avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Madalina28 a scris:

referitor la ceea ce a zis Madalinaflo, să ştie că nu îmi este teamă că suntem urmăriţi. Sunt de acord să dezbatem anumite chestiuni pe forum însă trebuie să fim doar atenţi la ceea ce spunem. Vreau să zic că nu consider necesar să spunem public pe ce se pune accent la învăţat şi pe ce nu. Aici dezbatem toate temele posibile.

Din punctul meu de vedere nu mi-e frică de nimic deoarece eu oricum învăţ toată materia, nu las nimic netrecut cu vederea. Eu nu prea am timp să dezbat teme zi de zi, mai ajut şi eu cât pot pe cine doreşte însă am şi eu serviciu, copii şi am şi de învăţat. Puţinul meu timp liber îl dedic exclusiv învăţatului . Îmi pare rău dar asta e situaţia. Nu vreau să se înţeleagă greşit că sufăr de mania persecuţiei. A fost un sfat şi fiecare fce cum doreşte până la urmă.

Si eu sunt de acord cu tine, Madalina. In primul rand, nu cred ca are rost sa comparam acest forum cu cel al INM-ului, motivul principal fiind ca sunt 2 examene total diferite (ma refer la format). Colegii de la INM poate discuta mai aprins pe forum si nu prea sufera de teama ca sunt urmariti din simplul fapt ca primul test de evaluare al cunostintelor este doar grila, nu au ce sa discute despre subiecte de sinteza. In schimb la admiterea in Barou mai sunt si examenele teoretice. Nu cred ca sufera nimeni aici ca vai,suntem urmariti si nu putem sa scriem nimic. Nu. Dar cum a spus cineva mai sus, forumul este sa discuti anumite lucruri pe care nu le-ai inteles, sa te interesezi de anumite parti din bibliografie (in cazul in care avem nelamuriri daca intra in programa sau nu), spete, grile, dar asta nu inseamna ca trebuie sa stai toata ziua pe forum. Spun asta deoarece am tot citit comentarii ca forumul nu este activ la fel ca cel de la INM. Consider ca este mai important timpul acordat invatatului (mai ales cand pui la socoteala faptul ca unii si lucreaza,atunci e si mai dificil), si aici doar sa lamurim anumite aspecte pe care nu le-am inteles, sau daca cineva ne poate oferi explicatii suplimentare, nu sa ajungem la 1000 de pagini pe forum si sa nu discutam nimic concludent.
Eu multumesc tuturor colegilor de pe forum deoarece la fiecare intrebare adresata cineva a avut bunavointa sa isi faca timp sa raspunda si sa lamureasca.
Spor la invatat tuturor!
Buna,
Iata cateva carti destul de bune pentru unii dintre noi ("unii", pentru ca altii nu agreeaza materialul de studiu, asa am citit pe forum): [ link extern ]
Am luat civilul cu pricina, este complet (dpmdv), am luat si organizarea tot de aici, dar n-am luat procedura civila si penalul (care, cred eu ca va fi din noile coduri). Am sunat la cei de la site si mi-au zis ca o sa apara ci procedura civila, dar prin vara!
In alta ordine de idei, am vazut ca cei de la beck vor scoate in curand carti pe penal, de Udroiu....
Mult spor!
eu tocmai am comandat penal special de Udroiu,ed Beck de la libraria hamangiu.
o sa va impartasesc impresia
nici eu nu stiu exact care sunt cartile potrivite,deh,parerile sunt impartite.pana acum era Boroi in centrul atentiei,am mai auzit impresii de la cei ce au dat anul trecut ca ar fi fost incomplete ras din cartile lui.
eu una nu stiu si las la aprecierea celor mai experimentati sa spun asa.
pana acum merg pe Boroi,parte generala,civil
Stanciulescu-succesiuni
penal p speciala-Udroiu
Ar fi frumos sa reusim sa intocmim o lista cu cartile cele mai bune desi vad ca s-a tot incercat pana acum.
Despre cele de la Nomina Lex nu stiu ce sa spun,nu pot da cu parerea despre ceva ce nu am citit dar de altfel am auzit pareri pro si contra:ba sunt incomplete,ba sunt suficiente imp cu codurile.
pana la urma nici sa invatam din 1000 de carti nu cred ca e ok pt ca in mintea noastra va fi o invalmaseala apoi..parerea mea.
eu una vreau sa am doar o singura carte pt fiecare materie pe care sa o stiu ca pe apa si sa fie si cea mai potrivita daca ar fi posibil.
De asemenea pun baza pe coduri pe care clar tre sa le si intelegem caci daca doar tocim nu stiu sigur ce va iesi...
Voi mergeti strict pe tematica sau luati toata materia...??????????
Ce am scris este doar parerea mea,nu vreau sa fiu luata in nume de rau,de aceea accept critici si repet cu cat comunicam mai mult intre noi desigur in masura timpului liber al fiecaruia cu atat ne va fi mai usor in gasirea metodelor,materialelor necesare studiului.
Buna, asteptam pareri despre cartile lui Udroiu. Pana la urma o sa imi iau la succesiuni si eu tot Stanciulescu. La Drepturi reale care e mai bun Boroi sau Birsan?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)