avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Triumf total pentru informaticienii brasoveni in America. Toate cele trei echipe au luat locul I la categoria la care au participat

Echipele de Colegiul de Informatica Grigore Moisil, Colegiul Andrei Saguna si Colegiul National Unirea au demonstrat lumii intregi ca romanii sunt cei mai buni la informatica.

Echipa care a participat in acest an la competitia din America la categoria Intermediar 5 (adica echipa de cinci persoane) a fost formata din Razvan Ardelean, Alex Dumitru, George Matca, Eugen Patru si Cristian Tamas, toti in calsa a XI-a. Din echipa mai fac parte Cornel Goran (clasa a X-a) si Timotei Ardelean (clasa a IX-a).
www.avocatnet.ro/content/art...

American Computer Science League (ACSL) este cea mai mare competiţie de informatică din lume la care participă elevi din America, Europa şi Asia. Până să ajungă la finala din America, elevii dau patru teste preliminare, de teorie şi programare.
[ link extern ]
:bow:
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
Laura Ciobeica, moderator
E posibil în România: medaliat cu aur internaţional la filosofie, fără să fi studiat materia la şcoală

Dan Cristian Vulpe (18 ani), elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Silvania“ din Zalău (Sălaj), a reuşit, luna aceasta, să obţină medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Filosofie, de la Vilnius, în Lituania, fără a studia filosofia la şcoală sau măcar cu un profesor. Dan Cristian Vulpe (18 ani) foloseşte cu uşurinţă în vorbirea curentă termeni precum „epistemologie“ sau „idiosincratic“ şi îi place să aibă argumente pentru ceea ce spune, deoarece unul dintre crezurile sale în viaţă spune că „este corect să formăm opinii doar pentru ce avem suficiente probe“. Tânărul a obţinut, în urmă cu aproape două săptămâni, medalia de aur la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 15-18 mai la Vilnius, în Lituania. În competiţia celor mai buni elevi din lume la această disciplină – au participat concurenţi din 41 de ţări –, Dan Cristian nu a plecat cu prima şansă. Pe de-o parte, se calificase pentru Vilnius de pe locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Filosofie, iar pe de altă parte, el nu studiase la şcoală ori cu un profesor nici măcar o oră la această disciplină – filosofia se învaţă în sistemul românesc de învăţământ abia în clasa a XII-a

Lucrarea lui Dan Cristian Vulpe se găseşte în forma sa originală pe www.ipo2014.lt, site-ul oficial al competiţiei.

Articolul integral il gasiti pe:

[ link extern ] #


Valoarea uni OM este data deseori de atitudinea pe care o are in relatie cu credinta in radacinile sale si in raport cu convingerile puternice care il definesc ca persoana in societate, esenta cine suntem, liber exprimata, pare sa fie dificila in anumite cazuri.
Ma inclin in fata acestor elevi curajosi si fideli propriei lor constiinte si convingeri. :bow:

EVZ CHIȘINÃU. Curajul elevilor din Transnistria, demn de Premiul Nobel. Au cântat imnul și au purtat tricolorul cu miliția în spate
"Pentru curajul manifestat de elevii din Transnistria la careul festiv de la ultimului clopoțel din 30 mai, aceștia merită cu toții respectul nostru, al tuturor, poate chiar Premiul Nobel pentru Pace. Somați de miliție să nu arboreze tricolorul, aceștia l-au purtat pe umeri ca panglici. Li s-a tăiat curentul ca să nu se audă în difuzoare imnul, dar l-au cântat împreună cu profesorii. Iar mulțimea de polițiști transnistreni din curtea școlii i-a făcut să fie și mai uniți.

Profesorii și directorii școlilor românești din stânga Nistrului au fost avertizați cu o zi înainte. „Joi seara, pe data de 29 mai, am ajuns acasă în jurul orei 18. Abia am intrat în casa și a sunat telefonul. Am răspuns, iar la celălalt capăt al firului, un domn, care vorbea în limba rusă, a salutat și a zis că vrea să vorbească cu dna Pădurean. Eu am zis că-l ascult”, spune Raisa Pădurean, director adjunct la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol.
[ link extern ]
Elevii Colegiului de Informatică din Piatra Neamţ au câştigat locul I în Europa cu un prototip de satelit

Premiu important pentru Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ. Echipa Ro-Sat One, formată din şapte elevi şi profesorul lor coordonator a reuşit performanţa de a ocupa primul loc în cadrul competiţiei Cansats in Europe, eveniment organizat în Norvegia de Agenţia Spaţială Europeană şi de Centrul Norvegian pentru educaţie în domeniul spaţiului cosmic.

Cansats in Europe este un concurs şcolar ce presupune proiectarea unui satelit care ar putea fi trimis în spaţiu. Astfel, tinerii nemţeni au construit un prototip prin care şi-au propus să studieze câmpul magnetic al Pământului iar dispozitivul lor a fost declarat câştigător.

[ link extern ]
O fetiță din România, abandonată la naștere, a devenit campioană internațională la gimnastică aerobică

Andreea are nouă ani, iar de curând, la Borovets, în Bulgaria, a cucerit medalia de aur la campionatele internaționale de gimnastică aerobică.

Fetița din România s-a impus în competiția dedicată sportivelor cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani. Ea are o poveste tristă. A fost abandonată la naștere, fiind luată apoi în grija unui asistent maternal.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 6, Andreea a beneficiat în casa familiei de plasament de atenția și dragostea unui cămin, ceea ce i-a permis să-și dezvolte talentul nativ pentru gimnastică și să obțină performanțe remarcabile.

Competiția din Bulgaria a avut la start sportivi din aproape toate țările europene, dar și din China, Vietnam și Mexic.

Andreea evoluează la Clubul Sportiv "Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport", pentru care a obținut primul loc la Concursul național de gimnastică aerobică, aflat la a treia ediție, dar și la Campionatul național de gimnastică aerobică desfășurat pe 19-20 octombrie 2013

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
Muresan Felicia, utilizator

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)