avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire dubla
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire dubla

Buna ziua,

Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu o speta legata de popriri.
Pe salariul meu sunt deja 2 popriri puse, in contul de salariu se vireaza practic 50% din salariu, vineri am fost sa imi ridic ce imi mai ramane din el si am fost informata de faptul ca a mai ajuns o porire si ca am contul blocat. Desi am informat cel de-al 3-lea executor ca salriul este deja poprit in valoarea maxima el refuza sa ridice porprirea de pe cont, asta desi eu nu am fost instiintata cu privire la poprire si nu regasesc pe site-ul judecatoriei cererea de infiintare a acesteia.
Am un copil de 7 ani in ingrijire si in momentul de fata nici un ban deoarece tot salariul este blocat, inclusiv contul de alocatie a copilului. ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi1404 , utilizator 13:04, 8 Aprilie 2014
La telefon si-a batut efectiv joc de mine, mi-a zis ca este perfect legal sa opreasca 33% din cei 50% care raman. Voi face tot ce mi-ati spus dvs. Acum nu mai ramane decat ca cei de la munca sa imi elibereze cat mai repede adeverinta. Multumesc din suflet.
Am mers la banca si am atasat fluturasul de salariu in care se vede clar ca se retine 50%, adeverinta de la nagajator in copie, maine o duc in original pt ca va trebui sa ajung sa o iau de la resurse umane si doamnele nu mai aveau program acum, le-am atasat celor de la banca inclusiv legea cu ce sume si in ce proportii se pot popri. Au spus ca fac o solicitare si ma suna, trebuie sa aiba raspuns de la juridic. Acum astept. Va tin la curent.
contul cu privire la alocatia copiilului este un mare ABUZ , exista doua variante pt aceasta notificarea banci pt acest aspect (nu se pun in aplicare solicitarea , faceti o sesizare la OPC ) sau puteti cere ca plata sa fie facuta prin mandat postal dar dureaza ceva timp cam 60 zile
Este interzisa poprirea pe alocatia copilului - mergeti si cereti alocatia in numerar de acum. Discutati cu angajatorul sa va dea banii in mana iar din momentul in care vin si la acesta popririle sa aplice legea, adica sa va retina conform legii.
Cu banca la care am cardul de alocatie de stat o sa vorbesc astazi, abia acum ajung la ei, pana acum m-am zbatut cu cardul de salariu in care s-a virat doar 50% din salariu, 50% din care banca a mai oprit inca 33%. Am mers cu adeverinta de la agajator in care se adevereste ca salariul este deja poprit in limita maxima, cel de-al 3-lea executor nu vrea sa trimita la angajator stiind ca sunt inca 2 popriri, mi-a spus foarte clar ca el asa obtine mai mult si nu vrea sa se bata cu inca 2 pe poprirea din salariu.
Cu actele in fata si legislatie, banca imi cere adeverinta de la angajator din care sa reiasa ca se retine si ce-a de-a poprire din salariu, le spun ca executorul refuza sa o trimita la angajator, imi spun ca e ilegal si ca stiu ca nu se poate popri mai mult de 50% si totusi opereaza poprirea si din salariul de 1600 de lei eu luna asta m-am ales cu 520 de lei. Asta e legal? Le-am zis ca le fac plangere penala si ridica efectiv din umeri, sunt total disperata si nu stiu ce sa mai fac, toata banca ma intelege dar nu au "ce sa faca".

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Executare silita - blocare cont salariu mri mri Buna ziua. Am primit la serviciu instiintare de poprire de la executor judecatoresc pentru un credit restant , mi s-a infiintat poprire, s- a transmis prin ... (vezi toată discuția)