avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire dubla
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire dubla

Buna ziua,

Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu o speta legata de popriri.
Pe salariul meu sunt deja 2 popriri puse, in contul de salariu se vireaza practic 50% din salariu, vineri am fost sa imi ridic ce imi mai ramane din el si am fost informata de faptul ca a mai ajuns o porire si ca am contul blocat. Desi am informat cel de-al 3-lea executor ca salriul este deja poprit in valoarea maxima el refuza sa ridice porprirea de pe cont, asta desi eu nu am fost instiintata cu privire la poprire si nu regasesc pe site-ul judecatoriei cererea de infiintare a acesteia.
Am un copil de 7 ani in ingrijire si in momentul de fata nici un ban deoarece tot salariul este blocat, inclusiv contul de alocatie a copilului. ce pot sa fac in aceasta situatie?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi1404 , utilizator 13:04, 8 Aprilie 2014
Din pacate, lumea e plina de incompetenti. Mergeti la ANPC, faceti plangere impotriva bancii. faceti si plangere penala, atasati adresa prin care solicitati banii deblocarea sumelor si raspunsul bancii.

Succes!
Solutie practica. Solicitati angajatorului sa va plateasca salariul de la casierie, pina se solutioneaza o eventuala contestatie la executare la fiecare din cele tri popriri. Abandonati contul. daca aveti sume mari la orice banca vi le executa. Nu era necesara instiintarea pentru poprire. Corect executorii trebuiau sa infiinteze poprire numai la angajator care era singurul care avea dreptul sa refuze retinerile peste 1/2 din salariu. Banca nu are acest drept si nici pe acela de a refuza executarea intregii sume din cont. Ei stiind acest lucru, fara a incalca vreo prevedere, blocheaza contul. E mai eficient.
nu am nici un cont cu nici o suma mare de bani, doar cel de salariu, in care intra exclusiv salariul si cel de alocatie, cum adica banca nu are dreptul sa respinga retinerile acestea daca eu instiintez banca cu acte doveditoate ca se vireaza doar 50% ceilalti bani fiind popriti in limita maxima deja de angajator? Legea nu e lege pt toata lumea? Al 3-lea executor REFUZA sa trimita la angajator, refuza efectiv si mi-a zis foarte clar ca nu am ce sa-i fac iar contestatie cu ce bani? Ar trebui sa ma duc pana in Campina plus taxele....iar eu momentan am 530 de lei sa acopar chirie, mancare, plati utilitati si un copil de 8 ani in ingrijire. Stiu ca situatia in care am ajuns am ajuns din vina mea, dupa divort am ramas cu copilul si toate ratele, nu am facut fata efectiv, am acceptat statutul de rau-platnic dar asta nu inseamna ca fiecare face ce vrea in tara asta si ca eu trebuie sa fiu lasata fara sursele de supravietuire.
Angajatorul inca nu mi-a raspuns daca pot lua banii de la casierie, e o corporatie, vireaza toti banii in cont si au nevoie de "aprobari".
Imi pare rau de situatia in care va aflati. Dar, banca nu poate cenzura un act de executare silita, chiar daca va intelege. Numai instanta poate face acest lucru. Banca risca o amenda de 10 000 lei daca nu ar da curs actului de executare. Prin urmare singura solutie e sa nu vi se mai puna bani in nici-un cont. Faceti un memoriu la managerul firmei si explicati situatia si sa speram ca va intelege. De altfel, e legal sa va transmita drepturile, asa cum doriti d.voastra. Prin mandat postal sau direct la casierie.Vi i-a transmis prin cont ca au acceptul d.voastra in acest sens. Prin noua solicitare nu mai au vechiul accept, ci altul. Instanta nu va rezolva problema decit daca aveti de contestat debitele propriu-zise si asata va dura ani. Motive de sistare provizorie, necesita o cautiune de 10% din intregul debit. In concluzie, insistati la angajator sa va inteleaga.
Va doresc succes!
Inca o intrebare, eu sunt imputernicita pe contul de pensie a bunicii, pt ca ea nu se pricepe la carduri...risc ca banca sa popreasca si acel cont desi eu figurez doar ca imputernicit?
Ma cam astept la orice....

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Executare silita - blocare cont salariu mri mri Buna ziua. Am primit la serviciu instiintare de poprire de la executor judecatoresc pentru un credit restant , mi s-a infiintat poprire, s- a transmis prin ... (vezi toată discuția)