avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune concubin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune concubin

Buna ziua,sunt intr-o situatie dificila cu copilul meu de 6 ani jumatate,
In data de 20 iulie am fost agresata cu pumnii in cap de catre tatal copilului meu, am fost amenintata cu moartea, injurata… am inceput sa strig dupa ajutor si la usa noastra a apraut o vecina care a incercat sa ne linisteasca ptr.ca ne facem de ras…etc.
Am reusit pret de cateva minute (10) sa- inregistrez momentul cand imi dadea pumni si a venit vecina la usa noastra. In acea seara el i-a spus si vecinei ca pleaca, a smuls unitatea centrala de la calculator si a plecat.
Aceste lucruri s-au petrecut sambata seara pana in ora 24.00. Luni dimineata la ora 4,00 s-a intors si s-a culcat, fiind beat.
A doua zi i-am facut bagajele ptr.a pleca asa cum a promis si dupa amiaza am schimbat yala de la usa, acasa fiind si el. Nu a spus nimic si nu a mai venit acasa pana a doua zi pe la ora 3 dimineata cand usa era incuiata.
A lipit yalele cu picatura si partea de jos a usii. Dimineata am plecat cu copilul la un spital universitar in alta localitate si am rugat o ruda sa vina ptr a schimba yala din nou intrucat nu se putea inchide usa.
Bineinteles ca avand mutatie in apartamentul meu proprietate personala, considera ca este dreptul lui sa locuiasca acolo pana probabil o sa-i fac un proces ptr.evacuare, care dureaza si chiar nu-mi pot permite financiar.
Am venit acasa de la spital dupa 2 saptamani,nu am putut intra in casa, m-am dus la o ruda si a doua zi am facut plangere penala si am sesizat protectia copilului unde am cerut ordin de protectie ptr.mine si copil.
Intre timp s-au audiat 2 martori, vecina si o ruda si i s-au trimis 2 invitatii pe care nu le-a onorat.
Imi puteti spune cate invitatii poate amana?
Cat de valabila este acea inregistrare pe care am facut-o cu frica in oase, neavand un certificat medico-legal intrucat imi era foarte rusine sa fac acest lucru in ziua de luni si m-am mobilizat doar dupa ce am discutat cu prieteni, de la politie spunandu-mi ca inregistrarea daca nu a fost autorizata nu e valabila…
Cat de repede se misca cei de la protectia copilului si violenta in familie intrucat este destul de dificil sa stai pe capul altor familii…?
Ce alte solutii puteti sa-mi dati… va rog am nevoie de suport ptr. ca nu stiu cum sa mai fac fata situatiei si presiunilor celui mic de a ajunge acasa,cata rabdare sa am ….?

Va multumesc!
Foarte bine! Stati pe capul lor! Scrieti, trimiteti emailuri, scrieti din nou, stresati-i! Poate asa se urnesc din loc!
Acum 1 an si jumatate mi-a furat telefonul mobil din buzunar si mi-a spus ca sunt nebuna ca el nu face din astea, chestii,dupa 8 luni mi l-a adus inapoi spunand ca a vazut el cu cine vorbesc cu orele.
Aveam o matusa cu care comunicam zilnic, trebuia sa ma descarc si eu cumva... o femeie de 60de ani simpla de la tara dar linistita si sfatoasa in felul ei.
Ca 2 ore pe zi stateam la barfa ca nu faceam nimic ca sunt in fel si chip,ca am coborat la ce nivel!!!
Atunci m-am ridicat de la masa si I-am spus ca sunt o mare cu--a ca l-am inselat cu matusa mea X si am plecat.

Nu a intrebat de copil cum se simte, daca-i trebuie ceva... el pleaca din localitate trei zile pentru a-si dovedi barbatia.sic!

Cel mic s-a mai linistit cumva...dar e destul de greu cu aceleasi haine de aproape o luna, sa stai pe capul altora. Of ce situatie!
Va rog credeti ca pot pune alti martori decat cei de la politie?
Mi se tot spune ca imi trebuie martori care sa fi fost de fata la agresiuni si eu nu am.... de unde? caci el era barbatul de invidiat in prezenta celorlalti.
Pot pune martori persoane care sa spuna ca doar li sa povestit si ei la randul lor spun ce stiu de la mine?
pot fi martori si persoanele care au luat cunostinta de faptul ca ati fost agresata, imediat dupa savarsirea faptei. eventual daca v-au vazut si urmele lasate in urma agresiunii sau starea de tulburare, panica...precum si faptul ca el se manifesta agresiv. au fost destule situatii de acest gen in care s-a acceptat IUP de catre procuror.
Buna,
astazi m-am vazut cu tatal copilului meu, m-a amenintat ca ma da la parasire de domiciliu, ca e fapta penala schimbarea yalei, si sa retrag plangerea penala ca e de jale.
I-am spus ca neavand nici o protectie nu voi retrage plangerea penala, au sunat si cei de la protectia copilului si s-a ingalbenit la fatza, ca il fac de ras, ca imi da trei sute de euro pe luna sa ma mut eu cu copilul, ca el nu suporta sa fie chirias, ca imi da 25,000 de euro sa imi iau eu un ap. sau o garsoniera... sa incetez cu circul.
Miercuri se duce cu avocat la politie si rezolva el problema... ca escaladez conflictul si tot asa.
Sa-i fac proces de evacuare... I-am spus ca nu am bani ptr.avocati si altele ma intereseaza doar ca eu si cel mic sa intram in casa, iar el nu vrea sa plece si sa ma invat sa traiesc asa cum este el ca el nu pleaca.
Pentru a urgenta lucrurile sa vorbesc totusi cu un avocat?
Ce sanse am sa obtin acel ordin de protectie daca nu am un certificate medico-legal ci doar declaratii si inregistrari?

Va rog, un sfat!

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu simioana1 simioana1 buna seara, imi cer scuze pentru deranj, sunt o femeie singura si de cateva luni am o problema uriasa. Acum circa 10 luni am cunoscut un barbat pe care ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu. pot obține ordin de restricție împotriva fratelui meu? Mikhelas Mikhelas Buna ziua. Daca fratele meu mi-a violat domiciliul, in mod repetat, si pot dovedi acest lucru, pot obtine un ordin de restrictie? Am dovezi video cat si ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)