sa recunoastem. Apropo... cand au venit in sala si au zis...sa modificam... cu aratarea titularului dreptului.... domnul respectiv... a spus si citez : " A scris calculatorul gresit aici, el este vina, dar remediem akm situatia ". De parca calculatorul scrie singur...si noroc ca exista ei sa ne scoata din incurcatura. Cat mai trebuie sa suportam abordari de genu? mentalitate de genu? ... probabil la nesfarsit. P.S. NU era gluma. Vbea foarte serios aceea persoana.
zinix a scris:

Apropo, in care centru s-au pus foile candidatilor pe jos? Ma mir ca n-au fost linsati ca asta chiar e bataie de joc!

In Bucuresti , la Palatul Facultatii de Drept s-a intamplat. Este si un filmulet pe facebook. Ca se nu fie linsati, nici macar nu ne-au spus unde le arunca, decat dupa ce au facut-o si au plecat de acolo.
Ai impresia ca eu am zis sa nu mai comentezi ca vei avea probleme? :) Ce probleme? Cu cine?
Da, este revoltator sa nu-ti dea apa si sa-ti arunce foile pe jos, cu asta am fost de acord de la inceput. Insa mesajul meu e cei pentru care dau de2,3,..n ori, nu reusesc sa intre, ii invinovatesc pe cei care formuleaza subiecte pentru nereusita lor si nu-si pun problema ca o parte de vina e si la ei.
Apropo, si anul viitor vei auzi ca in 2014 au fost mai usoare grilele...asa se intampla de fiecare data.
Inca o chestie... Nu afirm ca toti cei care au picat examenul nu au fost pregatiti. Exista si zile mai proaste pentru orice persoana, trebuie luate in considerare si oboseala si stresul din timpul examenului. Dar chiar si asa, in proportie de 99% depinde strict de capacitatea de adaptare a fiecaruia, de pregatirea anterioara examenului si de capacitatea de a aplica ceea ce ai invatat, nu de a reproduce.
In concluzie, e normal sa se revolte lumea pentru conditiile in care se da examenul, dar NU pentru subiecte. In conditiile in care sunt persoane care iau examenul (si nu-s putine), inseamna ca grilele (majoritatea lor) au fost corect concepute.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
zinix, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)