avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenda ITM asociatie de locatari Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenda ITM asociatie de locatari Bucuresti

Buna ziua,
Sunt un membru al unei asociatii de locatari din Bucuresti.Recent am primit o amenda din partea ITM in valoare de 10.000 lei asociatia si 10.000 femeia de serviciu deoarece aceasta din urma nu avea incheiat CIM si era angajata doar pe baza unei conventii civile.
In aceasta situatie am urmatoarele nelamuriri :
- poate fi contestata aceasta amenda?si daca da,cam ce sanse de castig ar exista?
- cine suporta aceasta amenda?fiecare locatar in parte sau administratorul?presedintele?
- cine are obligatia legala de a incheia aceste contracte?administratorul sau presedintele?
- din ce cunosc,se recomanda si nu se impune ca femeia de serviciu sa aiba CIM.in aceasta situatie,pe baza carei legi se aplica aceasta amenda?

Mentionez ca la adunarea generala s-a ridicat problema angajarii unei femei de serviciu cu CIM insa propunerea a fost refuzata de locatari pe motiv de taxe mai mari,suficienta existentei unei conventii civile...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Mihai Petre
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 16:50, 1 Noiembrie 2013
Asta o hotarati in asociatie.
Moral ar fi ca toti proprietarii sa participe la plata acestei amenzi pentru ca toti au vrut sa cada in greseala. Si nimeni nu este absolvit de vina daca spune ca nu cunostea legea. Nu e admisibil asta.

Greseala presedintelui este aceea ca a supus discutiei aceasta problema, dar vina pentru punerea in aplicare a acestei erori este a celor care au hotarat, adica a proprietarilor.

Macar a fost vreunul care sa se fi opus, care sa fi aratat celorlalti ca aceasta este o greseala? Unul macar? Pe acela l-ati putea absolvi de plata....
:) a existat intr-adevar un om care a spus ca ar prefera contract de munca,dar s-a trecut atat de repede peste acest aspect si a fost atat de sumara chestia cu CIM/conventie pentru administrator si femeie de serviciu incat nici macar nu a fost trecut in procesul verbal de sedinta.
din pacate nu traim intr-o lume in care moralitatea sa primeze si ma indoiesc amarnic ca se va intampla ceea ce e moral.Asa ca va intreb din punct de vedere juridic cine ar trebui sa plateasca amenda catre ITM in prima instanta?
Avand in vedere ca partile in contract sunt beneficiar=asociatia de proprietari pe de o parte si executant=femeia de servici,pe cale de consecinta sanctiunea a fost aplicata angajatorului=
asociatia de proprietari,care se prezuma ca trebuie sa achite amenda aplicata
Pe de alta parte,proprietarii nu sunt raspunzatori pentru eventualele prejdicii cauzate de membrii comitetlui executiv care au autoritatea si competenta sa incheie si sa rezilieze raporturi de munca cu angajatii
@mihaipetre19, in prima instanta, din punct de vedere juridic, amenda v-a fi platita de asociatie din banii acesteia, deoarece pv a fost incheiat intre asociatie si ITM, ulterioar urmeaza partea morala.
Dupa ce platiti, convocati o AG unde aduceti la cunostinta ca cei care n-au dorit sa respecte legislatia vor suporta cota parte din amenda, indiferent cine sunt aceia, presedinte, CE sau toti.
Probabil ati avut un accident de munca in cadrul asociatiei, sau a fost un control incrucisat cu date legate de asociatia dvs, altfel ITM-ul nu vine la asociatiile de locatari.
Obligativitatea ca administratorul si femeia de serviciu sa aiba CIM exista din 2003, acum este problema fiecarei asociatii daca s-a inspirat dupa blocul vecin sau sfaturile celor care elogiau pana in ianuarie 2013 incheierea conventiilor civile.

Domnule mihaipetre , spune ti la un moment dat ca acel PV este incheiat intre inspectorul ITM si asociatia de locatari , reprezentata de presedinte si ca acel PV nu a fost semnat niciodata de presedinte si ca a fost imputernicit administratorul sa faca acest lucru.
1. Sa inteleg ca l a imputernicit doar ca sa semneze acel PV ?
2. Nu sunteti asociatie de proprietari cu forma juridica inregistrata la tribunal ?
3. Multe raspunsuri le ati primit de la Doamna elga .
Mai spunte ti ca afost o eroare din partea nu stiu cui , pai cine a gresit sa plateasca eroarea pe care a facut o ! daca nu doriti sa platiti o parte din aceasta amenda , nu o platiti si sa vedem daca o sa va de a in judecata ca nu platiti .
In fond , cum v a nimerit pe Dumneavoastra ( asociatia ) acel inspector ITM ?

Alte discuții în legătură

Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Instruire protectia muncii asociatie de catre inspector ssm care nu este angajat cyan cyan O persoana care detine un certificat de absolvire recunoscut MMFPS obtinut in urma participarii la un curs de specializare de 80 de ore pentru ocupatia de ... (vezi toată discuția)
Ssm angajati asociatie de propietari Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, dragi colegi - cu voia dvs. Suntem din martie Asociatie de Propietari. Avem CIM - partial la femeia de serviciu, contract de colaborare cu ... (vezi toată discuția)