avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Si eu as vrea sa aflu cand se afiseaza rezultatele. A aflat cineva ceva referitor la asta? Pt. ca nu scrie pe nicaieri (regulament examen etc). Cred ca ar trebui ca organizatorii ar trebui sa mai ia niste lectii de la INM. Cel putin acolo aveam un calendar detaliat al concursului cu toate etapele.
mitreraluca a scris:

Si eu sunt una printre cei picati in mod sigur, dar vreau sa vad ce rezultate afiseaza ei, nu stiti exact cand se vor publica rezultatele in mod oficial?

Toate acestea s-au discutat intens pe facebook BAROU FEBRUARIE 2015. Deja sunt pregătite niște petiții la care încă se mai strâng semnături. Nu va rămâne doar la stadiul de simple vorbe, se va face ceva concret în acest sens. Voi lupta până la capăt alături de ceilalți. Deja am trimis e-mail la România Tv și o scrisoare a unui alt coleg pentru a se face publică toată această mascaradă grosolană, după care se va proceda și la sesizarea organelor de anchetă penală competente. E important să se implice și presa puțin.

Voi mai da pentru ultima oară examenul când va fi și dacă se va întâmpla la fel, atunci pot spune cu mâna pe inimă că am făcut tot ce s-a putut și voi spune adio acestei profesii. Deși îmi place foarte mult, am învățat cu drag fiecare cuvințel, a ajuns să îmi fie scârbă de acest sistem corupt și voi înceta să mă mai umilesc în fața unor parveniți care urmăresc doar banii și puterea. De parcă avocatura asta reprezintă un butoi cu miere la care nu mai încap albinele. Aici e mai rău ca la loterie, e chiar prostie.

Oare dacă nu ne-am mai înscrie niciunul la examen vreo 2-3 ani la rând ce ar face UNBR-ul? Din ce ar mai trăi? Vă spun eu, ar face subiecte ușoare ca să prindem iar încredere în ei.
Pe bune? Voi credeti ca ai vor sa venim? Pai nu intra copii lor si ai rudelor lor. Deaia fac asa. Cand n o sa ne mai inscriem vor putea sa il aranjeze dupa bunul plac. Asa contestatii. Aia daca fac 20-30 de intrebari ( stiu cazuri ) inseamna sa ia 2000 de copii. Asa Isi bat joc pana nu mai pot, noi o sa ne lasam... si se va putea pune batista pe tzambal foarte usor, fara certuri, fara televiuziuni, trebuie doar de problemele astea cu al de noi sa le treaca. Este clar ca au facut cu intentie. INPPA SI UNBR - Grup infractional organizat ( GIO) asa ar trebui sa se numeasca. Plus de asta. Cum au ajuns oamenii astia avocati? Fara cunostinte de baza macar? Ei nu vad greselile nici dupa contestatii? Au o editie mai veche a codurilor?
Nu trebuie să ne resemnăm ci doar să ne reorientăm spre altceva. Să lăsăm mafia să trăiască pentru că Dumnezeu întârzie dar nu uită. Va veni și rândul lor și fiecare va plăti mai devreme sau mai târziu. Noi trebuie să rămânem la fel de curați ca și până acum, să luptăm pentru dreptate și să nu ne punem mintea cu prostul. Fruntea sus și chiar dacă ați pierdut nu disperați, viața nu se termină aici.
Madalina28 a scris:

Nu trebuie să ne resemnăm ci doar să ne reorientăm spre altceva. Să lăsăm mafia să trăiască pentru că Dumnezeu întârzie dar nu uită. Va veni și rândul lor și fiecare va plăti mai devreme sau mai târziu. Noi trebuie să rămânem la fel de curați ca și până acum, să luptăm pentru dreptate și să nu ne punem mintea cu prostul. Fruntea sus și chiar dacă ați pierdut nu disperați, viața nu se termină aici.

Nu uita Dumnezeu, dar nici noi nu uitam. Problema nu se va termina fara o campanie in presa si o ancheta DNA.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)