avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune concubin



Buna ziua,sunt intr-o situatie dificila cu copilul meu de 6 ani jumatate,
In data de 20 iulie am fost agresata cu pumnii in cap de catre tatal copilului meu, am fost amenintata cu moartea, injurata… am inceput sa strig dupa ajutor si la usa noastra a apraut o vecina care a incercat sa ne linisteasca ptr.ca ne facem de ras…etc.
Am reusit pret de cateva minute (10) sa- inregistrez momentul cand imi dadea pumni si a venit vecina la usa noastra. In acea seara el i-a spus si vecinei ca pleaca, a smuls unitatea centrala de la calculator si a plecat.
Aceste lucruri s-au petrecut sambata seara pana in ora 24.00. Luni dimineata la ora 4,00 s-a intors si s-a culcat, fiind beat.
A doua zi i-am facut bagajele ptr.a pleca asa cum a promis si dupa amiaza am schimbat yala de la usa, acasa fiind si el. Nu a spus nimic si nu a mai venit acasa pana a doua zi pe la ora 3 dimineata cand usa era incuiata.
A lipit yalele cu picatura si partea de jos a usii. Dimineata am plecat cu copilul la un spital universitar in alta localitate si am rugat o ruda sa vina ptr a schimba yala din nou intrucat nu se putea inchide usa.
Bineinteles ca avand mutatie in apartamentul meu proprietate personala, considera ca este dreptul lui sa locuiasca acolo pana probabil o sa-i fac un proces ptr.evacuare, care dureaza si chiar nu-mi pot permite financiar.
Am venit acasa de la spital dupa 2 saptamani,nu am putut intra in casa, m-am dus la o ruda si a doua zi am facut plangere penala si am sesizat protectia copilului unde am cerut ordin de protectie ptr.mine si copil.
Intre timp s-au audiat 2 martori, vecina si o ruda si i s-au trimis 2 invitatii pe care nu le-a onorat.
Imi puteti spune cate invitatii poate amana?
Cat de valabila este acea inregistrare pe care am facut-o cu frica in oase, neavand un certificat medico-legal intrucat imi era foarte rusine sa fac acest lucru in ziua de luni si m-am mobilizat doar dupa ce am discutat cu prieteni, de la politie spunandu-mi ca inregistrarea daca nu a fost autorizata nu e valabila…
Cat de repede se misca cei de la protectia copilului si violenta in familie intrucat este destul de dificil sa stai pe capul altor familii…?
Ce alte solutii puteti sa-mi dati… va rog am nevoie de suport ptr. ca nu stiu cum sa mai fac fata situatiei si presiunilor celui mic de a ajunge acasa,cata rabdare sa am ….?

Va multumesc!
Mai am o suma de bani cu ajutorul ei credeti ca ar fi o idee buna sa-mi vand apartamentul unei rude de incredere, dupa care sa il vand de drept, sa-mi iau un ap cu 2 camere.. in acest caz credeti ca va iesi din casa?
N-are rost sa vindeti apartamentul, daca vi se admite cererea privind ordinul de protectie e suficient. Daca il incalca, chemati politia.
Acest ordin de protectie are o valabilitate anume? Pot sa fac si un ordin de restrictie in instanta care are mai multa putere?
Este valabila o declaratie data la politie, de prietena mea care pe 29 august pleaca inapoi in Anglia, judecatorul o poate recunoaste?
lara12 a scris:

Este suficient sa se faca de catre proprietarul imobilului o declaratie notariala de retragere a acordului ca persoana sa mai locuiasca in spatiul respectiv, si aceasta trebuie depusa la Politie, iar in baza ei si din momentul depunerii ei la Politie, persoana in cauza se a afla in ilegalitate.


([ link extern ] )

faceți asta și scoateți-l din casă. nu are absolut niciun drept asupra apartamentului.
după aceea, eu aș merge cu cineva care să mă ajute să sparg ușa și să montez altă yală.
dacă vine să facă scandal, aș suna la 112.
va primi cel puțin amendă pentru tulburarea liniștii publice.


cei de la protecția copilului nu v-au sfătuit să solicitați ordin de restricție împotriva agresorului?


violenta familiala este o problema grava. Insa, exista si un insa, solutionarea imediata este doar obtinerea evacuarii prin HOTARARE JUDECATOREASCA a respectivului sau obtinerea ordinului de protectie.
Violarea de domiciliu este fapta persoanei care patrunde fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, dependinta a acesteia ori loc imprejmuit ce tine de ea, fara consimtamantul persoanei in a carei folosinta se afla, sau care refuza sa le paraseasca la cererea acesteia.
Din examinarea acestui continut rezulta ca violarea de domiciliu are ca obiect juridic special inviolabilitatea domiciliului si, respectiv, relatiile sociale a caror desfasurare normala este asigurata prin apararea libertatii si inviolabilitatii domiciliului. NU FACE REFERIRE LA DREPTUL DE PROPRIETATE. Pana la evacuarea din domiciliu coroborata cu obtinerea ordinului de protectie, individul are dreptul de a locui acolo.
Referitor la articolul mentionat, nu am vazut nicaieri ca acele opinii sa fi dus si la obtinerea unor efecte juridice. Anularea acestui drept se face doar prin hotarare judecatoreasca. Nu exista violare de domiciliu cata vreme el are domiciliul acolo si foloseste efectiv locuinta, desi nu este proprietar.
Potrivit art. 27 din Constituţia României, domiciliul este inviolabil şi nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în locuinţa unei persoane fără învoirea acesteia, decât în cazurile şi condiţiile prevăzute de lege.
Noţiunea de „domiciliu” nu se confundă cu cea de „proprietate”, pentru că în
dreptul public o locuinţă este domiciliul persoanei fizice chiar dacă aceasta nu este şi
proprietar, dar o ocupă în mod legal. De aceeaşi orientare a fost şi Curtea Constituţională care, fiind sesizată cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului ce garantează inviolabilitatea domiciliului, a arătat că aceste dispoziţii nu sunt contrare prevederilor constituţionale ale art. 44 ce garantează dreptul de proprietate privată. Astfel, textul incriminează, indiferent de titular şi de forma de proprietate sau posesie legală, pătrunderea fără drept în domiciliu, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, prin aceasta neîncălcîndu-se principiul constituţional al garantării dreptului de proprietate.
Deci nu-i mai sfatuiti sa formuleze plangeri pentru violare de domiciliu caci este doar o pierdere de timp si energie. Razboiul cu agresorul oricum este el insusi obositor.
De asemenea nu incurajez nici schimbarea yalei intrucat aceasta poate fi la randul ei schimbata de cel impiedicat sa patrunda in domiciliul sau. De motive nu va duce lipsa. Si nu este nevoie sa faca obligatoriu scandal, iar daca va face va primi cel mult o amenda pe Legea 61/1991R. Dar el mai are parghia art. 220 cod penal
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
vldstf, utilizator

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu simioana1 simioana1 buna seara, imi cer scuze pentru deranj, sunt o femeie singura si de cateva luni am o problema uriasa. Acum circa 10 luni am cunoscut un barbat pe care ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu. pot obține ordin de restricție împotriva fratelui meu? Mikhelas Mikhelas Buna ziua. Daca fratele meu mi-a violat domiciliul, in mod repetat, si pot dovedi acest lucru, pot obtine un ordin de restrictie? Am dovezi video cat si ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)