avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune concubin

Buna ziua,sunt intr-o situatie dificila cu copilul meu de 6 ani jumatate,
In data de 20 iulie am fost agresata cu pumnii in cap de catre tatal copilului meu, am fost amenintata cu moartea, injurata… am inceput sa strig dupa ajutor si la usa noastra a apraut o vecina care a incercat sa ne linisteasca ptr.ca ne facem de ras…etc.
Am reusit pret de cateva minute (10) sa- inregistrez momentul cand imi dadea pumni si a venit vecina la usa noastra. In acea seara el i-a spus si vecinei ca pleaca, a smuls unitatea centrala de la calculator si a plecat.
Aceste lucruri s-au petrecut sambata seara pana in ora 24.00. Luni dimineata la ora 4,00 s-a intors si s-a culcat, fiind beat.
A doua zi i-am facut bagajele ptr.a pleca asa cum a promis si dupa amiaza am schimbat yala de la usa, acasa fiind si el. Nu a spus nimic si nu a mai venit acasa pana a doua zi pe la ora 3 dimineata cand usa era incuiata.
A lipit yalele cu picatura si partea de jos a usii. Dimineata am plecat cu copilul la un spital universitar in alta localitate si am rugat o ruda sa vina ptr a schimba yala din nou intrucat nu se putea inchide usa.
Bineinteles ca avand mutatie in apartamentul meu proprietate personala, considera ca este dreptul lui sa locuiasca acolo pana probabil o sa-i fac un proces ptr.evacuare, care dureaza si chiar nu-mi pot permite financiar.
Am venit acasa de la spital dupa 2 saptamani,nu am putut intra in casa, m-am dus la o ruda si a doua zi am facut plangere penala si am sesizat protectia copilului unde am cerut ordin de protectie ptr.mine si copil.
Intre timp s-au audiat 2 martori, vecina si o ruda si i s-au trimis 2 invitatii pe care nu le-a onorat.
Imi puteti spune cate invitatii poate amana?
Cat de valabila este acea inregistrare pe care am facut-o cu frica in oase, neavand un certificat medico-legal intrucat imi era foarte rusine sa fac acest lucru in ziua de luni si m-am mobilizat doar dupa ce am discutat cu prieteni, de la politie spunandu-mi ca inregistrarea daca nu a fost autorizata nu e valabila…
Cat de repede se misca cei de la protectia copilului si violenta in familie intrucat este destul de dificil sa stai pe capul altor familii…?
Ce alte solutii puteti sa-mi dati… va rog am nevoie de suport ptr. ca nu stiu cum sa mai fac fata situatiei si presiunilor celui mic de a ajunge acasa,cata rabdare sa am ….?

Va multumesc!
Poate n-ati citit cu atentie, userul este si proprietar si isi are si domiciliul in acel apartament, dar cel care-l foloseste nu o lasa sa intre in propriul domiciliu plus proprietate.
Tot ce scrieti mai sus este valabil si pentru uzurpator, doar ca acela nu este si proprietar.
vldstf,

femeia asta doarme prin vecini, cu un copil de gât, după ce a fost dată afară din casa ei de un individ pe care l-a luat în spațiu.
care copil vrea acasă la el! care copil e aruncat pe stradă, dimpreună cu mumă-sa.
mă tem că n-ați prins acest miculuț detaliu.

cine-a sfătuit pe cine să reclame violare de domiciliu?

vă rog să-mi spuneți ce-i poate face poliția unei femei care nu-i dă drumul în casă unui tip violent? femeia are martori că-i violent și chiar o înregistrare cu bătaia la care a fost supusă. ce face politia? o obligă să-l primească în casă?

înțeleg că nu încurajați aia sau ailaltă. ceva sfaturi aveți?
vă reamintesc că o mamă și copilul ei au fost dați afară din propria casă și că oamenii nu sunt primitori la nesfarsit.
pentru asta uitati-va la competentele politiei in legea 217/2003. In aceasta lege toate apar foarte frumoase. sunt atatea institutii care se ocupa cu violenta in familie incat agresorul nu ar mai avea loc nici pe Marte. In realitate insa procedurile sunt atat de greoaie incat sunt efectiv inaplicabile sau atunci cand se aplica sunt tardive. singura masura cu efect imediat este evacuarea agresorului si obtinerea ordinului de protectie. Politistii sunt cu mainile legate. nici un act normativ nu le permite sa-l scoata din casa pe nemernic sau sa-i interzica accesul in locuinta. daca stiti vreunul va rog sa mi-l spuneti si mie ca la randul meu sa-l invoc si eu in fata lor. sfatul referitor la infractiunea de violare de domiciliu a venit, e adevarat, de la un alt user.
Daca individul e violent, politia poate, la plangerea prealabila, sa-i intocmeasca dosar penal. Atat. Apoi e randul celorlalte intitutii : DGASPC, Directia de Asistenta Sociala a primariei, directiile judetene din cadrul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ONG-uri etc...
asa cum am mai spus agresorul trebuie izolat de victimele sale, mai ales cand la mijloc e si un copil. insa legile tarii noastre nu permit acest lucru IMEDIAT. ADICA PE LOC. pana la cearea unei legi cu adevarat eficiente, vicitma va fi sfatuita sa apeleze la prieteni, la rude ... daca legislatia ar permite crearea la sectiile de politie a camerelor de izolare, macar pana a doua zi, ca sa poata fi prezentat procurorului... asa, pana victima face plangere, pana se solutioneaza, poate vicitma spera intr-o reabilitare a agresorului si isi retrage plangerea sau efectiv nu mai face plangere a doua zi...sunt multe aspecte de modificat in legislatie...pentru o adevarata eficienta.
nu e vorba de ce incurajez eu. e vorba strict de legislatie si de argumente juridice. juristii doar cu acestea lucreaza. altfel va veni un alt avocat, dornic sa ia banii agresorului, care il va reprezenta pe acesta si va invoca toate viciile de procedura posibile sau abuzurile celor care se implica in a o ajuta pe victima. eu unul as incuraja izolare in regim de urgenta a nemernicului, numai cu existenta unei legislatii adecvate.
Buna, am fost ieri la directia pentru prot.copilului, am discutat si completat o cerere tip,de luni ei spun ca fac demersurile in instanat(ptr.ca nu stiau daca se primesc cereri la judecatorie),

Am discutat si cu ceva avocati ptr.a ma dumiri si eu cumva.
Fiecare are propria strategie si cunostinte pe care le abordeaza in felul propriu, in fine...

Cu o zi in urma l-am sunat pe d-l si calm l-am intrebat ce are de gand...
A spus ca el de acolo nu pleaca, ba ca o sa-mi dea bani pe apartament, ba ca el sta cuminte acolo si imi este ca un chirias daca nu-i spun nimic, tot felul de variante.

I-am ca nu accept ptr.ca mi-e frica de el, ca eu am provocat totul ca sa fac spectacol si ca ce s-a intamplat fost doar o ciufuleala, ca ar fi trebuit sa ma bata si sa ma ude cu apa.
Am inregistrat si aceasta conversatie si le-am dat si la protectia copilului.

Am sunat la pol. din nou sa vad daca s-a prezentat la ei si agentul mi-a spus ca nu.
L-am intrebat daca l-au sunat si stupefactie a spus ca nu are nr. lui de tel. care nr.de tel.a fost scris pe plangerea initiala, pe declaratia data,pe nu stiu ce agenda...

Eu cred ca este si un fel de tatonare a situatiei in mod inentionat ptr ca se gandesc ei ca lasa ca fraiera se impaca si noi umblam ca fraierii...si totusi.....nu-I chiar asa.

Mi-a mai luat odata nr.de telefon,l-a contactat si ar fi spus ca luni este la ora 10,00 la ei.

O sa vedem.

La politie am sunat vorbind pe difuzor sa auda si d-nele de la protective si spun eu ca m-au crezut, asa ca una dintre ele a spus ca o s-al sune si ea ptr a se vedea la oIn sa ieri de pe la ora 12.30 pana pe la ora 18,00 nu au mers telefoanele asa ca a ramas pe luni
Oricum ptr.instanta vor un martor sau doi, pot fi alte personae decat cele care au fost la politie?
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu simioana1 simioana1 buna seara, imi cer scuze pentru deranj, sunt o femeie singura si de cateva luni am o problema uriasa. Acum circa 10 luni am cunoscut un barbat pe care ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu. pot obține ordin de restricție împotriva fratelui meu? Mikhelas Mikhelas Buna ziua. Daca fratele meu mi-a violat domiciliul, in mod repetat, si pot dovedi acest lucru, pot obtine un ordin de restrictie? Am dovezi video cat si ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)