avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar

Sunt angajatul unei firme X si lucrez sub conducerea firmei Y (firma asociata/partial cumparata)

Vineri in urma gasiri unui "nod in papura" directorul firmei Y prezinta echipei in care lucrez cate un referat in care suntem acuzati fiecare in parte ca am mintit in legatura cu un raport al activitatii pe o anumita zi(activitate care a fost finalizata partial iar raportul se dadea in general pe o foaie rupta dintr-un caiet)
odata cu aceasta unei parti din echipe (aceasta aleasa aleator ,in care am fost inclus) ni s-au prezentat obtiunile : demisia sau concediera ("vei fi trecut cu i pe cartea de munca") ... si mi s-a atras atentia ca am intarziat de ceva ori in urma cu 4 luni.
In urma unei vizite la directorul firmei X la care sunt efectiv angajat a fost ceruta organizarea unei sedinta peste cateva zile iar directorului firmei Y ii sunt cerute rapoartele despre acivitatea intregii firme,
Rapoarte, care cel putin cele se refera la activitatea echipei mele, sunt ineficiente.
Dupa aceasta directorul firmei Y ne spune ca nu mai exista decat varianta B concedierea disciplinara.

am incercat sa simplfic cat mai mult toata problema.

1 ce pot sa fac in aceasta situatie?

2 Care sunt consecintele concedieri disciplinare?
acesta este primul meu loc de munca
m-ar interesa foarte mult partea privind lichidarea (aceasta fiind "vitala' pentru faptul ca locuiesc cu chirie).
Sunt sanse sa primesc banii pentru concediu si zilele lucrate in ultima luna ?
Avand in vedere ca am aproape 8 luni de cand lucrez la aceasta firma si nu am avut nici o zi de concediu.
Cel mai recent răspuns: emiy , utilizator 19:53, 3 Aprilie 2009
si eu sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar pe motiv ca rezultatele mele in ultimele 2 luni nu sunt cele dorite.
intentionez sa nu demisionez asa cum mi-au cerut si caut avocat care sa ma ajute si sa ma reprezinte. daca este cineva interesat ... asa ca informatii generale am o pozitie de middle management si fac parte dintr-o companie multinationala care din puncul meu de vedere are multe lacune la nivel de resurse umane ,asa ca in eventualitatea unui proces cred ca as castiga usor, singura necunoscuta care ma deranjeaza fiind timpul.
shatoura a scris:

sunteti cumva muncitor detasat de la firma X la firma Y ?


Da ...relativ... e prima data cand aud termenul ... as dorii sa stiu daca trebuia sa semnez niste contracte cu firma la care am fost detasat sau vreun act aditional ... la contractul de munca pe care il am cu firma X sau daca acest lucru poate fi specificat in contract sau in fisa postului.

ancaveronica a scris:

si eu sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar pe motiv ca rezultatele mele in ultimele 2 luni nu sunt cele dorite.

deci pentru chestia asta chiar nu te poate concedia disciplinar ... in cel mai rau caz concediere pentu inaptitudine fizica si/sau psihica sau concediere pentru necorespundere profesionala , unde vor fii nevoiti sa iti plateasca somaj , salarii compensatorii ...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
emiy, utilizator
@emiy
Sunteti confuza ..rau!
Aveti contract indiv. munca semnat la firma x.Cele cateva zile lucrate la firma y au fost inainte sau dupa semnarea c.i.m?
Ati primit o instiintare privind detasarea la firma Y dupa ce ati semnat c.i.m la x? Daca ati semnat cererea de demisie si este aprobata , nu mai exista niciun preaviz de 15 zile, numai ca demisia se adreseaza angajatorului si nu firmei la care lucrati ca detasat.
Ce se petrece acolo,daca corespunde realitatii, sunt manevre in afara legii si aveti toate sansele sa castigati in instanta.Problema este daca castigati(anularea unei desfaceri disc. a c.i.m.),inseamna reangajarea si plata drepturilor salariale pe durata procesului.Credeti ca este un castig?Daca tot nu veti mai avea trai bun cu angajatorul,asteptati sa faca el primul pas, numai asa puteti sa beneficiati de anumite avantaje.Luati in considerare sfaturile primite anterior pe forum (de la consilieri).
In final, daca dati sfaturi altora (veronica) - corecte de fapt - nu realizati ca si situatia dvs. este identica?
Am lucrat inainte (cateva zile) si lucrez si acum sub conducerea firmei Y ... intre timp am semnat un contract colectiv cu firma X sub conducerea careia am lucrat doa vreo 3 saptamani (asta la scurt timp cupa semnarea contractului) dupa care am fost trimis inapoi la firma Y

Detasarea de la firma X sa facut la modu :"mergeti la firma Y si va vor da ei de lucru"

ce am specificat undeva pe prima pagina si nu cred ca am fost destul de explicit e ca firmele X si Y aveau o infrastructura comuna. Firma X a cumparat recent un "brand" si partera de infrastructura care apartinea firmei Y, acum firma Y mai are doar sedii si angajati (ale caror salarii sunt platite tot de firma X) si se ocupa incontinuare de aceasta infrastructura.

... imi pare rau ca sunt confuz ... dar situatia mi se pare destul de amestecata .. si nu stiu in cate moduri as putea sa mai explic acelasi lucru.

nucu$ a scris:
nu realizati ca si situatia dvs. este identica?

nu mi s-a parut identica deoarece Veronicai i s-a dat o cauza diferita ... nu una disciplinara (nici macar una falsa cum a fost a mea).
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
emiy, utilizator
Consider ca nu cunoasteti chiar toate datele cu privire la relatii dintre societatile X si Y.
Folosind cuvite gen " infrastructura" nu sunt corecte cand vorbim despre relatii contractuale si nici nu explica cine stie ce .....
Din cate inteleg sunteti salariat al societatii X, nu vi s-a imanat o adresa scrisa cu privire la detasare dar poate sa existe un astfel de act intre cele 2 societati.
Care este societatea care va plateste? Statul carei societati il semnati?

Alte discuții în legătură

Concediere verbala de catre angajatorul din strainatate Sku Sku Sunt angajat la o firma din strainatate prin intermediul unei firme de interimat din Romania si am fost concediat verbal din alte cauze decat cele imputabile ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara la detasati dijmarescu dijmarescu Buna, Va rog o solutie, In cazul savarsirii unor abateri disciplinare de catre detasati, cine face cercetarea disciplinara? Imi puteti spune, va rog:help: ... (vezi toată discuția)
Detasare ElenaCorina ElenaCorina Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii. Vreau sa detasez o persoana timp de 6 luni de la firma \\\\"x\\\\" la firma \\\\"y\\\\" (eu sunt ... (vezi toată discuția)