avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Români premiați - Valori românești
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Români premiați - Valori românești

Buna ziua dragi colegi si stimati utilizatori,

De ceva vreme sunt in cautarea stirilor pozitive, povesti frumoase despre romani frumosi, romani premianti care reprezinta Romania oriunde in lume si care ne arata ca avem motive de bucurie. Nu stiu altii, dar eu nu mai pot vedea stirile triste, minciunile gogonate si zecile de "breaking news" afisate in culori orbitoare aproape pe toate canalele de televiziune (la mine televizorul a devenit mobilier;)).

Am deschis acest topic pentru altfel de stiri, pentru vesti bune despre noi, despre realizarile extraordinare ale olimpicilor, sportivilor si cercetatorilor romani si a tuturor romanilor care reusesc sa realizeze tot ceea ce-si propun.

Ma bucur ca Avocatnet publica articole pe aceasta tema in sectiunea dedicata dar cum nu suntem cu totii abonati la newsletter, putem gasi in acest topic aceste vesti despre oameni minunati care reusesc sa aduca zambete pe chipul nostru si ne pot da speranta ca lucrurile pot merge bine.
Am fost incantata sa citesc, de exemplu, articolul despre cea mai moderna sectie de terapie intensiva pentru nou nascuti de la Spitalul Marie Curie, realizarea unor oameni extraordinari.
www.avocatnet.ro/content/art...

Astazi: O invenţie medicală realizată de medici români premiată cu aur la Bruxelles
La Târgul de Inovaţii – Innova de la Bruxelles, au fost premiaţi medici români cu medalia de aur, pentru o nouă tehnologie medicală care va permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici.
“În 10 la sută din leziunile de nerv am putea folosi această metodă. De fapt este vorba despre un tub biologic care va ghida regenerarea nervului. Până acum, eram nevoiţi să recoltăm fragmente de porţiuni de nerv, adică să sacrificăm nervul, pentru a ajuta la regenerarea unui nerv important”, a declarat pentru Mediafax profesorul Ioan Lascar, şeful Clinicii de chirurgie plastică de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti şi membru în echipa de cercetători.
[ link extern ] /
Desi nu vor vedea, nu pot decat sa-i aplaud pe acesti medici extraordinari =D>
L.C.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 14 Decembrie 2018
Un român a inventat dispozitivul care reduce consumul de gaz cu până la 30%



Tânărul inventator român Bogdan Dobrică a conceput un dispozitiv care reduce semnificativ factura la gaz.

Simularea introducerii dispozitivului în toate blocurile de locuințe din București, care folosesc centrale individuale de apartament, în perioada 1 ianuarie 2014 - 28 februarie 2014, arată o scădere a costurilor cu gazele naturale cu un minimum de 19,78 milioane de euro față de costurile înregistrate pentru respectiva perioadă.

Dispozitivul funcționează cu senzori de temperatură wireless, dar este conectat și la internet și la alte baze de date, astfel încât poate stabili cu exactitate funcțiile de transfer termic sau eficiența izolației existente, astfel încât poate regla o temperatură constantă, reduce riscul apariției igrasiei sau a umidității și, mai ales, reduce facturile la gaze cu până la 30%, potrivit inventatorului.




[ link extern ]
O tânără româncă, premiată de Casa Albă

O tânără cercetătoare de origine română a primit cea mai înaltă distincţie a administraţiei americane pentru oamenii de ştiinţă aflaţi la început de drum.

Andreea Creangă este o româncă din Călăraşi stabilită de câţiva ani în Statele Unite. Tânăra lucrează în prezent la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Atlanta.

Andreea a fost premiată pentru cercetările în legătură cu mortalitatea maternă făcute la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, unde lucrează din 2009.

Primul studiu pe care l-a facut la centru a fost realizat în aproape 30 de spitale din New York şi s-a concentrat pe efectelor virusului gripal H1N1 asupra femeilor însărcinate.

La ceremonia de la Casa Albă a participat şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

Andreea Creangă spune că şi-ar dori să se întoarcă în România, însă nu chiar acum. "Cred că s-au făcut anumite progrese de când am plecat eu din ţară, dar se poate şi mai bine", spune Andreea pentru TVR.

Unul dintre lucrurile pe care Andreea Creangă ar vrea să le facă în România ar fi să predea.

Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
Alexandrarares, utilizator
Aur pentru elevii români la Balcaniada de matematică

Elevii români au venit acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la ultima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, care a avut loc în Bulgaria, la Pleven, în perioada 2 - 7 mai. Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de ªtiinţe Matematice din România, elevii români au obţinut următoarele rezultate de excepţie la Balcaniada de Matematică de anul acesta:
Medalii de aur cu punctaj maxim: Ioan-Laurenţiu Ploscaru, de la Colegiul Naţional Lahovari, din Rămnicu Vâlcea şi ªtefan Spătaru, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Mihai Viteazu, din Alexandria)
Medalii de argint: Paul Muscă, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Colegiul Naţional Iaşi), Marius Bocanu, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Nr.1, Piteşti) şi Viorel Andrei Bud, de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de Liceul Teoretic Negreşti-Oaş)
Medalie de bronz: Andrei Teodor Andronache de la Liceul Internaţional de Informatică-Bucureşti, (provenit de la Scoala Generală Sineşti, Vâlcea).
În perioada 2 – 7 mai 2014, s-a desfăşurat în localitatea Pleven din Bulgaria, a XXXI-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2014), o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în maximum patru ore şi treizeci de minute, celor patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.
La BMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (ţări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Bulgaria B, Italia, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan, Marea Britanie şi Uzbekistan (ţări invitate). Mentorii olimpicilor


[ link extern ]

Flavia Cosma este scriitoare, poetă şi traducătoare româno-canadiană născută în România, câştigătoare a numeroase premii internaţionale. Este licenţiată în Inginerie Electrică la Institutul Politehnic Bucureşti şi a studiat teatru în România. Este deasemeni producătoare, regizoare şi scenaristă pentru filme documentare de televiziune. Vorbeşte fluent engleza, româna, franceza şi spaniola; produce opere originale şi traduceri în aceste patru limbi.

Flavia a publicat 22 volume de poezie, un roman, o carte de memorii de călătorie şi cinci cărţi pentru copii. Volumul său de versuri Leaves of a Diary a fost acceptat în cadrul Universităţii din Toronto, la catedra E. J. Pratt Canadian Literature ca material didactic pentru anii 2007-2008. Poemele şi cărţile sale au obţinut numeroase premii.

Cosma este membră a Uniunii Scriitorilor din România, The Writer’s Union of Canada, The League o Canadian Poets, British Comparative Literature Association, Union Hispanoamericana de Escritores, etc.

Recent, Flavia Cosma a fost distinsă cu Titlul de Membră de Onoare şi decorată cu Medalia de Aur de către Casa del Poeta Peruano, Lima, Peru în cadrul celui de-al III-lea Festival Internaţional de Poezie din localitatea Huari, Peru, pentru opera sa poetică şi pentru contribuţia sa la promovarea culturii în lume, Septembrie 2010.

Volumul 47 Poems, (Texas Tech University Press, 1992), a câştigat prestigiosul premiu ALTA Richard Wilbur Poetry in Translation Prize.

Romania, a Country at the Crossroads, a TV documentary by Flavia Cosma, a obţinut The Canadian Scene National Award (1992).

Flavia a fost distinsă cu Primer Premio - Paz en el Mundo Competition 2005, Bilingual Writers MCA, Buenos Aires, Argentina, pentru poemul The Season Of Love.

Nominalizată de trei ori pentru The Pushcart Prize cu poeme din volumul Leaves of a Diary (2006), The Season of Love (2008), și Thus Spoke The Sea (2008).

A primit Honorable Mention Award de la The Ontario Poetry Society - Open Heart Competition 2007, pentru poemul Cradle-Song.

A obţinut Third Prize la concursul John Dryden Translation Competition, 2007, pentru traducerea cărţii sale In The Arms of The Father, (British Comparative Literature Association & British Literary Translation Centre)

Cartea sa Songs at the Aegean Sea a fost inclusă în Short List la concursul Canadian Aid Literary Awards Contest, Dec. 2007.

Finalistă la al 6° Certamen Internacional de Poesia “La lectora impaciente”, Gandia-Valencia, Spain, 2008, cu poemele Dance (Danza), You're not a Tiger (No se es un tigro), Don't Speak (No Hables), și Resurrection (Resurreccion)

A primit Titlul de Excelenţă pentru contribuţia deosebită la îmbogăţirea şi promovarea culturii româneşti în spaţiul european şi în lume, în cadrul Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”, ediţia XXIX, Sebeş-Alba, Romania, 2009.

Flavia Cosma a fost distinsă cu Titlul de Membră de Onoare şi decorată cu Medalia de Aur de către Casa del Poeta Peruano, Lima, Peru în cadrul celui de-al III-lea Festival Internaţional de Poezie din localitatea Huari, Peru, pentru opera sa poetică şi pentru contribuţia sa la promovarea culturii în lume, Septembrie 2010.

Nascut, crescut si licentiat in Romania, oradeanul Tudor Garba este primul român care câştigă premiul Dahl-Nygaard. Cinste lui !
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Medaliatii noastri la olimpiada Filip Alexandru Filip Alexandru Am observat ca nimeni nu a adus vorba despre asta, de aceea am zis sa deschid acest topic in care sa le uram felicitari medaliatiilor noastri la olimpiada de ... (vezi toată discuția)
Romanii au ajuns bataia de joc a europei IONITAGRIGORELUCIAN IONITAGRIGORELUCIAN Austriecii ne faceau la inceputul anilor 90 \"mancatori de lebede\". Acum francezii ne iau peste picior de cate ori au prilejul. Romanii au ajuns in ultimii ... (vezi toată discuția)
Dilema burselor de excelență olimpică kraul007 kraul007 Bună ziua! Sunt elev de liceu și am fost premiat, alături de colegii mei de echipă, cu premiul întâi la secțiunea la care am participat în cadrul ... (vezi toată discuția)