avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Mihaela,multumesc mult ca ai impartasit experinta ta,felicitari pt ambitite si sa sti ca esti o norocoasa.Bafta multa si nu lua in seama rautatile colegului care se pare ca e atat de preocupat de tematica incat nu a observat ca eu am cerut parerile altor persoane in legatura cu ceva ce pana la urma are legatura cu tema principala "admiterea in barou".Oricine e liber sa scrie ce vrea si cred ca cine nu are placerea sa citeasca poate trece mai departe fara sa faca afirmatii rautacioase.
RopMihaela...iti multumim pt confesiunea facuta si suntem multi care te apreciaza.=D>
Felicitari ca stii deja ce vrei si, mai ales, pt ca te anima pasiunea!!!:clapping:
Uneori nu e de ajuns doar toceala, ci mai avem nevoie si de exemple, unii dintre noi nu cei care se cred mai destepti decat altii...:thumbup:
Iti multumim Madalinaflo pentru gandurile frumoase pe care ni le-ai impartasit. Si eu sunt de aceeasi parere. De 8 ani de cand sunt la un avocat am aceeasi parere despre aceasta profesie. Zilnic ascult necazurile oamenilor si vad cum sefa mea incearca sa ii ajute, nu numai pentru bani ci si din omenie. In viata nu totul sunt baniii si cariera, e ceva mai presus de toate acestea: sa fii om si cinstit.

Vreau si eu sa ajung sa profesez tocmai pentru ca ador aceasta meserie, o fac din placere si nu din dorinta de a ma imbogati. Prin munca cinstita si prin faptul ca iti doresti sa ajuti oamenii nu vei duce un trai pe picior mare, ci un trai decent. E suficient, insa macar ai acea multumire ca atunci cand mergi pe strada te respecta oamenii si nu te barfesc (uite ma ce onorariu mi-a luat ala si nu a facut nimic).

Daca altii sunt invidiosi ca mai discutam si altceva in afara topicului, nu au decat sa nu citeasca. Nu cred ca deranjam pe cineva ca ne impartasim o parere. Dar, desigur, multi nu vad si esenta, sunt robotizaţi, invata doar pentru a profesa sa castige muuulti bani, nu se gandesc si la partea cealaltă. În fine, nu mai comentez nimic pentru că iar se vor găsi unii care imi vor zice că aberez, bla bla bla.

Eu ii sustin pe cei care gandesc asa si sper ca impreuna sa reusim sa mai schimbam putin lumea in care traim.
Buna ziua tuturor,
Intervin si eu cu o remarca pe care vreau sa o impartasesc cu cei care doresc sa sustina examenul de admitere in barou:
In concret am remarcat ca din 2011 de cand s-a schimbat modalitatea de admitere in barou la disciplina DREPT PENAL si DREPT PROCESUAL PENAL la partea cu spete in fiecare an s-a pus accentul pe recursuri in interesul legii...drept urmare cred ca merita investit putin timp in studiul acestor recursuri care din ceea ce am observat eu in ultimiii 3 ani sunt cotate cu un puctaj destul de mare
Si eu am constatat la fel. Chiar şi la partea de teorie, dacă aţii observat s-a pus mereu accentul pe apel. Cel puţin la procedura penală în ultimii ani s-a cam dat numai din apel câte ceva. Iar la procedura civilă comentarii pe motivele de revizuire. La fel de importantă la proc civ este şi intervenţia, nelipsită de altfel de la examene.

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)