lara12 a scris:
Este suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza se a afla in ilegalitate.
([ link extern ] )
faceți asta și scoateți-l din casă. nu are absolut niciun drept asupra apartamentului.
după aceea, eu aș merge cu cineva care să mă ajute să sparg ușa și să montez altă yală.
dacă vine să facă scandal, aș suna la 112.
va primi cel puțin amendă pentru tulburarea liniștii publice.
cei de la protecția copilului nu v-au sfătuit să solicitați ordin de restricție împotriva agresorului?
violenta familiala este o problema grava. Insa, exista si un insa, solutionarea imediata este doar obtinerea evacuarii prin HOTARARE JUDECATOREASCA a respectivului sau obtinerea ordinului de protectie.
Violarea de domiciliu este fapta persoanei care patrunde fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, dependinta a acesteia ori loc imprejmuit ce tine de ea, fara consimtamantul persoanei in a carei folosinta se afla, sau care refuza sa le paraseasca la cererea acesteia.
Din examinarea acestui continut rezulta ca violarea de domiciliu are ca obiect juridic special
inviolabilitatea domiciliului si, respectiv, relatiile sociale a caror desfasurare normala este asigurata prin apararea libertatii si inviolabilitatii domiciliului. NU FACE REFERIRE LA DREPTUL DE PROPRIETATE. Pana la evacuarea din domiciliu coroborata cu obtinerea ordinului de protectie, individul are dreptul de a locui acolo.
Referitor la articolul mentionat, nu am vazut nicaieri ca acele opinii sa fi dus si la obtinerea unor efecte juridice. Anularea acestui drept se face doar prin hotarare judecatoreasca. Nu exista violare de domiciliu cata vreme el are domiciliul acolo si foloseste efectiv locuinta, desi nu este proprietar.
Potrivit art. 27 din Constituţia României, domiciliul este inviolabil şi nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în locuinţa unei persoane fără învoirea acesteia, decât în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege.
Noţiunea de „domiciliu” nu se confundă cu cea de „proprietate”, pentru că în
dreptul public o locuinţă este domiciliul persoanei fizice chiar dacă aceasta nu este şi
proprietar, dar o ocupă în mod legal. De aceeaşi orientare a fost şi Curtea Constituţională care, fiind sesizată cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului ce garantează inviolabilitatea domiciliului, a arătat că aceste dispoziţii nu sunt contrare prevederilor constituţionale ale art. 44 ce garantează dreptul de proprietate privată. Astfel, textul incriminează, indiferent de titular şi de forma de proprietate sau posesie legală, pătrunderea fără drept în domiciliu, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, prin aceasta neîncălcîndu-se principiul constituţional al garantării dreptului de proprietate.
Deci nu-i mai sfatuiti sa formuleze plangeri pentru violare de domiciliu caci este doar o pierdere de timp si energie. Razboiul cu agresorul oricum este el insusi obositor.
De asemenea nu incurajez nici schimbarea yalei intrucat aceasta poate fi la randul ei schimbata de cel impiedicat sa patrunda in domiciliul sau. De motive nu va duce lipsa. Si nu este nevoie sa faca obligatoriu scandal, iar daca va face va primi cel mult o amenda pe Legea 61/1991R. Dar el mai are parghia art. 220 cod penal