avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Opt elevi români PREMIAŢI DE NASA

Un grup de opt elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional "Andrei ªaguna" Braşov a câştigat premiul I la concursul NASA Ames Space Settlement Design Contest 2014, cu proiectul "Renaissance II".

La categoria sa de vârstă, un alt şagunist, elev în clasa a VI-a, s-a clasat pe locul al II-lea cu proiectul „The God’s Kite”.

La acest concurs cu participare internaţională au fost trimise peste 800 de lucrări în acest an, viziunea braşovenilor fiind astfel apreciată. Echipa care a conceput „Renaissance II” este formată din Bianca Ghidean, Andrei Plămădeală, Codrin Popa, Alexandra Răfoi, Bianca Iftimie, Ioana Belcin, Victoria Ciociu şi Roberta Tripea.



[ link extern ]


A uimit Rusia! O romanca este cel mai bun elev din lume la limba rusa

Luiza Petcu este singura din delegatia Romaniei care a obtinut un trofeu la Olimpiada Internationala de Limba Rusa.
Luiza Petcu a reprezentat cu succes tara noastra la cea de-a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa, la categoria "Premianti ai olimpiadelor nationale", desfasurata la Moscova.
"Fiind olimpic international am primit foarte multe oferte din partea universitatilor de prestigiu din mai multe tari, cum ar fi Cuba, Arabia Saudita, Emiratele Arabe, America sau Anglia. Insa mi-a atras atentia oferta primita din partea Universitatii Sorbona din Emiratele Arabe. Eu vorbesc fluent si limba araba si o vad ca pe o oferta demna de luat in calcul", a spus Luiza, conform realitatea.net.

Cea de-a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa a fost organizata de Ministerul Invatamantului si Stiintei din Federatia Rusa, alaturi de Universitatea de Stat ‘‘M.V. Lomonosov’’ din Moscova si Asociatia Internationala a Profesorilor de Limba si Literatura Rusa.

[ link extern ]
Si la NASA elevii romani sunt premiati. Bravo lor si dascalilor lor.
[ link extern ]
As dori ca statul roman sa faca mai mult pentru acesti copii minunati si pentru dascalii lor. Un stat care nu isi respecta valorile asa cum se cuvine, nu poate progresa.
O legislatie speciala in sprijinul acestora, oare de ce nu se initiaza in parlamentul Romaniei ? Sa zicem, de ce 1 % din impozitul pe profitul firmelor, cu profit mai mare de 100.000 euro/ an, nu poate merge direct, prin lege, intr-un cont la dispozitia Ministerului invatamantului ?
Romania imparte cu Elvetia marele premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva

O inventie realizata de un grup de romani si cumparata in urma cu trei luni de o firma din Elvetia a castigat marele premiu la Salonul International de Inventii de la Geneva 2014. Sistemul se numeste IREWIND si este format din camere video care se pot amplasa, de exemplu, pe o partie de schi si care transfera in mod automat secvente video gata editate in telefoanele de tip smart ale schiorilor abonati la sistem, atunci cand acestia se afla in campul vizual al camerelor. Mircea Tudor, castigatorul roman a doua editii ale salonului si actionar in firma elvetiana care a cumparat inventia, a declarat pentru HotNews.ro ca marele premiu de anul acesta este "partajat de Romania si Elvetia".
Inventia IREWIND a castigat marele premiu al Salonului International de Inventii de la Geneva. Sistemul a fost creat de romani in cadrul Centrului Est European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI), condus de Mircea Tudor, si in urma cu trei luni o companie elvetiana a cumparat firma romaneasca ce producea aceasta tehnologie "cu tot cu patent, cu actionariat, cu tot", a declarat Mircea Tudor pentru HotNews.ro. Acesta este motivul pentru care sistemul a fost prezentat la Salonul International de Inventii de la Geneva din partea elvetienilor, la standul acestora, a precizat Tudor.

Acesta a afirmat ca IREWIND este un sistem care se poate instala pe terenurile de sport sau pe partiile de schi, de exemplu, unde se amplaseaza "10 camere video pe niste stalpi dedicati, abonatul are un smartphone in buzunar, schiaza si cand ajunge la baza partiei are downloadate zece filmulete gata editate cu parcursul lui pe partie".

Intrebat cu ce difera aceasta tehnologie de cea existenta deja pe piata, acesta a declarat ca inventia este "platforma software de comunicare intre camera si telefon, care nu trece prin internet. Sony urca informatia in cloud. Aici comunicatia este directa intre telefon si sistemul nostru, prin Wi-Fi. Asta e noutatea. Avem un sistem foarte rapid de editare, pentru ca in momentul in care sportivul, de exemplu, a intrat in campul vizual al camerei, ea inregistreaza, editeaza, face secventa si o trimite in acelasi timp."

"Multi vor sa se vada filmati si apoi sa incarce pe Facebook, pe YouTube, dar sistemul ajuta la cresterea securitatii, pentru ca sistemul monitorizeaza daca cineva are un accident, e de interes pentru firmele de asigurari si pentru administratorii partiilor de schi. Am incheiat deja contract cu administratori ai partiilor de la Davos, de la Crans Montana din Elvetia si din Verbier. Se semneaza azi contract cu organizatorul maratonului de la Geneva si foarte probabil ca pana duminica cu Federatia Internationala de Minifotbal", a precizat Tudor.

Potrivit acestuia, "Romania e indirect pentru a 3-a oara castigatoare a marelui premiu de la Salonul International de Inventii de la Geneva".

Cumpararea unei astfel de tehnologii pentru o singura partie costa, in medie, 2-3 milioane de euro, a afirmat Mircea Tudor, care a precizat ca cel care cumpara sistemul nu mai trebuie sa dea ulterior niciun ban. "El mai departe poate monetiza tehnologia in diferite feluri, direct prin abonati sau indirect din publicitate. Dar, ca exemplu, primaria din Paris poate cumpara acest sistem pentru a-l aplica in zona turnului Eiffel si toti turistii care vin in aceasta zona primesc direct in telefoanele lor, fara a plati nimic, filmulete cu excursia lor in acea zona. O astfel de tehnologie poate atrage mai multi turisti, fiind folosita ca publicitate", a continuat Tudor.

[ link extern ]
Patru medalii şi locul trei pe naţiuni pentru lotul feminin de matematică al României

Echipa României, prezentă la a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, a câştigat patru medalii: două de aur, una de argint şi una de bronz. Graţie acestei performanţe, România a ocupat locul trei în clasamentul pe naţiuni.
Echipa ţării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă. Atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiţie, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obţinut aur, la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint, la primele două participări, şi aur la concursul din acest an. De asemenea, şi Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint. Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 - 16 aprilie, în Antalya, cu participarea a 23 de ţări europene şi a 6 ţări invitate, printre care SUA şi Japonia. Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka. Delegaţia ţării noastre revine în ţară joi, 17 aprilie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internaţional similar ca structură cu Olimpiada Internaţională de Matematică (două probe scrise susţinute în două zile consecutive). Conform regulamentului competiţiei, o echipă este formată din 4 eleve. Ediţiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) şi în Luxemburg (2013), palmaresul înregistrat de România fiind 4 medalii: o medalie de aur şi trei de argint, în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013.

Aur pentru elevii români la Olimpiada de ªtiinţe a Uniunii Europene

Ambele echipe ale României înscrise la a XII-a ediţie a Olimpiadei de ªtiinţe a Uniunii Europene (EUSO) au obţinut medalii de aur. Este cel mai bun rezultat în istoria participării ţării noastre la acest concurs, aceasta fiind a patra prezenţă.




[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
Muresan Felicia, utilizator

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)