avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Te referi la codul adnotat sau la noua carte de drepturi reale a domnului Boroi?
Arborele a scris:

Georgy19 a scris:

barou2014 a scris:

Georgy19 a scris:

Pt Drepturi Reale ce autori recomandati? Gabriel Boroi sau Corneliu Birsan?

Boroi!!

Multumesc pt raspuns! Si eu il consideram ca autor principal dar recunosc ca eram tentata sa achizitionez si cartea dlui Birsan sa imi arunc ochii prin ea... Ramane DOAR Boroi atunci. Thanks again :)

Birsan clar. Boroi e doar codul redat, fara niciun fel de explicatie in plus. Mai mult, are si inadvertente si opinii care nu sunt ... bune (avizate). Daca scria Boroi vreun rand din cartea aia, mai ziceam, dar nu a scris.

Cum nu scrie nici la cartea de procedura civila care o sa apara. M-as mira sa se uite pe vreuna din carti :))

Nu stiu ce sa mai zic...stiu ca o sa apara o noua editie de Drepturi Reale a lui Boroi. In acelasi timp exista deja o editie a lui Birsan cu Drepturile reale. Ma gandesc totusi la barem dupa care se ghideaza. Din cate am tot citit p-aici majoritatea (care nu au sustinut inca examenul sau chiar l-au sustinut si au intrat) recomanda Boroi... Off :( Acum n-as vrea nici sa cumpar nu stiu cate carti cu diversi autori...lasand deoparte ca nu sunt nici prea ieftine,dar e obositor sa inveti in paralel dupa nu stiu cate manuale aceeasi materie (asta doar daca nu e neaparat nevoie)... Mai asteptam sugestii referitoare la Drepturile reale..
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Georgy19, utilizator
Multumesc! Pai eu m-am pus in septembrie :)) mergeam numai la doua cursuri in anul 4 si asa am reusit.
M-a cam incurcat licenta sincer, mai bine o faceam in vara.
Scz de intarziere!
Dar daca ai invatat foarte bine in timpul facultatii cred ca e suficient si din ianuarie. Mai ales daca nu trebuie sa mergi la facultate sau nu lucrezi.
Motivul pentru care m-am pus mai devreme este acela ca eu nu prea pot invata mai mult de 7-8 ore pe zi. Si am zis sa incep mai devreme sa nu pierd teren in fata celor care invata 10-13 ore pe zi
Imi incepeam programul de studiu cel tarziu la 9 (destul de rar ma puneam asa tarziu) si pana pe la 6 seara. Faceam 2 ore pauza de mancare, toaleta etc.
Si dupa fiecare ora cate 5 maxim 10 minute pauza.
Succes si sa aveti puterea si ambitia de a invata zilnic!
la succesiuni am uitat sa precizez Stanciulescu. Este foarte bine explicat si foarte usor de invatat dupa el, parerea mea.
Arborele a scris:

Sndionut a scris:

Felicitari, in primul rand!La persoane imi poti spune exact de la ce articol la ce articol ai invatat din cod?Sunt putin nelamurit!Mersi frumos!

Tematica, atat la civil, cat si la procedura penala a fost pe cod.
Eu pentru examen la civil am citit numai din cod, ca citisem cartile in cei 4 ani de facultate si anume, la Universitatea din Bucuresti.
Penalul general si penalul special l-am citit din Instiutii de drept penal - editura Trei.
Procedura civila dupa Ciobanu, Boroi, Briciu (de acolo au fost spetele si baremul) - anul acesta va fi la fel.
La procedura penala am citit numai din cod.
La oepa, din lege si statut.
La grile am facut 91 de puncte si am trecut si la scris.

Subscriu la ce spune colegul meu in ceea ce priveste procedura civila. Cred si eu ca dupa acele carti s-a facut baremul.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)