avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
dragi colegi,am citit cuvant cu cuvant in forum la admiterea de anul trecut,pfff...a fost groaznic.oameni care chiar au invatat sa nu intre...
catodata am senzatia ca nu stiu ce vreau,am senzatia ca parca e mult mai grea admiterea in avocatura ca la inm desi acesta din urma e concurs.
am si eu o intrebare...ce va motiveaza sa intrati in avocatura si nu la inm???vi se pare mai potrivita pt voi aceasta profesia,aveti siguranta ca veti gasi un avocat definitiv pe langa care sa va facti stagiatura si dupa veti reusi sa va faceti clienti??sau pur si simplu considerati ca este mai usor de intrat in avocatura?
Eu una stiu ca acum o sa par o aiurita,am vrut mereu avocatura...pana am inceput sa aud in stanga si in dreapta ca fara bani si pile nu faci nimic aici...apoi am fost atrasa de inm o scurta prioada,clar am zis ca nuuu si ca parca tot avocatura ar fi mai ok pt mine dar din ce am tot citit pare ca drumul e plin de garduri cu sarma ghimpata...singurul lucru care ma inspaimanta la inm e rationamentul logic...nu stiu de ce dar am senzatia ca nu gandesc logic deloc problemele acelea.
As avea si eu nevoie de cateva sfaturi,pareri...chiar nu stiu exact ce sa aleg!!!
Va doresc spor la invatat
am vrut sa iau cartile lui Udroiu dar la ce am citit pe forum ca nu prea s-a facut baremul dupa cartile sale nici nu mai stiu ce sa aleg la penal...
Pt. Madalinaflo:
Eu sunt anul 3..nu stiu daca retin bine cred ca si tu(poate am citit la alt coleg de pe forum-imi cer scuze dinainte daca fac o greseala) si in legatura cu avocatura pot sa iti spun doar ce simt eu. Provin dintr-o familie modesta, deci departe de mine gandul ca voi putea intra altfel in avocatura decat prin forte proprii. Cu siguranta ca ar trebui sa faci ceea ce te pasioneaza si ce crezi ca se muleaza pe caracterul si personalitatea ta. Cred ca te-ai informat, ca noi toti de altfel, despre fiecare ramura profesionala pe care ti-o ofera absolvirea facultatii de drept. Tu ar trebui sa pui in balanta pentru fiecare profesie defectele si calitatile si ,inca o data subliniez, ceea ce crezi ca ti se potriveste. Este evident ca, pentru cineva care isi da silinta si incearca sa se realizeze prin forte proprii, "drumul e plin cu garduri de sarma ghimpata", dar pe mine drumul asta nu ma face decat sa ma ambitioneze si mai mult. Eu o sa dau examenul asta abia anul viitor in toamna, insa de anul trecut mi-am cautat frumusel cu Cv-ul si cateva alte documente(memoriu de activitate, lista de lucrari publicate pe la facultate la diferite colocvii, concursuri etc) un avocat la care sa fac practica pentru ca nu cunosteam pe nimeni in domeniu. Nu am reusit din prima, insa am fost acceptata de catre un avocat care probabil s-a aflat in aceeasi situatie ca si mine la inceputurile carierei sale. Pot sa spun ca atunci cand ma duc la Tribunal sunt ca un copil intr-un magazin cu jucarii sau dulciuri...si inca ceva...cand am intrat pentru prima data intr-o sala de judecata, in anul I, prima oara, din toata sala, am vazut avocatul (si asta nu pentru ca nu era vizibilitate sau altceva) si mi-am spus ca asa o sa ajung si eu. A fost un fel de "dragoste la prima vedere" pentru mine si chiar daca nu voi intra din prima, voi incerca pana voi reusi. Eu nu ma vad stand la un birou 8 ore, sa ma plictisesc citind dosare scrise de fel si fel de oameni, nu vreau sa imi fie in vreun fel ingradit felul meu de a fi si nici nu imi doresc sa il fac pe micul Dumnezeu pentru ca am dubii in ceea ce priveste obiectivitatea fiintei umane. Imi doresc sa fiu o persoana activa, sa cunosc cat mai multe persoane si daca le pot fi de ajutor si mai bine. Poate si ceilalti colegi iti pot spune ceea ce ii motiveaza pentru a intra in aceasta profesie.:)
bla bla bla! Aici am vrea sa disputam subiecte din tematica nu sa facem eseuri si sa anticipam activitati viitoare! Cu tot respectul dar trei sferturi din ce ai scris nu intereseaza pe nimeni! In speranta unui subiect viitor mai in tema cu topicul, pe curand!
Sndionut a scris:

bla bla bla! Aici am vrea sa disputam subiecte din tematica nu sa facem eseuri si sa anticipam activitati viitoare! Cu tot respectul dar trei sferturi din ce ai scris nu intereseaza pe nimeni! In speranta unui subiect viitor mai in tema cu topicul, pe curand!

Eu i-am raspuns unei colege. Fiecare e liber sa scrie/sa citeasca ce doreste. Daca esti asa doritor de expus subiecte din tematica esti invitatul meu. O seara placuta!:D

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)