avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PFA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PFA

buna ziua!
am si eu o problema...la inceputul lui 2008 mi-a venit geniala idee sa imi scot un PFA...
dupa zile de umblat si asteptat dupa functionarii statului.. am reusit in sfarsit sa imi scot Autoriazatia si codul de inregistrare... dar pana acum a ramas in stadiu acela... din lispa de timp si alte motive...
am mers la finante pentru mai multe detalii... si un domn mi-a spus "nu ma intereseaza" , o alta doamna m-a amenintat cu nuj ce amenda ca intarziasem sa fac o delcaratie ca nu e functionabila...

acum in ultim moment am aflat ca pana la 1 aprilie trebuie sa imi "reinoiesc autorizatia"...

m-am saturat deja de sistemul romanesc, care se vede a fi pus impotriva celor care doresc sa faca ceva....

ce demersuri trebuie sa fac sa renunt la tot?
ce taxe trebuie sa mai achit?
ce anume este aceea reinoire a autorizatiei?


va rog sa imi dati si mie cateva raspunsuri... intrebari sunt multe.. raspusuri deloc...


va multumesc

multumesc pentru raspuns. m-am mai luminat putin. pe internet gasesc tot felul de lucruri contradictorii.

1 deci casa de pensie nu e obligatorie. citesem undeva ca at fi si ca see plateste cat vrea fiecare:-/

pt 4 si 5 cum stabilesc acest grad si ce trebuie sa pun in spatele facturii ca sa demonstreze acest lucru.(mai ales ca eu vreau sa o deduc total)
De ex: factura de lumina este de 300 de ron cu tva. rog proprietarul sa imi faca o scrisoare prin care sa ma anunte ca am de platit 33% si sa imi dea o copie de la factura totala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
newbyy, utilizator
Daca aveti un spatiu inchiriat puteti sa deduceti toate cheltuielile legate de acest spatiu si de activitate 100%.
Referitor la punctul nr.1:
Contributia la "sanatate" se plateste trimestrial - in oglinda cu Declaratia 220 - venitul anual estimat si decizia de palti estimative, urmand ca in anul urmator sa se faca regularizarea - in oglinda cu decizia de impunere anuala ce "vine" in baza Declaratiei 200 - privind venitul anual realizat.
contributia la sanatate 6.5% si se calculeaza la venitul brut estimat, si se deduce din impz pe profit? contributia la casa de pensie nu e obligatorie dar nu mai ai vechime in munca daca nu mai esti angajat in alta parte.
exista un procent maxim la care se pot face deducerile din impozit? de ex ...maxim 25% din venit brut realizat?
pfa-urile o sa fie afectate de impz forfetar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
newbyy, utilizator
contributia este de 5,5 % si se deduce din venituri pentru calculul impozitului.Nu exista un procent de cheltuieli decat daca impozitul este stabilit la norma de venit, la unele pfa-uri.Pfa-urile nu vor fi afectate de impozitul forfetar preconizat.

Alte discuții în legătură

Plata contributiei de sanatate se calculeaza din venitul brut sau din venitul net? bogdanblue bogdanblue Buna, As avea nevoie de un raspuns clar in legatura cu plata contributiei la sanatate. Am gasit diferite raspunsuri pe acest site si nu stiu care e ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere, persoana fizica cu venituri din activitati independente (asigurari) dannutzz dannutzz Am primit zilele trecute de la Casa de Asigurari de Sanatate Mures, o decizie de impunere pentru venituri din activitati independente, perioada 2008-2010 (1461 ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pfa kblucian kblucian Am deschis PFA in anul 2003. Am fost instiintat de mai multe de ori de catre Casa de Asigurari de Sanatate, cum ca as avea o suma de plata la asiguraride ... (vezi toată discuția)