avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde se depun actele pt conc. prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde se depun actele pt conc. prenatal

Buna ziua,

In cazul unui concediu prenatal de o luna (si inteleg ca dupa nastere, minim 42 zile conc lahuzie, in acelasi regim de plata), unde anume se depun actele (si care sunt acestea ) ? La resurse umane, la locul de munca sau la Directia unde se depun actele si pt indemniz maternitate ?
Multumesc pt. raspuns
Adina I.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 20 Februarie 2022
Daca sunteti concediata pana sa indepliniti conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate, AJOFM este institutia la care veti depune atat certificatul medical pentru concediu de maternitate, cat si cererea de suspendare pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului.
Insa, fiti atenta:
Conform Codului Muncii
Art. 60.
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;

f) pe durata concediului pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Ca urmare, angajatorul nu va poate concedia in conditiile de mai sus decat in cazurile prevazute la alin (2)
Buna dimineata.
Teoretic stiu,dar practica ma omoara :slap:;am inceput serviciul la data de 15 noiembrie 2008 si voi naste la inceputul lui ianuarie 2010.
Tinind cont de faptul ca nu mi-am luat concediul de odihna,m-ar interesa de la ce data as putea sa imi iau concediul prenatal+cel de odihna,dar sa pot beneficia de cele 12 luni consecutiv lucrate.
La cite zile de concediu de odihna as avea dreptul,tinind cont ca nu am un an calendaristic complet lucrat.
Daca ar fi sa-mi iau cumulat cele 2 concedii-odihna cu prenatal,de la ce data as putea incepe?
Cu multumiri
calculati de la data aproximativa de nastere, inapoi, cele 63 zile concediu prenatal si apoi, in continuare inapoi, numarul de zile de concediu de odihna la care aveti dreptul cf ccm aplicabil la nivel de unitate. dv veti implini 1 an de activitate la 15 noiembrie 2009. nu exista nici o cerere de incetare cim din partea dvs. deci aveti dreptul la nr total de zile prevazut de ccm.
Buna ziua,
In cazul in care nu sunt casatorit iar concubina nu lucreaza eu pot sa iau prenatal si actele necesare va rog
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Andreicornel11, utilizator
Dvs nu puteti beneficia de concediu prenatal ... numai mamele pot beneficia de acest concediu.

Probabil va referiti la concediul pentru creșterea copilului .

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal oana8989 oana8989 buna ziua.eu sunt in indemnizatie de somaj si as vrea sa stiu daca in concediu prenatal iti poti lua 84 de zile inainte de nastere si 42 dupa nastere?acele 42 ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)