avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire dubla
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire dubla

Buna ziua,

Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu o speta legata de popriri.
Pe salariul meu sunt deja 2 popriri puse, in contul de salariu se vireaza practic 50% din salariu, vineri am fost sa imi ridic ce imi mai ramane din el si am fost informata de faptul ca a mai ajuns o porire si ca am contul blocat. Desi am informat cel de-al 3-lea executor ca salriul este deja poprit in valoarea maxima el refuza sa ridice porprirea de pe cont, asta desi eu nu am fost instiintata cu privire la poprire si nu regasesc pe site-ul judecatoriei cererea de infiintare a acesteia.
Am un copil de 7 ani in ingrijire si in momentul de fata nici un ban deoarece tot salariul este blocat, inclusiv contul de alocatie a copilului. ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi1404 , utilizator 13:04, 8 Aprilie 2014
Eu nu am fost instiintata de nimic si nici pe site-ul judecatoriei nu gasesc nimic. Poate dispune poprirea doar in baza contractului de credit fara sa mai treaca prin judecatorie?
mai e si prescrisa datoria..
Nu, este necesara incuviintarea executarii silite de catre instanta de judecata.
Contul si venitul sunt doua bunuri diferite. Am mai spus-o de zeci de ori pe acest forum.
Incercati sa nu deschideti subiecte ce au mai fost dezbatute in forum. Multumesc pentru intelegere!

mergeti la banca cu dovada de la angajator ca 1/2 din venit este retinuta de acesta si va vor elibera banii. daca aveti ghinionul sa aveti cont la o banca cu consilieri fricosi sau neexperimentati cereti executorului deblocarea sumelor reprezentand venit salarial. daca nu o face, ii faceti plangere penala pentru abuz in servicu. Nu va complicati cu contestatie, in primul rand e legal sa blocheze contul, pentru ca, teoretic, in el pot intra si alte sume de bani, in al doilea rand contestatia dureaza mult si pana atunci aveti de crescut copilul.

Succes!


p.s. este adevarat ca e motiv de contestatie lipsa instiintarii, doar ca nu unul forte. Practic lipsa instiintarii face sa nu curga termenul de decadere a depunerii contestatie, nu duce la nulitatea actului de executare pentru ca e nulitate relativa, iar debitorul nu este prejudiciat prin neprimirea instiintarii.
Acum cateva minute am vb cu domnul executor care refuza sa imi dea un raspuns in scris. Spune ca actiunea a depus-o la judecatoria Campina, desi eu am domiciliul in Buzau si, desi i-am trimis toate dovezile conf carora poate vedea ca salariul este poprit in proportie de 50% deja imi spune ca nu conteaza si ca va popri si el 33% din ce ramane. I-am explicat ca este inlegal si mi-a zis foarte clar ca este perfect legal si ca nu are sens sa trimita la angajator ca "nu sunt in stare doamnele sa cunoasca legea", ca una e poprirea bancara si alta e pe salariu. E legal asa ceva? oare nu citesc eu bine in legislatie??
Contul de alocatie a copilului a spus ca nu are de unde sa stie ce fel de cont e si ca nu e problema lui.
Intrebarea este acum...cum fac eu o contestatie la aceasta executare? o pot pune la posta cu confirmare de primire sau e nevoie sa ma duc pana in Campina?
Ma puteti ajuta, va rog? Am senzatia ca isi bate efectiv joc de mine....
Multumesc mult si imi cer scuze ca ma repet, ati postat in acelasi timp cu mine.
Angajatii de la banca au zis ca pot veni cu orice ca nu au ce sa faca...o sa merg totusi cu acea adeverinta sa vedem ce rezolv. Multumesc mult pt raspuns si sprijin, nu aveti idee cat conteaza in starea in care sunt acum...o sa ii fac plangere penala.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Executorul este total pe langa lege, majoritatea sunt asa. Nu are voie sa popreasca un venit salarial poprit deja in limta maxima de 1/2. Tot ce poate face este sa trimita poprire la angajator sa ia si el o parte din 1/2 ce se retine pentru ceilalti.

Majoritatea bancilor elibereaza suma, fara adresa de la executor, ele sunt obligate sa respecte dispozitiile legale, inclusiv cele in care se mentioneaza limita urmaririi veniturilor debitorului. daca nu va intelegeti cu banca, faceti plangere la ANPC o sa le traga o amenda de o sa ii usture aceasta nepasare.

p,s. : neaparat trimiteti adresa la executor, prin recomandata cu confirmare de primire in care ii cereti ca in o zi de la primirea adresei sa deblocheze sumele reprezentand venit salariat in caz contrar urmand sa ii faceti plangere penala pentru abuz in serviciu. Atasati-i adresa de la angajator in care ei mentioneaza ca retin deja cuantumul maxim de 1/2 din salariu.

ps 2 solutia cea mai simpla ar fi sa cereti angajatorului sa va plateasca cash diferenta. Ar trebui sa fie de acord.
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Executare silita - blocare cont salariu mri mri Buna ziua. Am primit la serviciu instiintare de poprire de la executor judecatoresc pentru un credit restant , mi s-a infiintat poprire, s- a transmis prin ... (vezi toată discuția)