avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
zinix a scris:

Madalina28, anul trecut ai avut nemultumiri, anul acesta la fel, sunt curioasa ce vei mai avea de obiectat la anul.
Pe de alta parte:
1. Tu de unde stii care ar trebui sa fie nivelul unui aspirant la aceasta profesie? Sau esti tu in postura de a aprecia acest lucru?
2. Nu fac afirmatii aiurea, chiar asa s-a intamplat in anii precedenti (revin si arat, am dat examen in 2012, am picat cu 68 de grile. Am mai invatat 1 an si am luat examenul). Si anul trecut, dupa scris, se plangea lumea pe forum ca vor intra putini, ca a fost greu, etc. Te-ai uitat la nivel national cat de multi au intrat?
3. Ai spus ca UNELE grile (dupa parerea mea nici una, dar nu conteaza) au fost de nedeslusit. Pe restul le-ai facut corect? Ca de la 100 de grile la 50 si ceva cate ai facut tu e cale lunga...
4. Te cred ca ai facut grilele de la inm si de la definitivi, dar e mult mai usor sa rezolvi grile din fotoliul de acasa si alta e sa le rezolvi in conditiile de stres de la examen.

Vorbesti serios ca nici una nu a fost de nedeslusit ?
Ai vazut grila 79 G1 ? Cu darea de mita ? Acolo este cel mai clar o greseala.
Si intr-adevar acea grila nu este neclara deloc, pur si simplu are raspunsul gresit in barem.

Insa sunt destule altele cu neclaritati si erori.

Aici nu este problema cu cei care in loc de 100 puncte, au luat 90.
Problema este cu cei care ar fi luat 70+ puncte, ar fi intrat, dar din cauza erorilor din grile au luat 60+ si au picat.
Vom vedea ce se rezolva prin contestatii. Daca nu se rezolva nimic, la cate nereguli sunt, ies probleme mari.
Treaba organizatorilor e sa este sa organizeze un examen corect si transparent. Iar a candidatilor sa ia examenul. Faptul ca unii candidati promoveaza examenul iar altii nu... nu da dreptul organizatorilor sa faca grile gresite si sa isi bata joc de candidati doar ptr simplul fapt ca " oricum unii vor lua" . Daca exista persoane de bun simt pot intelege acest aspect. Ideea este 1 singura defapt. Acolo exista niste oameni incompetenti care nu pot sa-si asume esecul si sa admita ca poate e o palarie prea mare ptr ei. Indiferent de rezultat, indiferent ca vor lua 2800 din 3000 sau 3 din 3000 ptr ceea ce s-a intamplat ar trebuie demisia( de onoare, cu toate ca trebuie sa ai onoare ceea ce ma indoiesc). Asa este in intr-o tara normala si la un examen normal. Gresesti ... te dai la o parte. Nimeni nu e de neinlocuit..mai ales "stimabilii" de la Unbr. Repet, Nu este vorba de persoane care au luat sau nu examenu... este vorba de organizare, de grile gresite, de nesimtire iesita din comun...si totul pe banii nostrii. Bani, timp, emotii, frustare.... si toate astea din cauza ca acesti oameni nu au pot deschide M.Udroiu sa vada scris negru pe alb ca daca exista o cauza justificativa nu mai retii neimputabilitatea, nici macar nu o analizezi.... sa intru in detalii? grila cu clauza penala? Are la alegere fie penalitatea fie in natura? de la oepa... abatere disciplinara sanctionata cu excluderea...? Unde sa ma opresc ? ca o tin pana maine? Si cu toate astea.... CHIAR DACA EXISTA PERSOANE CARE AU FACUT 0 PUNCTE NU DA DREPTUL ORGANIZATORILOR SA FACA UN EXAMEN INCORECT!!!!
Este o grila cu o grozavie si mai mare, cu infr. de fals material in inscrisuri oficiale unde sunt 3 variante de raspuns corecte, pana la urma examenul asta e precum BAC-ul ca la loz in plic, daca nu il iei mai dai odata si daca se aliniaza toate astrele ai sanse sa intri.
Tu te-ai uitat macar odata pe grilele de anul asta?
Sunt convins ca n-ai fi facut nici macar 40 de puncte si vii sa te dai "marea viteaza". De-astia ca tine care slujesc partidul ajung departe "dar fara legitimitate".

Ai impresia ca eu am zis sa nu mai comentezi ca vei avea probleme? :) Ce probleme? Cu cine?
Da, este revoltator sa nu-ti dea apa si sa-ti arunce foile pe jos, cu asta am fost de acord de la inceput. Insa mesajul meu e cei pentru care dau de2,3,..n ori, nu reusesc sa intre, ii invinovatesc pe cei care formuleaza subiecte pentru nereusita lor si nu-si pun problema ca o parte de vina e si la ei.
Apropo, si anul viitor vei auzi ca in 2014 au fost mai usoare grilele...asa se intampla de fiecare data.
Inca o chestie... Nu afirm ca toti cei care au picat examenul nu au fost pregatiti. Exista si zile mai proaste pentru orice persoana, trebuie luate in considerare si oboseala si stresul din timpul examenului. Dar chiar si asa, in proportie de 99% depinde strict de capacitatea de adaptare a fiecaruia, de pregatirea anterioara examenului si de capacitatea de a aplica ceea ce ai invatat, nu de a reproduce.
In concluzie, e normal sa se revolte lumea pentru conditiile in care se da examenul, dar NU pentru subiecte. In conditiile in care sunt persoane care iau examenul (si nu-s putine), inseamna ca grilele (majoritatea lor) au fost corect concepute.

Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Ioniera, utilizator
Eu nu inteleg ce e cu atitudinea asta de atotstiutori la unii forumisti...n-am auzit sa se planga cineva ca n-ar avea cine sa-i faca morala... :P
Ar fi bine ca fiecare sa-si vada de oile lui, sa nu-si mai dea aere de superiori pe aici ca nu sunt chiar deloc...poate ca ar trebui sa frecventeze un forum pentru masteranzi doctoranzi sau mai stiu eu ce...si sa lase candidatii cu supararea si necazul lor
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
mirei2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)