avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire dubla
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire dubla

Buna ziua,

Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu o speta legata de popriri.
Pe salariul meu sunt deja 2 popriri puse, in contul de salariu se vireaza practic 50% din salariu, vineri am fost sa imi ridic ce imi mai ramane din el si am fost informata de faptul ca a mai ajuns o porire si ca am contul blocat. Desi am informat cel de-al 3-lea executor ca salriul este deja poprit in valoarea maxima el refuza sa ridice porprirea de pe cont, asta desi eu nu am fost instiintata cu privire la poprire si nu regasesc pe site-ul judecatoriei cererea de infiintare a acesteia.
Am un copil de 7 ani in ingrijire si in momentul de fata nici un ban deoarece tot salariul este blocat, inclusiv contul de alocatie a copilului. ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi1404 , utilizator 13:04, 8 Aprilie 2014
Categoric, nu. Pe conturile la care sinteti titular.
Nu va pot pune poprire pe contul bunicii. Puteti cere la angajator sa va transfere acolo toate sumele.
Mi-au spus ca nu pot transfera salariul intr-un cont al carui titular nu sunt eu. Astept sa vad daca il pot lua de la casierie
Casierie sau mandat postal!!
Dupa multe insistente si drumuri la banca unde am cardul de salariu, nu stiu daca o pot preciza aici, si cu bunavointa directoarei de sucursala care chiar s-a zbatut sa ma ajute, lucrurile par sa intre in normalitate. Directoare de sucursala mi-a spus acum ca au reusit, pana la urma, sa blocheze diferenta de 280 de lei, acei 33% din jumatatea de salariu virata, in acest moment nici eu nu ii pot lua dar nici la executor nu au plecat. Mi-a spus ca, datorita faptului ca nu sunt singura in aceasta situatie, banca s-a autosesizat ( dupa cele 4 sesizari ale mele de vineri pana azi) si ca la juridic acum se va intocmi o procedura de lucru cu privire la aceste situatii, in asa fel incat daca un client vine si te sesizeaza ca salariul e poprit deja, cu acte care sa dovedeasca asta, sa nu mai opereze poprirea pe valoarea respectiva, strict salariul, restul sumelor din cont se popresc, dar sa nu se mai poate trimite catre executor nici un leu peste acei 50% legal. Momentan banii nu ii pot lua dar mi-a promis ca 1-2 zile ma suna sa ma anunte daca ii pot ridica. Practic se va trimite o adresa catre executor in care sa i se specifice ca m-am prezentat la banca cu dovada faptului ca sunt angajata si ca pe salariu sunt deja 2 popriri in valoare de 50%, ca legal vorbind ei nu pot opera popriri peste aceasta limita si va fi rugat sa ia legatura cu angajatorul. Foarte important e ca incearca sa faca o procedura care sa se aplice pt toate cazurile de genul acesta si pe viitor . Va tin la curent...inca nu se stie daca celor de la juridic li se si aproba.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Executare silita - blocare cont salariu mri mri Buna ziua. Am primit la serviciu instiintare de poprire de la executor judecatoresc pentru un credit restant , mi s-a infiintat poprire, s- a transmis prin ... (vezi toată discuția)