avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou 2014
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou 2014

Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa Noul Cod Penal vor aparea in primavara lui 2014..... Eu am cumparat lucrarile lui Mihail Udroiu editia 2013, dar au la baza codul penal inca in vigoare si nu Noul Cod Penal.

Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Multumim pentru sugestie. Pretul e bun. Astept sa vad ce mai apare. Anul trecut am avut o carte de grile care cuprindea si civilul si procedura civila. Poate gasesc si anul acesta ceva mai complex. Sincer nu cred ca as avea timp sa lucrez atatea grile din mai multe carti. Timpul e limitat si am nevoie de ceva mai simplu si cat mai eficient.
DragoiVladimirStefan a scris:
[...] O parere va rog. Multumesc!

Anul trecut eu am avut o carte de grile de penal de-a lui Udroiu, conceputa pentru examenul la INM. Dupa ce am stat vreo saptamana sa trec prin ea (cu rezultate de genul 30-40% corecte cel mult), am zis sa fac rapid si grilele de barou date in 2012 si, surpriza, rezultat 80%+, fara alte recapitulari.
Ce vreau sa spun este ca:
1) Grilele de la INM sunt mult mai grele, iar daca inveti dupa o carte conceputa pentru INM este posibil sa cam pierzi vremea (corelat cu punctul 2...);
2) Grilele la barou sunt usurele si, in majoritatea lor, nu presupun gandire logica (asa cum se obisnuieste pe la INM). Multe reprezinta prevederi din lege extrase cuvant cu cuvant (mai ales la OEPA), iar daca (asa cum s-ar presupune) te pregatesti pentru examenul de sinteza, care este mult mai greu, implicit o sa stii sa faci si grilele. Nu cred ca e nevoie sa le dai o atentie exagerata, in afara rezolvarii celor date in anii precedenti.

Anul trecut (din cele doua luni de dupa licenta cate am avut la dispozitie) si eu am pierdut circa 3 saptamani rezolvand numai grile. Insa am facut grile destinate admiterii in avocatura intrucat cele pentru INM sunt extrem de grele. Sa stiti ca m-a ajutat mult faptul ca am lucrat si grile deoarece m-am obisnuit cu ele si am intrat in logica lor.

Cel mai important e sa invatam teoria care este cea mai grea. Daca stii teoria bine vei putea rezolva si grile chiar fara sa lucrezi cateva inainte.

Sfatul meu este sa va luati o singura carte in care sunt cuprinse grile din toate disciplinele de invatat si e suficient.
Recomanda cineva o carte de incredere cu grile pentru civil si procedura civila?
Multumesc.
Apropo de grile ati intalnit grile unde raspunsurile sunt gresite??
Tocmai am gasit intr-o carte de grile doua intrebari unde mi se pare ca raspunsurile date de ei sunt gresite adica eu am a+b ei dau doar b.... Se poate intampla asta?

Alte discuții în legătură

Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)
Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)