avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul pre si postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul pre si postnatal

buna ziua, sunt insarcinata in 33 de saptamani, am intrat in prenatal incepand de astazi, urmand sa nasc la inceputul lunii noiembrie.sunt angajata cu program de 2 ore si as dorii sa stiu cum se calculeaza concediul si ce ar trebuii sa fac pt a beneficia de concediu post natal tinand cont ca lucrez din luna ianurie anul curent cu contract si nu am cele 12 luni de cotizatie continua. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 25 Septembrie 2013
Atunci nu vad alta posibilitate de a va acoperi perioada lipsa.

Totusi , ati facut precizarea ca in luna decembrie ati fost angajata fara contract ? Cum asa?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
au numit-o perioada de proba si nu au vrut sa imi faca contract
Este o greseala a angajatorului , intrucat perioada de proba constituie vechime in munca si face parte din perioada de activitate desfasurata la acel angajator.

Trebuia sa sesizati ITM-ul cu privire la acest aspect. In urma controlului se putea stabili ca masura de indeplinit modificare datei de incepere a activitatii si , in acest fel, ati fi putut acoperi si lipsa acelei perioade.
si cum pot demonstra lucrul acesta?
Nu aveti colegi care sa va sustina sau inscrisuri doveditoare ca ati lucrat in acea perioada?

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ALINACARSTEA ALINACARSTEA BUNA ZIUA. AM FOST IN CCC TIMP DE 2 ANI PANA PE DATA DE 22 IANUARIE 2013. IN PERIOADA 26,02-04,03.2013 m_i s-a suspendat contractul de munca in conformitate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate si crestere a copilului. TDenisa TDenisa Buna ziua. Intrebarea mea este daca am avut o pauza de 16 zile intre contractele de munca( dintre 2 locuri de munca), in luna martie, atunci nu pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de creștere a copilului oananeacsu oananeacsu Am o întrebare legata de concediul și indemnizația de creștere a copilului..sunt angajata din luna ianuarie 2013 si din păcate nu voi apuca sa împlinesc ... (vezi toată discuția)