avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Imi pare rau pentru candidatii care au fost supusi acestor umilinte.Nimeni nu merita asa ceva.

alext a scris:

zinix a scris:

Apropo, in care centru s-au pus foile candidatilor pe jos? Ma mir ca n-au fost linsati ca asta chiar e bataie de joc!

In Bucuresti , la Palatul Facultatii de Drept s-a intamplat. Este si un filmulet pe facebook. Ca se nu fie linsati, nici macar nu ne-au spus unde le arunca, decat dupa ce au facut-o si au plecat de acolo.

Dragă Zinix de unde știi tu că nu sunt puțini cei care au luat examenul? Ai deja rezultatele și nu le știm noi? TonyP are perfectă dreptate. Și eu contest tocmai modul în care au fost formulate anumite grile. Gradul de dificultate nu a fost de nivelul unui aspirant la această profesie. Am făcut și eu grilele celor de la INM, m-am uitat si pe grilele de la definitivi și sunt clare, cu subiect și predicat. Însă cele de la stagiari au fost unele de nedeslușit. Mi-au trebuit minute întregi să pot răspunde la o întrebare. Nu mai zic acele spețe interminabile și pline de greșeli. Asta numești tu un examen corect. De ce faci afirmații aiurea de genul: si anul viitor vei auzi ca in 2014 au fost mai usoare grilele...asa se intampla de fiecare data. Anul trecut nu s/a comentat nimic referitor la acele grile care au fost bine făcute. Să fim serioși, dacă s-ar plânge numai 10-20% dintre candidați ai avea motive să crezi că poate nu s-au pregătit suficient, însă când se plâng atâtea sute de candidați înseamnă că problema este la UNBR și nu la aceia care s-au chinuit să facă mai mult analiză gramaticală pe text, în loc să dea un răspuns juridic.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
Madalina28, utilizator
Zinix ne iei de fraieri,tu crezi ca lumea nu-si da seama din ce scrii ca esti un ORGANIZATOR.......?????
ne prostesti pe fata.....
pai dc scrie in cod /lege altfel decat in barem vii tu sa ne spui ca e de pregatire ,de zi proasta........X-(
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2014
iuli_c, utilizator
Madalina28, anul trecut ai avut nemultumiri, anul acesta la fel, sunt curioasa ce vei mai avea de obiectat la anul.
Pe de alta parte:
1. Tu de unde stii care ar trebui sa fie nivelul unui aspirant la aceasta profesie? Sau esti tu in postura de a aprecia acest lucru?
2. Nu fac afirmatii aiurea, chiar asa s-a intamplat in anii precedenti (revin si arat, am dat examen in 2012, am picat cu 68 de grile. Am mai invatat 1 an si am luat examenul). Si anul trecut, dupa scris, se plangea lumea pe forum ca vor intra putini, ca a fost greu, etc. Te-ai uitat la nivel national cat de multi au intrat?
3. Ai spus ca UNELE grile (dupa parerea mea nici una, dar nu conteaza) au fost de nedeslusit. Pe restul le-ai facut corect? Ca de la 100 de grile la 50 si ceva cate ai facut tu e cale lunga...
4. Te cred ca ai facut grilele de la inm si de la definitivi, dar e mult mai usor sa rezolvi grile din fotoliul de acasa si alta e sa le rezolvi in conditiile de stres de la examen.

Eu nu iau pe nimeni de fraier ca nu-mi pasa ce crezi. Adevarul e ca mi-as dori sa fiu organizator, nu un biet stagiar de anul I.

iuli_c a scris:

Zinix ne iei de fraieri,tu crezi ca lumea nu-si da seama din ce scrii ca esti un ORGANIZATOR.......?????
ne prostesti pe fata.....
pai dc scrie in cod /lege altfel decat in barem vii tu sa ne spui ca e de pregatire ,de zi proasta........X-(

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)