Joha a scris:
De exemplu pentru un partaj imobiliar sa zicem sau pentru o succesiune, dvs ca mediator nu puteti sa eliberati actul de partaj fie el si in forma unui acord de mediere, va trebuiesc acte care stau la baza si nu ma refer numai la actele de proprietate si carti de identitate.
Dvs spuneti ca un mediator nu poate redacta si elibera un acord de mediere pt partaj? Pai... atunci nu are de ce sa intre in mediere.
Ma intreb totusi de ce legiuitorul a pus si acest gen de litigii pe lista celor pt care informarea este obligatoriei? Oare nu pentru a da posibilitatea partilor sa se inteleaga si sa incheie un acord de mediere?
Eu nu am spus ca mediatorul emite un certificat de mostenitor (sau cere inscrierea actului in CF sau calculeaza si percepe taxele si impozitele legale) ...... asta este treaba notarului insa nu vad nici o problema in a redacta un acord intre mostenitori pentru impartirea masei succesorale. Normal ca legea dispune cotele legale insa tot legea permite ca un mostenitor sa renunte la partea sa in favoarea celorlalti. Ca sa nu mai vorbim de tranzactionarea cotelor indivize.
Mi-e greu sa ma decid daca gresesc eu, gresiti Dvs sau a gresit legiuitorul si nu vreau sa port o discutie in contradictoriu de dragul discutiei. Am sa va rog sa oferiti si argumentele legale (eventual textele) ce vin in sprijinul afirmatiilor Dvs. si, printr-o discutie constructiva, poate o sa ajungem la o concluzie comuna.