avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt pe punctul de a fi concediat disciplinar

Sunt angajatul unei firme X si lucrez sub conducerea firmei Y (firma asociata/partial cumparata)

Vineri in urma gasiri unui "nod in papura" directorul firmei Y prezinta echipei in care lucrez cate un referat in care suntem acuzati fiecare in parte ca am mintit in legatura cu un raport al activitatii pe o anumita zi(activitate care a fost finalizata partial iar raportul se dadea in general pe o foaie rupta dintr-un caiet)
odata cu aceasta unei parti din echipe (aceasta aleasa aleator ,in care am fost inclus) ni s-au prezentat obtiunile : demisia sau concediera ("vei fi trecut cu i pe cartea de munca") ... si mi s-a atras atentia ca am intarziat de ceva ori in urma cu 4 luni.
In urma unei vizite la directorul firmei X la care sunt efectiv angajat a fost ceruta organizarea unei sedinta peste cateva zile iar directorului firmei Y ii sunt cerute rapoartele despre acivitatea intregii firme,
Rapoarte, care cel putin cele se refera la activitatea echipei mele, sunt ineficiente.
Dupa aceasta directorul firmei Y ne spune ca nu mai exista decat varianta B concedierea disciplinara.

am incercat sa simplfic cat mai mult toata problema.

1 ce pot sa fac in aceasta situatie?

2 Care sunt consecintele concedieri disciplinare?
acesta este primul meu loc de munca
m-ar interesa foarte mult partea privind lichidarea (aceasta fiind "vitala' pentru faptul ca locuiesc cu chirie).
Sunt sanse sa primesc banii pentru concediu si zilele lucrate in ultima luna ?
Avand in vedere ca am aproape 8 luni de cand lucrez la aceasta firma si nu am avut nici o zi de concediu.
Cel mai recent răspuns: emiy , utilizator 19:53, 3 Aprilie 2009
despre ce contract colectiv pomeniti ca ati semnat ? sunteti lider sindical ?
cred ca ati semnat un contract individual de munca .
in cazul detasarii firma unde sunteti angajat cu CIM va plateste caci dvs. de ei sunteti angajat . iar ei au semnat un contract de prestari servicii unde pe o anumita perioada (de ex. 6 luni) dvs lucrati . chiar daca pontajul este facut de firma Y pe dvs va plateste firma X care incaseaza lunar contravaloarea muncii prestate de dvs pt. firmaY.
parerea mea personala este ca dintr-o greseala v-au pus sa semnati acea demisie .....este o eroare umana cel mai bine ar fi sa va duceti la sediul companiei pt. care lucrati si cereti o adeverinta pentru medicul de familie si vedeti ce va spun :)
Intrebarea mai corecta ar fi daca mai lucreaza sau nu in acest moment.
Cat priveste existenta unei detasari sau a unui contract de prestari servicii intre cele 2 societati sunt pure speculatii.............. salriatul nu cunoaste situati exacta dintre cele 2 socitati , doar ne dam cu parerea pe aici.

Incercati inca o data se raspundeti la intrebarea: care este problema dvs.?
Daca comentati fiecare fraza din raspunsuri dar nu adresati nici o intrebare clara si la obiect nu va poate lamurii nimeni.
Daca inca mai lucrati desi ati demisionat care este problema. Sunteti in preaviz?
problema a fost ca mi sa cerut sa explic un lucru neimportant(pe care lam mentionat doar pentru a arata nivelul de organizare al societatii ) cum ar fi greseala prin care am fost pus sa semnez si eu alaturi de alti angajati o cerere de demisie , cu toate ca nu toti aveau contract cu firma respectiva .


deci asta am vrut sa o scot de vreo 10 ori din discutie dar lumea se tot leaga de aces amanunt neimportant !

[ link extern ]


nelamurirea mea pe care o prezint cred ca a 6-a oara

in cazul in care o persoana nu este instiintata in scris si este trimisa sa lucreze la o alta firma (de acelasi profil) ea nu este detasata oficial? ci la negru ? sau acest lucru nu este o regula ?
In cazul unei detasari oficiale salariatul primeste bani din ambele parti ? ... probabil asta ar fii motivul unei detasari la negru.
este legal ca un angajat al unei firme X sa fie trimis lucreze la o firma Y fara ca acesta sa semneze vreun contract cu cea din urma ?

pe scurt : care sunt legile referitoare la detasarea unui angajat .

Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
emiy, utilizator
emiy a scris:


nelamurirea mea pe care o prezint cred ca a 6-a oara

in cazul in care o persoana nu este instiintata in scris si este trimisa sa lucreze la o alta firma (de acelasi profil) ea nu este detasata oficial? ci la negru ? sau acest lucru nu este o regula ?
In cazul unei detasari oficiale salariatul primeste bani din ambele parti ? ... probabil asta ar fii motivul unei detasari la negru.
este legal ca un angajat al unei firme X sa fie trimis lucreze la o firma Y fara ca acesta sa semneze vreun contract cu cea din urma ?

pe scurt : care sunt legile referitoare la detasarea unui angajat .



Cat timp nu stiti exact in ce calitate lucrati la societatea Y desi sunteti salariatul societatii X sau care este natura colaborarii dintre cele 2 societati intrebarea daca lucrati sau nu legal nu are nici un raspuns.
La toate intrebarile ati primit raspuns dar nu citit rapunsurile cu atentia. Incercati sa recititi si veti descoperii raspunsurile.

Alte discuții în legătură

Concediere verbala de catre angajatorul din strainatate Sku Sku Sunt angajat la o firma din strainatate prin intermediul unei firme de interimat din Romania si am fost concediat verbal din alte cauze decat cele imputabile ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara la detasati dijmarescu dijmarescu Buna, Va rog o solutie, In cazul savarsirii unor abateri disciplinare de catre detasati, cine face cercetarea disciplinara? Imi puteti spune, va rog:help: ... (vezi toată discuția)
Detasare ElenaCorina ElenaCorina Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva informatii. Vreau sa detasez o persoana timp de 6 luni de la firma \\\\"x\\\\" la firma \\\\"y\\\\" (eu sunt ... (vezi toată discuția)