As dori va rog frumos raspunsul la o intrebare. Vreau sa platesc debitul de intretinere al mamei mele, care este in jur de 500 euro, insa nu as dori pentru moment sa imi taie din penalizari, intrucat vreau sa ajunga in primul rand la zi si mai apoi sa ne ocupam si de penalizarile care au atins aproape acceasi suma cu restantele. Care este cea mai buna cale, prin care administratorul sa nu imi poata taia si din penalizari ??
Va invit, virtual, si la asociatia mea sa faceti putina ordine :)
Chiar aseara am avut un proprietar la incasari, cu restante la vreo 3000 lei care n-a vrut si pace sa plateasca decat luna curenta si, ce ramanea, din restanta.
'Geaba i-am spus cu frumosul, omeneste, ca e impotriva intereselor lui, 'geaba i-am spus despre NCC, n-a vrut si pace buna. Ca el nu-mi mai plateste (de parca imi facea mie un favor) daca nu ii scriu pe chitanta asa cum vrea el. Ca adica nu vrea sa-l penalizez de doua ori (???) Habar n-am ce e in capul acestui tantalau, cert e un lucru, ca nu sta sa-i explic, neam! Ca ma da in judecata ca nu vreau sa-i primesc banii si eu nici macar nu am pronuntat asta, dimpotriva, el a zis ca nu-mi plateste altfel decat cum vrea el.
Si basca, cand observa ca se mai aduna lume, incepe sa vocifereze, ca il fur, ca el nu stie niciodata ce ii incasez (cu toate ca i-am dat fisa personala de cate ori a dorit-o, i-am dat fisa pe intreg anul, i-am explicat de cate ori a avut rabdare sa asculte mai mult de 3 fraze....), pur si simplu ii incita pe ceilalti dupa care, lucru observat in ultimele dati, o sterge englezeste si ma lasa cu scandalul celorlalti pe cap. :giggle:
Altfel, cand e singur e ca un miel care zbiara, adica inofensiv.
Bun, asta e un aspect hazliu, care pe moment e destul de nesuportat, dar trece. Ideea e cum fac sa-l conving sa intre-n randul lumii? Am scris si la primarie ca sa am un raspuns oficial, ca de scrisul presedintei nu vrea sa stie, adica "cine suntem noi sa-i dictam ce sa faca cu banii lui?".
Mai pe scurt, cum sa ne descurcam cu oameni care lupta nu numai cu noi (de parca le-am fi dusmani!), dar lupta si impotriva propriului interes?
Dv. cum faceti?
@IRINI 444 - ceea ce sugereaza vecinul, sa platiti prin banca doar soldul, fara penalitati, nu reprezinta o cale prin care sa reusiti stingerea debitului si lasarea in aer a penalitatilor, care in acest mod nu ar mai curge. Consider ca aceasta concluzie este o interpretare gresita a art.1507(3) NCC. Pe de alta parte.... multi vad putini cunosc.
Incercati sa faceti ce v-am spus in primul mesaj iar daca nu tine faceti plata prin banca si aratati ca stingeti debitul principal.
@elga50 - consider ca in ce priveste restantierii, acestia trebuie notificati, informati - pentru a nu reprosa apoi ca nu au stiut iar dupa aceea, daca nu platesc trebuie dati in judecata si executati silit. Lasand la o parte oamenii saraci, care chiar nu-si permit sa plateasca si pe care ii compatimim cu totii, ceilalti sunt niste "baieti destepti" care traiesc pe spinarea celorlalti locatari iar asta nu trebuie permis.
Proprietarii nu au cum sa nu stie ce au de plata, atata timp cat exista listele afisate la avizier, cat avem site pe internet unde exista o situatie clara, la zi, pentru fiecare apartament, iar majoritatea proprietarilor umbla pe internet zi si noapte, atata timp cat li se listeaza fise de apartament...
Ideea e ca omul vrea sa plateasca din ce datoreaza asociatiei precum ciuguleste gaina boabele din tarana, iar NCC este foarte clar, dar trebuie sa ai si cu cine sa te intelegi.
Stiu si eu treaba cu datul in judecata, numai ca trebuie "vointa politica" pentru asta, ceea ce la mine in asociatie lipseste.
Are dreptate omul, in listele de plata nu apare care cota s-a penalizat nici pentru cate zile intarziere au fost calculate penalitati . Daca vreti sa lamuriti repede un proprietar de unde stiti repede cate zile a avut intarziere fara sa scotociti in arhiva ?.Plus ca daca nu stiti pentru cate zile se calculeaza, nu puteti arata cuiva nici cotele la care s-au aplicat.
Astea erau niste vorbe aruncate pentru atmosfera, nu pentru ca nu ar fi stiut sau ca nu ar avea de unde sa stie. Eu le dau fisa apartamentului, la cerere, in care vede ce a platit, cand si ce, plus ca informatiile acestea sunt partial si pe site. I-am dat fisa cu calculul penalizarilor doua luni la rand ca sa-l lamuresc.
Nu asta era problema lui si a mea, ci ca voia sa-si plateasca luna curenta, nu restanta.
Plata restantelor
Daniel4x4
Buna ziua !
Avem in asociatie urmatoarea situatie :
- proprietar restantier caruia i s-a deschis proces pentru recuperarea restantei;
- proprietarul a venit ... (vezi toată discuția)