avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta schimbata in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta schimbata in Italia

Am sentinta din Romania de divort,definitiva si irevocabila.Conform acesteia,am 100% inredintat baiatul minor.Fosta sotie,reuseste in Italia sa modifice sentinta,in sensul ca i-au dat casa(eu a trebuit sa plec),si copilul sta cu ea acum.Eu m-am ales cu orele de vizita.E posibil asa ceva? Fara,motiv,doar ceea ce hotaraste un judecator italian,peste unul roman?
Cel mai recent răspuns: 0vidiuS , utilizator 21:03, 29 Noiembrie 2013
In functie de situatie se poate sa decida instanta italiana insa ati luat legatura cu un avocat roman care sa analizeze exact hotararile instantelor?

Poate gaseste o chichita avocateasca ca sa fie nefunctionala hotararea pronuntata in Italia.
Insa...daca copilul si mama se afla in Italia este foarte complicata problema...
Instanta italiana e competenta, ce sa gaseasca? Lipseste acul din carul cu fan...

NU mai vinde oamenilor gogoasa cu chichita avocateasca, nu exista chichite, exista stiinta de carte sau lipsa de stiinta.
Isi inchipuie omul ca poate face din orice bici, chiar daca e ilegal, doar sa gaseasca unul care sa-i zica ce chichita avocateasca sa foloseasca...
Nu te supara ,dar avocatul pe care l-ai angajat in Italia nu-si merita banii.
Schimba-ti avocatul.
Cum poti plati un avocat care-ti spune ca pierzi.
Te rog fi mai explicit ,ca mai nimeni nu a inteles mare lucru.
Sa ne intelegem: divortul este divort partajul este partaj! Fiind vorba de un imobil avut in coproprietate cu fosta sotie in Italia legea care guverneaza imobilele este legea tarii in care se afla imobilul, in speta Italia. Nu stiu ce v-a invatat pe dumneavoastra avocatul din Italia eu pot sa va dau urmatorul sfat: traduceti si apostilati hotararea irevocabila a instantelor romane, apoi prezentati-o judecatorului.Si Romania si Italia sunt semnatare ale conventiei de la Haga iar hotararea din Romania ar trebuii sa primeze. Deasemenea, in masura in care puteti faceti copie dupa tot dosarul din instantele din Romania(de unde sa rezulte atitudinea sotiei dumneavoastra) si dupa aceea sa le traduceti si eventual transmiteti onoratului judecator italian ca va veti adresa CEDO pentru incalcarea conventiei de la Haga cu privire la hotararile judecatoresti. Desi si in Italia nivelul de coruptie este cam acelasi ca la noi, legea raspunderii magistratilor nu este ca cea romaneasca, acolo hotararile intoarse de CEDO putand sa se rasfranga intr-un alt mod asupra magistratului italian.
Deasemenea va sfatuiesc sa va luati un avocat expert in drept international privat si de preferinta roman( avocatii romani sunt recunoscuti si pot practica avocatura in Italia si invers) insa o sa va coste!
Deasemenea insistati sa fie audiat si minorul pentru a isi exprima o parere cu privire la parintele la care vrea sa locuiasca(in Romania minorul ce a implinit 10 ani poate fi audiat cu privire la acest aspect).
Cautati totusi sa va intelegeti in fata unui mediator italian(acordurile de mediere din Italia sunt titluri executorii si nu mai necesita cenzura instantei ca in Romania).
divortul meu s-a terminat in 2010.In Romania.Sentinta mea e de atunci.Am crescut copilul 2 ani singur.Asta nu conteaza in ochii lor.Va spun drepr,e doar un"aranjament" intre avocati(din pacate si al meu) si judecatori.Si totul trebuie sa fie in favoarea mamei.Nu conteaza ca 3 ani s-a plimbat prin lume si venea sa vada copilul 1 pe luna.Nu conteaza nimic din ceea ce ai facut,ca barbat,tot ele au dreptate.
avocata mea din Italia,la inceput era "miere".Zicea:"fosta a semnat ca tu sa creti copilul,treaba ei"Sentinta ta nu o poate schimba.A trecut un an,si ma i-a la suturi pt ca spun adevarul in fata judecatorilor.Baiatul meu,odata,spunea "mama"la o alta femeie.Ei spun pt ca ii lipsea mama.Eu am complectat,da,asa e pt ca nu era prezenta in viatza lui si el s-a "lipit"de ocazia pe care i-am dat-o atunci.Nu e asa,m-i-au spus,lui ii lipsea mama,nu conteaza ca nu venea sa-l vada.si pentru asta nu o judeca nimeni.mai apoi cind a vazut ca vrem sa ne intoarcem inRomania(eu si baiatul),a inceput tot calvarul,maltratament in familie,asistenti sociali,etc.

Alcor_Gea ,
am sa sun.sa vedem.acum un an circa,am cerut ajutor la ambasada romania.m-au plimbat de la trieste la roma.nu eram de competenta nimanui.MULTUMESC ROMANIA
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tatal vrea sa ceara cetatenie italiana pt copil fara acordul mamei Florentina_A Florentina_A Copilul are 5 ani, dar parintii nu au fost niciodata casatoriti. A locuit pana acum in tara fiind in grija mamei. Tatal este cetatean italian si nu a locuit in ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
"incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ... Doina oana delia Doina oana delia \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu ... (vezi toată discuția)