avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta schimbata in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta schimbata in Italia

Am sentinta din Romania de divort,definitiva si irevocabila.Conform acesteia,am 100% inredintat baiatul minor.Fosta sotie,reuseste in Italia sa modifice sentinta,in sensul ca i-au dat casa(eu a trebuit sa plec),si copilul sta cu ea acum.Eu m-am ales cu orele de vizita.E posibil asa ceva? Fara,motiv,doar ceea ce hotaraste un judecator italian,peste unul roman?
Cel mai recent răspuns: 0vidiuS , utilizator 21:03, 29 Noiembrie 2013
@ razvan79vl
In privinta acordurilor de mediere va contrazic! Realitatea nu este asa cum ati afirmat.
Tot instantele sunt cele care decid si de multe ori, din cauza nepregatirii adecvate sau a pregatirii superficiale a multora dintre cei care se declara (sau sunt recunoscuti chiar ca) mediatori, situatiile oamenilor se agraveaza in loc de a se simplifica si rezolva, ducand la irosirea in plus de timp, bani, nervi, viata...
Cand este vorba de copii, se ajunge chiar la expunerea acestora la suferinte in plus si la crearea de conditii proprice ca parintele cu care locuieste sa influenteze gandirea si comportamentul minorului impotriva celuilalt parinte ceea ce va duce la probleme grave in adolescentul de maine care va deveni precum si in adultul de maine...
Din fericire, incep sa apara figuri profesionale diverse de cele cu care ne-am confruntat pana in prezent. Sunt profesionisti care au individualizat toboganul "progresului si mai ales abisul care se casca la baza acestuia si au inteles ca se impune urgent luarea de masuri si remedierea cat nu este prea tarziu. Printre acestia sunt si cei de care am amintit in mesajul meu de zilele trecute.
Incepe si Justitia in Italia sa fie mai profunda si mai analista si incep sa dispara sentintele prin care tatii (de cele mai multe ori) sunt condamnati la a deveni..."boschetari" pentru ca mamele (de tot atat de multe ori) sa se lafaie in munca lor sau chiar a parintilor acestora doar pentru ca au trait impreuna cu ei o perioada de timp si au adus pe lume fiinte de al caror destin isi inchipuie ca pot dispune dupa bunul plac ca de niste obiecte personale.
Daca as fi in situatia unei persoane care are de dus batalii in instanta in Italia, nu m-as adresa in niciun caz avocatilor romani, oricat de pregatiti in drept international ar fi ei. Fiecare Tara are profesionistii ei, mai buni sau mai putin buni (a se intelege pregatiti).
Onorariile lor sunt indeajuns de piperate.
Daca isi angajeaza un avocat din Romania (cei specializati in drept international au tarife cel putin egale cu cele ale italienilor si chiar mai mari!) omul trebuie sa isi vanda si nadragii (casa deja i s-a dat spre folosinta doamnei...) si sa doarma sub poduri ca sa faca fata cheltuielilor si nu este sigur ca va putea rezista pana la capatul razboiului...
Oameni buni, interesati-va pe cont propriu inainte de a va lansa pe drumurile tribunalului si cautati sa intelegeti care sunt legile si cum vin ele aplicate, pentru ca este foarte adevarat ca se aplica in mod diferentiat de la caz la caz. Cautati un avocat dintre cei umani, care sa isi repecte clientul si nu sa fie interesat doar de ceea ce poate incasa de la el ci mai ales de ceea ce trebuie sa obtina pentru clientul sau..
Si va contrazic si in privinta varstei la care minorii pot fi audiati pentru a se exprima cu privire la alegerea parintelui cu care sa locuiasca. Legea italiana prevede acest lucru la varsta de 12 ani. Si mai este ceva: in ultima vreme s-au dat sentinte care au penalizat drastic parintii cu care locuiesc minorii si care s-au "dat peste cap" pentru a influenta copiii impotriva celuilalt parinte, intrucat acest lucru este vazut ca violare a dreptului copiilor de a trai in mod senin si fara griji relatia cu ambii parinti. Si legile se schimba si mai mult, in centrul atentiei punandu-se copilul si nu parintele, dar fara a-l distruge pe acesta oricare dintre ei ar fi el.
Cred ca e gresit sa judecam dupa linia trasata de o singura parte. este gresit sa conchidem ca mama a abandonat copilul, cand ni se da informatia certa ca acesta ii fusese incredintat tatalui, in custodie unica, in 2010. Cum sa abandoneze mama un copil incredintat tatalui? tatal spune ca venea la cel mult 2 saptamani. oare nu asta era programul de educare? Ce trebuie sa faca? Sa se mute cu fostul tata?

Gasim teorii consirationiste si legaturi intre judecatori si avocati. De ras.

Probabil ca Instanta a decis ca interesul superior al minorului este sa locuiasca la mama. Si, desi sunt tata, sustin cu tarie ca un copil trebuie sa fie langa mama.
Eu sustin ca cele mai multe si aberante solutii juridice am vazut in aceasta materiea dreptului familiei unde dreptul chiar nu conteaza...
Sau in anumite cauze conteaza aproape deloc...

Tatal a castigat probabil ca mama fost lipsa la proces...ceea ce ducea la castigarea procesului de tata...

In general se pot da insa hotarari aiurea si care chiar nu se pot executa.
Ma refer la cele in care judecatori judeca...si nu la cele in care nu au ce judeca pentru ca este clar...
corect,copilul se simte mai bine linga mama.eu am invatat sa fiu si mama,dupa 2 ani singur cu el.o mama care nu i-a citit povesti niciodata,nu ia facut 2 feluiri de mincare niciodata,doar "uscaturi" si pizza,nu se joaca cu el,nu sta deloc cu el cind isi face temele....asta e mama?!!! De fapt se foloseste de el ca eu sa nu ma pot intoarce acasa....
foarte bine,ea a fost de acor ca eu sa cresc copilul,am hirtia semnata,asa in Romania am obtinut copilul.Atunci era 100%.De la 1 oct 2011,cu o cerere devine 50%,asa cum e peste tot.De ce nu a facut-o acolo? Pt ca nu avea casa,unde nu plateste nimic,si poate pentru ca in Romania,vazind cit si cum s-a ocupat de copil aveam eu dreptate.Aici nu e asa.Mai mult suntem straini,trebuie sa ma lupt ca sa inteleaga ca copilul meu e roman,chiar daca e nascut in Italia.Pare ca pentru ei e un trofeu,pe care miine il calca in picioare,pentru ca asta fac cu toti strainii....fara suparare

Alte discuții în legătură

Tatal vrea sa ceara cetatenie italiana pt copil fara acordul mamei Florentina_A Florentina_A Copilul are 5 ani, dar parintii nu au fost niciodata casatoriti. A locuit pana acum in tara fiind in grija mamei. Tatal este cetatean italian si nu a locuit in ... (vezi toată discuția)
Unde este dreptul minorului de 6 ani ? damatteo damatteo Prin hotărâre judecătorească minorul vine incredințat mamei , iar amândoi ( mamă si copil ) au rezidență in Italia . Se duc in România iar la ... (vezi toată discuția)
"incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul ... Doina oana delia Doina oana delia \"Incredinteaza reclamantei spre crestere si educare pe minorul X .(judo.sibiu 2010) .am o problema: statul italian nu recunoaste aceasta fraza precum ca am eu ... (vezi toată discuția)