Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.
Stanciulescu este foarte slab pe contracte. De succesiuni nu mai zic.
La Succesiuni va recomand manualul regretatului prof. Deak, actualizat de prof. Romeo Popescu in 2014.
La reale va recomand Birsan sau Stoica. Boroi e codul si atat. Birsan explica ca orice om sa inteleaga, Valeriu Stoica deja are tratat, depaseste nivelului unei carti.
La persoane codul si atat. Sau, daca chiar nu aveti ce face, Ovidiu Ungureanu si Carmen Munteanu, Hamangiu.
La drepturi reale si eu va recomand cu incredere Corneliu Birsan. O am, o studiez si sunt foarte multumit. La contracte mi se pare ok Stanciulescu, mai ales daca citesti si codul.
In ceea ce priveste cartea domnului prof Deak, in afara de numele care apare pe coperta nu cred ca mai are vreo mare legatura cu continutul. Daca nu ma insel a murit prin 2001, iar civilul s-a transformat radical de atunci.Cred ca ar fi mai corect sa spunem ca este cartea profesorului Romeo Popescu. Poate sa fie o carte buna, nu am citit-o, decat in facultate, dar aceea era dupa vechiul cod. Mi-am exprimat doar o parere, asa ca nu aruncati cu pietre daca gresesc :)
Este foarte bine sa stabilim cartile dupa care e cel mai bine sa invatam, pe parcurs ce inaintam in materie, si sa mentionam atat argumentele pro cat si contra privind unele cursuri.
Eu, de exemplu, la Civil-partea generala m-am apucat sa invat dupa Boroi dar am cumparat si cartea dnei Ungureanu (persoanele le las la urma...mi se pare ca e suficient din cod si eventual o sa completez, la o adica, din cartea dnei Ungureanu).
La Drepturi Reale am invatat pana acum din Cod si dupa cartea prof. Boroi. Exprimarea mi se pare lejera, usor de retinut, acum...nu stiu ce sa zic. Intr-adevar, foarte multe citate din Cod. Am citit argumente care erau pro Boroi si mai putin Birsan, dar si invers. Cred ca pana la urma o sa achizitionez si cartea prof. Birsan, alti bani, alta distractie :D
La Contracte nu am ajuns, dar am cumparat cartea lui Stanciulescu, deci nu as sti sa imi expun parerea in legatura cu stilul autorului. Din ce am mai citit pe forum, a mai fost recomandat, pe langa Stanciulescu, si Razvan Dinca, dar eu,personal,cred ca raman tot la prima varianta.
La Succesiuni, de ales intre Stanciulescu si Romeo Popescu (Deak).
La Obligatii mi-am cumparat tratatul lui Liviu Pop.
La OEPA cumparasem cartea Ligiei Catuna dar avand in vedere articolele modificate, si din ce am mai citit si in comentariile anterioare ale colegilor, Statutul si Legea in formatul lor original ar fi cea mai buna varianta.
La penal si procedura penala ramane de vazut cand apare bibliografia ce anume se va da, daca doar din noile coduri sau combinat, vechiul cod si doar anumite aspecte din noile coduri. Oricum, eu m-am uitat de curiozitate pe subiectele de sinteza, la barem, si in fisele lui Udroiu erau mentionate absolut toate aspectele ce trebuiau scrise pt a lua punctaj maxim, si asta au mai spus-o si alti colegi pe forum care au sustinut examenul trecut. Pana la urma, indiferent din ce se va da la penal si procedura penala, cred ca e mai lejer cat de cat si nu avem de ce sa ne facem probleme.
In schimb civilul si procedura civila, din punctul meu de vedere, creeaza mai multe dificultati.
Vom vedea acum :)
Examen barou
silvianna
Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)