avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... PFA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

PFA

buna ziua!
am si eu o problema...la inceputul lui 2008 mi-a venit geniala idee sa imi scot un PFA...
dupa zile de umblat si asteptat dupa functionarii statului.. am reusit in sfarsit sa imi scot Autoriazatia si codul de inregistrare... dar pana acum a ramas in stadiu acela... din lispa de timp si alte motive...
am mers la finante pentru mai multe detalii... si un domn mi-a spus "nu ma intereseaza" , o alta doamna m-a amenintat cu nuj ce amenda ca intarziasem sa fac o delcaratie ca nu e functionabila...

acum in ultim moment am aflat ca pana la 1 aprilie trebuie sa imi "reinoiesc autorizatia"...

m-am saturat deja de sistemul romanesc, care se vede a fi pus impotriva celor care doresc sa faca ceva....

ce demersuri trebuie sa fac sa renunt la tot?
ce taxe trebuie sa mai achit?
ce anume este aceea reinoire a autorizatiei?


va rog sa imi dati si mie cateva raspunsuri... intrebari sunt multe.. raspusuri deloc...


va multumesc

nicoletafrasineanu a scris:

Multumesc,

acum m-am mai linistit.
Vroiam sa mai stiu daca contabilitatea in partida simpla poate fi tinuta de mine nu neaparat de un contabil si daca DA as avea o problema sa deosebesc cheltuielile deductibile de cele nedeductibile.Si inca ceva - am nevoie si de registru de casa?


Cum spuneam mai sus, cheltuieli deductibile sunt acelea care te ajuta sa-ti desfasori activitatea. Functie de profilul activitatii tale, acestea sunt consumabile :birotica, hartie xerox, cartuse imprimanta, dictionare..; echipamente de birou: fax, calculator, imprimanta,etc.; aparate de masura si control, etc.
Contabilitatea e simplu de tinut, subscriu sfatului dat de fatfrumos, ai nevoie de un contabil care sa te indrume pentru inceput, apoi e usor de continuat. Atentie la declaratiile si termenele de depunere la ANAF.

1. In Registrul inventar vor fi trecute echipamentele de birou si aparaturile care te ajuta sa-ti desfasori activitatea (cronologic in ordinea datei de achizitie).
2. In Registrul de incasari si plati se vor trece, in ordine cronologica toate incasarile si cheltuielile conform rubrici, inclusiv comisioanele bancare.
3. In Registrul Unic de control nu se scrie nimic, vor scrie inspectorii cand efectueaza un control.

Asta fac si eu si nu sunt contabil:), deci e simplu cand intelegi regula.
Succes:luck:
Daca e asa cum spui tu cu siguranta ma voi descurca.

Sincer am ceva temeri cu "declaratiile si termenele de depunere la ANAF" caci e atat de scarbos sistemul si nu te lamuresc deloc si asa ca am lacune cu tipul de declaratii si perioadele de depunere. PFA-ul este infiintat in Ianuarie si pana in momentul de fata nu l-am folosit dar de luna aceasta intru in paine asa ca singurele declaratii au fost cele de la inceput de infiintare care nu stiu ce denumire au ca m-a ajutat cineva sa le fac deoarece e deschis in Focsani iar serviciul e in Bucuresti.
Ca plata obligatorie am priceput pana acum ca este sanatatea in cazul meu caci sunt si angajata .Daca mai este ceva va rog sa-mi spuneti - stiu ca este discutat si paradiscutat subiectul asta dar am citit atat de multe pareri ca nu mai stiu ce sa mai cred cu adevarat.

Multumesc de implicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributiei de sanatate se calculeaza din venitul brut sau din venitul net? bogdanblue bogdanblue Buna, As avea nevoie de un raspuns clar in legatura cu plata contributiei la sanatate. Am gasit diferite raspunsuri pe acest site si nu stiu care e ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere, persoana fizica cu venituri din activitati independente (asigurari) dannutzz dannutzz Am primit zilele trecute de la Casa de Asigurari de Sanatate Mures, o decizie de impunere pentru venituri din activitati independente, perioada 2008-2010 (1461 ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate pfa kblucian kblucian Am deschis PFA in anul 2003. Am fost instiintat de mai multe de ori de catre Casa de Asigurari de Sanatate, cum ca as avea o suma de plata la asiguraride ... (vezi toată discuția)