Cum adica daca merita? Tu stii ce iti doresti sa faci. Si chiar daca poate tu nu stii detaliile, e alta situatia daca intri direct pe post sau daca faci SNG. Din cate imi amintesc eu, dupa SNG esti grefier imediat, fara stai un an ca debutant. Rog sa ma corecteze cine stie daca cumva gresesc.
Si apoi nu stii daca intri sigur nici pe un post, nici pe celalalt. Sunt cate 2-3 locuri pe post direct, la SNG sunt 120. Iar chestia ca au stat sa se pregateasca doar cateva saptamani, apoi felicitari! inseamna ca erau bine pregatite. Bravo lor! In ce ma priveste eu nu ma consider bine pregatita acum, si fac eforturi serioase si sincere in a fi buna in meseria mea, oricare va fi aceea in cele din urma.
Nu te obliga nimeni sa astepti un an, daca poti sa intri direct pe post, da examenul si traieste-ti viata ta. MERITA sa faci ce iti doresti tu sa faci. Si POTI sa faci ceea ce TU poti sa faci. Nu suntem toti la fel. Asta-i viata. e concurs chiar acum la DIICOT, mi se pare ca azi era ultima zi de inscrieri. Ideea e ca nu astepti, sau nu TREBUIE sa astepti nimic, dai 10 examene pe post pana la SNG daca vrei.
In ce priveste nesfarsitul efort de invatare care ne intinde pe toti pe ani, vine in PRIMUL RAND din schimbarea continua a legislatiei in exact perioada in care noi vrem sa intram in diversele profesii. Stim si noi ce dificultate au examenele direct pe post si mai stiu ca difera de la curte de apel la curte de apel. Mai depinde si de noroc...tot ce poti sa faci e sa incerci. Asta daca ti-o doresti, desigur.
Eu am cunostinta care a dat anul trecut si la INM si la SNG. La INM a trecut dar a mers si la examenul de la SNG pentru eventualitatea in care pica la probele de la INM sustinute la o data ulterioara sustinerii examenului de la SNG. La SNG nu a intrat . Indubitabil era pregatita dar nu stii niciodata cand e sansa ta si in ce context. Mai stiu si alte cazuri de persoane care au picat la SNG si au intrat la Barou in acelasi an.
Am venit cu un exemplu. Ca opinie a punctat deja Rosa cam in acelasi mod in care as argumenta si eu. La examenele organizate de CSM nu te lupti doar cu nivelul de dificultate a subiectelor ci si cu ceilalti candidati. Apoi cred ca si sustinatorii examenul de la SNG invata concentrat tot cateva saptamani si in rest lectureaza lejer.Nu cred ca sta cineva pe carte ore intregi timp de un an pentru examenul SNG. Vorba Rosei..ne traim viata si facem altceva pana in septembrie cand mai incercam sansa asta pentru ca sunt mai multe posturi.Asa, cateva razlete, e cumva firesc sa fie ocupate de cei care atat fac in viata:se pregatesc pentru examene. Eu vreau sa cred ca viata inseamna mai mult de atat.:)
Viata cu siguranta inseamna mai mult decat un examen!
Dar sunt persoane care considera ca un examen e mai important decat multe alte activitati sociale.
Nimeni nu iti poate da un raspuns daca MERITA sau nu, pentru ca fiecare are alte prioritati in viata.
MERITA, daca scopul tau in viata e sa imbratisezi aceasta meserie.
Daca vrei doar sa ai un loc de munca si sa iti traiesti viata, probabil ca NU MERITA.
Eu fac parte din categoria celor, care prefera sa NU isi traiasca viata un an de zile si sa invete pe branci. Dar este o optiune personala, foarte buna pentru mine si in acord cu principiile mele de viata. Nu poate fi solutia corecta pentru toata lumea pentru ca suntem diferiti!
NU exista solutii general valabile. Tu stii ce e mai bine pentru tine!!
Si intre noi fie vorba, numai daca iti pui o astfel de intrebare (merita? :-/) denota faptul ca ai alte prioritati.
Raspunsul tau este intrebarea ta!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013 Q88, utilizator
Guvernul a aprobat în ședința din 6 noiembrie 2013, suplimentarea schemei de personal cu 10 posturi de judecător și 40 de posturi de personal auxiliar de specialitate, urmând ca posturile să fie repartizate instanțelor din raza Curții de Apel București. Suplimentarea are în vedere înfiinţarea viitorului tribunal specializat în domeniile societăţi, registrul comerţului, concurenţă neloială şi insolvenţă.
Vesti bune ..mai ales pentru cei care tin neaparat sa lucreze in Bucuresti.